מחיסכון להשקעה:  כל מה שצריך וחשוב לדעת במעבר מחיסכון להשקעה

יוצאים לפנסיה: כיצד להיערך פיננסית ומה המוצרים הקיימים בשוק? פרלמנט הסוכנים מנתח

פרלמנט הסוכנים של אתר ice והפניקס מאגד 5 אנשי מקצוע ועושה לכם סדר בסוגיה כלכלית-פיננסית הנוגעת לתחום ההשקעות. והפעם על ההיערכות לקראת יציאה קרובה לגמלאות ועל היצע המוצרים הפנסיונים

בשיתוף הפניקס |  3
אריאל ירדני (מימין), גד ארבל, גיל ברדה, יואב נחמני וגל ברודשטין (צילום דודי אטרקצ'י, באדיבות שחקים פלוס - סוכנות לביטוח פנסיוני)
במסגרת פרלמנט הסוכנים של אתר ice והפניקס, מנתחים חמישה סוכנים סוגיה כלכלית-פיננסית הנוגעת לתחום ההשקעות ועשויה להעסיק את ציבור המשקיעים הישראלי. והפעם, עבור אלו הנמצאים לקראת פרישה: מה חשוב לדעת בהערכות ליציאה לגמלאות ואיזה מוצרים פנסיוניים קיימים היום בשוק? פרלמנט הסוכנים עם ההסברים.


גיל ברדה
מנכ"ל ובעלים, גיל ברדה סוכנות לביטוח
"לקראת הפרישה חשוב להתכונן בצורה מסודרת, במטרה ליצור לחוסך יציבות פיננסית בעתיד. תחילה, יש להעריך את הצרכים הכלכליים שלכם אחרי הפרישה – כולל הוצאות שוטפות, דיור ובריאות. חשוב לשים לב למספר נקודות חיוניות בתכנון הפנסיוני שלכם:
 
  • תמהיל השקעות: מוצע לבחון את הצורך להתאים את תיק ההשקעות שלכם בהתאם לצרכים המשתנים. למשל, לבחון את האפשרות לצמצם סיכונים כגון בחירה בהשקעות פחות תנודתיות.  
 
  • תכנון קצבאות: בחנו את הצבירות שלכם במוצרים הפנסיוניים הקיימים בשוק, כדוגמת:
 
  1. פנסיה/ביטוחי מנהלים: בדקו מה הקצבה הצפויה שתקבלו בגיל הפרישה.
  2. קופת גמל: בדקו האם יש חלק קצבתי בגמל, ומה תרומתו תהיה לקצבה הכוללת.
  3. גמל להשקעה: אמנם המוצר נזיל והוני, אבל במידה ותחליטו למשוך את הכספים כקצבה בגיל פרישה הם יהיו פטורים ממס.
ודאו שהקצבאות שתקבלו מתואמות עם הצרכים הכלכליים שלכם לאורך השנים.
 
  • ביטוח בריאות: מוצע לבדוק שיש ברשותכם ביטוח בריאות פרטי ושיש בו רכיבים עדכניים כמו היצע תרופות מורחב וייעוץ רפואי, כדי להבטיח שאתם מוגנים במקרה של בעיות בריאותיות.
 
  • הוראות מיסוי: הכירו את השלכות המיסוי של החלטותיכם הפנסיוניות. תוכלו לבחון אם ניתן לצמצם את חבות המס על ידי שימוש נכון ומיצוי של יתרונות מס זמינים במוצרים מסוימים.

פנייה לייעוץ מקצועי על ידי בעל רישיון תסייע להתאים את המוצרים לצרכים האישיים שלכם, ותאפשר לנהל את הכספים בצורה אופטימלית".

גד ארבל
 ארבל תכנון פיננסי ופנסיוני

"פרישה היא שלב מרכזי בחייו של כל אדם, ולקראתה חשוב להתכונן כראוי. ההיערכות כוללת מספר צעדים חיוניים: מהבנת צרכי המחייה העתידיים ועד התאמת המוצרים הפנסיוניים הקיימים בשוק, מתוך כוונה שאלו יסייעו לרווחה כלכלית בימי הפרישה.

כצעד ראשון, מומלץ לערוך סקירה של ההכנסות הצפויות מהמקורות השונים – כמו קצבאות פנסיה, ביטוח לאומי, חסכונות אישיים והשקעות. לאחר מכן כדאי לבדוק את האפשרות לעדכון והתאמת התוכניות הפנסיוניות, על מנת שיתאימו לצרכים הכלכליים העתידיים, הכוללים את ההוצאות הצפויות לאחר הפרישה. בשוק קיימים מספר מוצרים המיועדים לפרישה, ובהם:
 
  • קרנות פנסיה ותיקות (זכויות), קרנות פנסיה חדשות (צוברת), מקיפה/כללית ופנסיה תקציבית קרנות המעניקות הכנסה חודשית קבועה לאחר הפרישה (כיום ניתן להצטרף רק לקרנות החדשות).
 
  • ביטוחי מנהלים–   מוצר פנסיוני המאפשר משיכת סכומים חד-פעמיים או תשלומים חודשיים, בהתאם להוראות הדין.
 
  • קופות גמל להשקעה – כלי חיסכון פנסיוני נזיל, המסייע בגמישות בניהול הכספים. ניתן למשוך הכספים בכל עת. לאחר גיל 60 ניתן לנייד הכספים שנצברו לקרן פנסיה לצורך קבלת קצבה מוכרת פטורה ממס.

חשוב עוד להדגיש כי בישראל, פורשים עשויים להיות זכאים למספר הטבות מס משמעותיות, אשר נועדו להקל עליהם כלכלית בימי הפרישה בהתאם לזכאות ולהוראות הדין כפי שיהיו מעת לעת, וביניהן:
 
  • פטור ממס על קצבת זקנה: ניתן לקבל פטור ממס על חלק מהקצבה החודשית. שיעור הפטור מתעדכן מעת לעת, ובשנת 2025 הוא יעמוד על 67% מתקרת קצבה מזכה (9,430 ₪ נכון לשנת 2024), בכפוף להוראות הדין כפי שיהיו מעת לעת.
 
  • משיכת סכום הוני בפטור ממס: פורשים יכולים למשוך כספים פנסיוניים בסכום חד-פעמי בפטור ממס, במסגרת תקרות והוראות מסוימות – כמו פיצויי פרישה, תגמולים קצבתיים, קופות גמל, קרנות פנסיה (צוברות) או ביטוחי מנהלים. לכל אורך התהליך מומלץ להיוועץ במומחה פנסיוני כדי לנצל את ההטבות בצורה המיטבית.

לבעלי שכר ממוצע ומעלה, מוצע לבדוק את סך הצבירות תחת 'קצבה מוכרת'  – שכן, ככל שחלקה של הצבירה המוכרת גבוה יותר באופן יחסי מסך הצבירות הפנסיוניות של הפורש, כך המיסוי על קצבאות אלה עשוי להיות נמוך יותר".


 
יואב נחמני וגל ברודשטין
מתכננים פיננסיים והבעלים של שחקים פלוס – סוכנות לביטוח פנסיוני

"לפני היציאה לגמלאות או אפילו אם הגעתם לגיל פרישה והחלטתם להמשיך לעבוד, יש כמה מהלכים שחשוב להיות מודעים אליהם ולבצע אותם במועד המתאים. מדובר בנושאים הקשורים למיסוי, ניהול הסיכונים ורמת הסיכון, מסלולי קצבה אפשריים, יחסי הון קצבה ומוצרי קצבה.

נפרט: בנושא המיסוי, רצוי לבדוק את האפשרות לבצע קיבוע זכויות בהגיע הפורש לגיל הזכאות (קבלת קצבה ראשונה או גיל פרישה – המאוחר מבניהם) על מנת לקבל הטבת מס נוספת על הכסף ההוני (הנזיל) או על הקצבה בהתאם לרצון וצורכי הפורש. בנושא ניהול הסיכונים, חשוב לבחון לקראת הפרישה באיזה מסלול השקעה מנוהל הכסף שלכם והאם יש צורך לשנות מסלול במטרה לצמצם את החשיפה האפשרית במקרה של תנודתיות בשוק – דבר שעלול לפגוע בקצבה.

כמו כן, בביטוח מנהלים כדאי לבחון גם מסלולי קצבה המעדיפים הגנה על בן הזוג או אולי דווקא על יורשים שאינם שארים, למי שהם רווקים גרושים או אלמנים. בקרנות הפנסיה החדשות חובה לבחור במסלול פרישה הכולל קצבת שארי בן זוג בשיעור של 30%-100% מקצבת הפורש לאחר אריכות ימיו של הפורש. ניתן לבחור גם תקופת תשלומים מובטחים בהתאם להוראות התקנון.

חשוב לדעת: בתוך כספי הפרישה מסתתרים כספים נזילים – כגון כספי פיצויים, כספים הוניים לפני 2008, היוון בפטור או בהפחתת מס של כספי תגמולים בהתאם לבחירת הפורש בעת קיבוע זכויות – אשר לעיתים נרצה לשמור אותם זמינים. ניתן להשתמש בכספים הוניים, למשל לביצוע משיכה חודשית קבועה (לא כקצבה) ולבחור לעצור בכל רגע נתון.

לסיכום: הנושא הוא רגיש ומאתגר, ולכן מומלצת התייעצות עם בעל מקצוע מיומן ובעל רישיון, כדי לקבל את ההחלטות הנכונות עבורכם".

אריאל ירדני
מנכ"ל ובעלים, אריאל ירדני סוכנות לביטוח

"פרישה מהווה נקודת מפנה משמעותית בחיים, והכנה נכונה אליה היא חיונית. מתכנן פיננסי יכול לסייע לכם בצליחת המורכבות של השלב הזה במטרה למקסם את החסכונות. כמי שליווה מקרוב וייעץ למאות פורשים בתחום הפנסיוני והפיננסי, אני סבור כי, אלו ההיבטים המרכזיים שיש להביא בחשבון לקראת הפרישה: איתור כל החסכונות, בחינת המצב הקיים ואופטימיזציה בהתאם, הגדרת צפי קצבה נדרש, השלמת צרכי ביטוח, התייחסות להעברה בין דורית וגיבוש תוכנית פיננסית אישית.

המוצרים הפיננסיים והפנסיוניים הקיימים בשוק מגוונים, אולם לא כולם מתאימים לכל אחד. כלומר מה שנכון לאחד, לא דווקא הולם עבור אחר. על כן, חשוב להתאים את התיק הפיננסי לצרכים האישיים, לסגנון החיים ולפרופיל הסיכון של כל לקוח. מוצרים קשורים – דוגמת פנסיות וביטוחי חיים, משחקים תפקיד מכריע בבניית תוכנית פרישה מקיפה.

להלן מספר טיפים מקצועיים לבחינה לפני הפרישה: מהי ההכנסה הנדרשת למשפחה לאחר הפרישה, מאיזה תוכניות נבקש למשוך את הקצבה, ומה הכספים שנרצה להשאיר נזילים למימוש בעת הצורך. כמו כן, מוצע לבדוק מה מגיע לכם מהמעסיק –מענקים, פדיון ימי מחלה, השלמת פיצויים וכדומה. לא כולם יודעים, אבל ניתן לקבל קצבה החל מגיל 60, כשבנוסף ניתן לעבוד אחרי קבלת קצבה גם לאחר גיל 67 בהתאם לתנאי המוצר. חשוב לזכור: ישנן החלטות רבות לבצע לקראת  הפרישה. ניתן לשקול לפנות לבעל רישיון/גורם מקצועי המתמחה בתחום על מנת לבחון את האפשרות העומדות בפניך באופן פרטני.

בשורה התחתונה: בניית תוכנית פרישה מותאמת אישית בליווי מקצועי, תסייע למקסם את  הזכויות שלכם".

למעבר למתחם המלא לחצו כאן

צילומים: דודי אטרקצ'י, באדיבות שחקים פלוס – סוכנות לביטוח פנסיוני

האמור לעיל מובא מטעם הפניקס חברה לביטוח בע"מ למטרת אינפורמציה וכחומר רקע בלבד. אין לראות במידע זה כעובדתי, שלם או ממצה של כלל ההיבטים הכרוכים בנכסים פיננסיים ו/או ביטוחיים ו/או פנסיוניים, לרבות המוצרים המוזכרים בו. במקרה של סתירה בין האמור במסמך זה להוראות הדין, יגברו הוראות הדין. האמור במסמך זה הינו תמצית בלבד. זכויות העמית/המבוטח יהיו בהתאם לתנאי הפוליסה/תקנון המוצר וסייגיהם. האמור במסמך זה כפוף להוראות כל דין ובהתחשב בנתונים האישיים של כל אדםאין לראות במסמך זה הצעה או ייעוץ או המלצה או שיווק לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים כלשהם או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים כלשהם או במוצרים פנסיונים כלשהם וכן, אין לראות באמור הבטחת תשואה. האמור לעיל אינו מהווה בשום צורה שהיא תחליף לייעוץ השקעות ו/או ייעוץ פנסיוני ו/או ייעוץ מס ו/או כלכלי באמצעות בעל רישיון המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. מובהר, כי חבות המס הסופית, לרבות הטבות המס ככל שיינתנו לכל חוסך,  תיקבענה אך ורק על ידי רשויות המס שם יילקחו בחשבון כלל הנתונים הפרטניים של החוסך. אין באמור במסמך זה ו/או במידע המוצג כדי להוות אישור ו/או הבטחה כלשהם לקבלת הטבות מס מרשויות המס. בכל  מקרה אין החברה מתחייבת על דיוקו ו/או שלמותו ו/או היותו רלוונטי למקרה זה או אחר. פורסם ביום 31.10.2024.

(בשיתוף הפניקס)
תגובות לכתבה(3):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    קשקוש אחד גדול (ל"ת)
    אביבה 10/2024/31
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • ימותו הקנאים (ל"ת)
    טופינים סוכנות לביטו 10/2024/31
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • למה לזלזל?
    אחד שכן הבין 10/2024/31
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אני מקנא בך שלא הזדקקת לסוכן ביטוח מעולם ואת לא מבינה איזה ערך יש להם, חבל שאת מזלזלת במקצוע איכותי
    סגור