ויראלי

אחת ולתמיד: האם בחינוך החרדי יש יותר תלמידים ביחס למגזר הערבי?

בהפרש זעום ובמדד צמוד נחשפים הנתונים הבאים: מספר התלמידים בחינוך הערבי בישראל עומד על 530,000. לעומתו, במספר כמעט זהה  מספר התלמידים בחינוך החרדי עומד על 526,000, כך חושפים נתוני מערכת החינוך לשנת תשפ"ה
דוד זולדן | 
חרדים וערבים (צילום freepik, pexels)
המגזרים שמובילים דמוגרפית בחברה הישראלית בקרב צמוד מציגים את נוער העתיד שקובע מי מנצח בנקודת הזמן הנוכחית בקרב הדמוגרפי שעתיד לשנות את המציאות בישראל בעתיד הרחוק. 530,000 זה מספר התלמידים בחינוך הערבי בישראל, לעומתו במספר כמעט זהה 526,000 מספר התלמידים בחינוך החרדי, כך חושפים נתוני מערכת החינוך לשנת תשפ"ה. הנתונים המתפרסמים לאחרונה מגלים כי כ-95% מהמורים למתמטיקה בחינוך החרדי לבנים לא לימדו לבגרות, רק 13% מהבנים ו21% מהבנות שסיימו כיתה י"ב בשנת תשע"ז היו זכאים לתעודת בגרות.
ובמגזר הכללי הנתונים מטפסים: מתוך תלמידי גני הילדים: 338,000 בגני טרום חובה, 197,000 בגני חובה (סה"כ 535,000). מתוך עובדי הוראה: 5,754 מנהלים/ות, 208,000 מורים/ות, 24,200 גננים/ות.
פחות משבוע לפתיחת שנת הלימודים, במשרד החינוך מתכוונים לקיים היום דיון על מעבר ללמידה מרחוק בבתי הספר, במידת הצורך ובהתאם להנחיות פיקוד העורף.
בין השאר, תיבחן אפשרות לחדש את שנת הלימודים בזום וביחידות התוכן השונות, למשל אתר אופק של מט"ח, באזור הצפון בלבד, ואולי גם באזור המרכז. משרד החינוך יציג פתרונות נוספים שיאפשרו לתלמידים לקיים שעות לימוד גם ללא נוכחות של מורה בשיעור. עד כה המשרד לא נערך למעבר ללמידה מרחוק, למרות המצב הביטחוני, כשהתרחיש לפתיחת שנת הלימודים כלל חידוש הלימודים ברוב הארץ, פרט לאזור הצפון שבו התלמידים המפונים היו אמורים ללמוד במבנים זמניים (קראוונים).
מועצות אזוריות בגבול הצפון כבר הודיעו שלא יפתחו את שנת הלימודים בבתי הספר אלא יבחנו אפשרות לחידוש הלימודים בלמידה מרחוק, או בלמידה יישובית – שמסתמן כמודל המועדף יותר על הרשויות המקומיות בצפון, אך גם קיומו תלוי בנסיבות הביטחוניות.
במסגרת למידה יישובית, הלימודים נערכים בקבוצות קטנות ביישובים עצמם ולא בבתי הספר האזוריים, כשהמורים עוברים מיישוב ליישוב.
בצל החשש מהסלמה ביטחונית, כ-26% ממוסדות החינוך ברחבי הארץ, בהם לומדים כ-472 אלף תלמידים, עדיין אינם ממוגנים כראוי, כך מתריעים בשלטון המקומי לקראת פתיחת שנת הלימודים ב-1 בספטמבר.
מהפילוח עולה, כי בירושלים פערי המיגון במוסדות החינוך עומדים בירושלים על כ-35%, בחיפה – כ-33%, בגוש דן – כ-31% ובאזורי המרכז והשרון, הצפון והדרום – כ-20%.
בשלטון המקומי מזהירים, כי האחריות לבניית מוסדות חינוך ובכלל זה בניית מרחבים מוגנים נחלקת בין המדינה, האחראית על אישור תכניות הבנייה ותקצובן לרשויות המקומיות, האחראיות על הביצוע בפועל. ישנן רשויות מקומיות שניצלו את חודשי הקיץ להאצת פעולות מידיות כדי למגן את מוסדות החינוך.
בשלטון המקומי ציינו, כי הערים גבעתיים, כפר סבא וגני תקווה מהוות דוגמאות בולטות למאמצים להבטיח סביבה מוגנת לתלמידים. בעיר כפר סבא הושקעו למעלה מחמישה מיליון שקל בהתאמת המיגון לצורכי האוכלוסייה הגדלה. גני הילדים כבר ממוגנים, והעיר עוסקת כעת במיגון בתי הספר.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה