מדדים ומחקרים

טאבולה מפרסמת דוח פערי שכר ומציגה מתודולוגיה לצמצום פערים

טאבולה יצרה מתודולוגיה הוגנת לשכר ותגמול עובדים המופעלת במשך שנים כחלק מהמחויבות ליצור מקום עבודה מגוון, מכיל ושוויוני בין המינים
מערכת ice |  1
אדם סינגולדה, מנכ"ל ומייסד טאבולה (צילום יחצ)
טאבולה מפרסמת היום (רביעי), זו השנה השנייה, את דוח פערי השכר בהתאם לתיקון לחוק שכר שווה לעובדת ולעובד כאשר הפער הממוצע בשקלול כל הקבוצות עומד על 0.01% לטובת נשים. בתוצאות הדוח נמצאו 8 קבוצות עם פער בשכר לטובת גברים ו-8 קבוצות עם פער בשכר לטובת נשים, שבאף אחת מהן מהפער לא עולה על 5%. בשנה שעברה, תוצאות הדוח של טאבולה הציגו 8 קבוצות עם פער לטובת נשים ו-9 קבוצות עם פער לקבוצת גברים כשבאף אחת מהקבוצות הפער לא עלה על 5.4%.
תוצאות הדוחות, גם של 2022 וגם של 2023, אינן מפתיעות מאחר והחברה מפעילה מזה שנים מתודולוגיה לצמצום פערי שכר בין גברים לנשים, במסגרתה מפצה החברה מראש על פערים הנוצרים במעמד הכניסה של נשים לחברה ומתאימה אותם לרף מסוים גם אם מועמדת ביקשה שכר נמוך יותר.
המתודולוגיה שנבחרה לבדיקת פערי השכר בהתאם לחוק שכר שווה לעובדת ולעובד מחלקת את 700 עובדי טאבולה ל-16 קבוצות לפי פרמטרים של סוג עבודה (למשל אנליסטים, מתכנתים, תפקיד ניהולי או לא-ניהולי וותק.
בנוסף, טאבולה משקיעה בפעילויות רבות שמביאות בפועל לצמצום פערי שכר על בסיס מגדרי וקידום נשים בעולם התעסוקה בכלל, ביניהן – מתן חופשת לידה למטפל/ת ראשי/ת של 8 שבועות וחופשת לידה בת 26 שבועות עבור למטפל/ת משני/ת, וכן, חזרה הדרגתית של 80% משרה ב 100% שכר למשך מספר חודשים.
על המתודולוגיה הפנימית של טאבולה: טאבולה יצרה מתודולוגיה הוגנת לשכר ותגמול עובדים המופעלת במשך שנים כחלק מהמחויבות ליצור מקום עבודה מגוון, מכיל ושוויוני בין המינים. המתודולוגיה מבוססת על שכר בהתאם לביצועים, סקרי שוק, ניתוח עמיתים, השוואת שכר (כולל התאמות לפי תפקיד וניסיון במידת האפשר) ותהליכי תגמולים, ניתוחים פנימיים ממוקדי DEI ועוד.
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    שכר הוגן לפי מגדר זה בהכרח שכר הוגן
    Stam1 06/2023/02
    הגב לתגובה זו
    0 0
    האם מגדר הוא הפרמטר לפיו יש לבדוק הוגנות? מה לגבי ביצועים? יכולת? מחויבות? פוטנציאל? התאמה לצוות? מדוע לפי מגדר אנחנו בודקים האם זה הוגן ששני עובדים בעלי ביצועים שונים באותו העיסוק ובאותו הדרג והוותק יתוגמלו באופן זהה? לדעתי הוגנות מחייבת שיהיו פערים. רק שיש לוודא שהם לא נובעים ממגדר העובדים.
    סגור