השוק
חברת הענק נכנסת לפשיטת רגל: נכנסה לחובות שהביאו לקריסה
יצרנית הסוללות נורת'וולט הגישה צ'פטר 11 כדי להבטיח את המשך פעילותה העסקית. כחלק מהתהליך, תוכל החברה לגשת למקורות מימון חדשים, כולל כ-145 מיליון דולר בערבונות מזומנים
חברת נורת'וולט, ענקית הסוללות השבדית, הגישה בקשה לפשיטת רגל מרצון להליך רה-ארגון לפי פרק 11 בארצות הברית, צעד דרמטי שנועד לאפשר לה לארגן מחדש את החובות, להתאים את גודל העסק לצרכי הלקוחות הנוכחיים ולהבטיח את המשך פעילותה העסקית. החברה, שנוסדה ב-2016 בסטוקהולם, תמשיך לפעול כרגיל במהלך תהליך הרה-ארגון, תוך שמירה על המשלוחים ללקוחות והתחייבויות לספקים קריטיים.
כחלק מהתהליך, תוכל החברה לגשת למקורות מימון חדשים, כולל כ-145 מיליון דולר בערבונות מזומנים. אחד מלקוחותיה הקיימים אף התחייב להעמיד 100 מיליון דולר כמימון ייעודי לעסק, במהלך שיאפשר לנורת'וולט להמשיך ולפתח את פעילותה תוך התאמה לשינויים בשוק הסוללות העולמי.
מפעל הסוללות המרכזי של החברה, נורת'וולט אט בשבדיה, וכן מעבדות המחקר בוסטרוס, יוסיפו לפעול באופן רציף. החברות הבנות בגרמניה ובצפון אמריקה, הממומנות בנפרד, יימשכו בפעילותן ללא קשר להליך הרה-הארגון, תוך שמירה על האסטרטגיה העסקית של החברה.
טום ג'ונסטון, היו"ר הזמני של החברה, הדגיש כי מהלך זה מאפשר לנורת'וולט להמשיך במשימתה להקים בסיס תעשייתי אירופי עצמאי לייצור סוללות. על אף האתגרים הקצרי-הטווח, הוא מאמין כי חיזוק המבנה ההוני יאפשר לחברה לנצל את הביקוש הגובר לחשמול כלי רכב, תוך קבלת תמיכה מלאה מלקוחות ומלווים קיימים.
עוד ב-
תהליך הרה-הארגון, הצפוי להסתיים ברבעון הראשון של 2025, יכלול הערכת הצעות להשקעות חדשות מגופים אסטרטגיים ופיננסיים. החברה התחייבה להתמקד בעמידה בהתחייבויותיה כלפי בעלי עניין, לרבות עובדים, לקוחות, ספקים וממשלות המדינות בהן היא פועלת, במטרה לבסס פלטפורמה תחרותית לחדשנות ולצמיחה ארוכת-טווח.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה