השוק

הפועלים יעמיד מימון של 145 מיליון דולר לפרויקט אנרגיה בארה"ב

בנק הפועלים ישתתף בקונסורציום מממנים אמריקאי-ישראלי, וחלקו של הבנק יעמוד על 145 מיליון דולר; ההשקעה בפרויקט תבוא מכספי גיוס הענק של הבנק במסגרת הנפקת ה-COCO הירוק שביצע לפני שנה
ניצן כהן | 
דב קוטלר מנכ"ל בנק הפועלים (צילום יחצ גדי דגון, freepik, pexels, shutterstock)
בנק הפועלים יממן פרויקט פוטו-וולטאי בארה"ב בהיקף כספי של 145 מיליון דולר. הפועלים יקח חלק בקונסורציום מממנים אמריקאי-ישראלי. את ההשקעה של הבנק הוביל הסניף הניו יורקי שלו.
כאמו, ההשקעה של הבנק היאחלק מהאסטרטגיה העסקית שלו לתמוך במעבר לכלכלה דלת פחמן ולקדם את תחום האנרגיות המתחדשות. בימים האחרונים כאמור, הבנק השלים סגירה פיננסית למימון פרויקט פוטו-וולטאי בטקסס ארה"ב, ביחד עם גופים מובילים נוספים בישראל ובעולם.
 
במסגרת העסקה, בנק הפועלים יעניק מימון בהיקף של כ-145 מיליון דולר לטובת הקמת הפרויקט. המהלך התבצע בשיתוף פעולה סינרגטי המשלב יכולות וניסיון מקצועי שנצברו לאורך השנים בתחום מימון התשתיות בכלל ובתחום האנרגיה המתחדשת בפרט, בסקטור מימון פרויקטים ותשתיות שבאגף העסקי, לצד זיהוי פוטנציאל ומימושו על ידי סניף ניו יורק של הבנק (BHI). מדובר במגה פרויקט פוטו-וולטאי בסטנדרטים ישראליים, בשטח של 7,600 דונם בהספק יצור של 200 מגה וואט ובעלות כוללת של 325 מיליון דולר.
ההשקעה של הבנק בפרויקט תתבצע באמצעות הכספים שנבעו לו מהנפקת הענק של האג"ח COCO הירוקה הראשונה בישראל. כזכור, באוקטובר 2021 גייס בנק הפועלים כמיליארד דולר באמצעות אג"ח COCO ירוקה במסגרתה התחייב להשקיע ולממן סכום זהה בפרויקטים המקדמים סביבה ירוקה בתחומים של אנרגיות מתחדשות, תחבורה נקייה, בנייה ירוקה, טיפול בפסולת והתייעלות אנרגטית. עסקה זו מהווה מהלך פורץ דרך אשר צפוי להוביל למימון עסקאות נוספות בתחום האנרגיות המתחדשות בארה"ב.
עסקה זו מצטרפת לסדרה של עסקאות מימון שהבנק הוביל בשנים האחרונות בתחום ה-ESG וממחישה את מובילות הבנק בתחום זה במערכת הפיננסית:
בתחום מימון פרויקטי האנרגיות המתחדשות - בתחילת העשור הקודם הבנק היה החלוץ במימון פרויקט פוטו וולטאי קטורה סאן ובעקבותיו מומנו מאות פרויקטים נוספים בהיקף יצור של מאות מגה וואט. במחצית העשור הקודם הבנק היה הראשון לממן את חוות הרוח הראשונה בארץ, פרויקט סירין - גלבוע ואחריו שני פרויקטים גדולים נוספים ברמת הגולן - חוות רוח עמק הבכא וחוות רוח בראשית - בהיקף מצטבר של מעל 300 מגה וואט. בנוסף מוביל הבנק את מימון פרויקט אגירה שאובה כוכב הירדן, מתקן לאגירה וניהול יעיל של רשת החשמל בהיקף של 340 מגה וואט.
בתחום התחבורה (הסעת המונים) - הבנק ארגן ומימן את פרויקט הרכבת הקלה הראשון סיטיפס בירושלים. בהמשך ארגן ומימן הבנק את פרויקט רכבת קלה כפיר (J-Net) בירושלים, הכולל הרחבה לאורך כפול של הקו האדום והוספת הקו הירוק. בימים אלה הבנק עמל על סגירה פיננסית של פרויקט הרכבת הקלה בקו הירוק בתל-אביב.
בתחום מחזור הפסולת - הבנק מארגן ומממן את פרויקט זירו ווסט, מתקן לקליטה וטיפול בפסולת בהיקף של 1,000 טון ביום, תוך מחזור בחומרי גלם ויצור אנרגיה ירוקה בשיטת ביו-גז. כמו כן הבנק מלווה עשרות פרויקטים של בניה ירוקה ברחבי הארץ.    
ליאור מנצר, מנהל סקטור מימון פרויקטים וסינדיקציה בחטיבה העסקית של בנק הפועלים: "אנו גאים להוביל את תחום מימון האנרגיות המתחדשות. העסקה מהווה צעד ראשון ומשמעותי לקראת עסקאות נוספות בתחום האנרגיות המתחדשות - בו הבנק רואה ערך משמעותי. ההתחייבות להגדיל מימון לפרויקטים ירוקים היא חלק מאסטרטגיית ESG ארוכת טווח של בנק הפועלים, ומהלך זה מהווה צעד נוסף בדרך למימושה תוך יצירת יתרון משמעותי מבחינתנו בשוק הבינלאומי למימון עסקאות דומות נוספות".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה