תיירות

מנכ"לית התאחדות המלונות בישראל: "90% מהמלונות בתפוסה מלאה"

מנכ"לית התאחדות המלונות בישראל יעל דניאלי מתייחסת בראיון מיוחד ל-ice על עומס המפונים במלונות כתוצאה מהמלחמה ועל הטיפול בהם, השוני בין תיירים למפונים, התוכנית אותה אמורה לאשר וועדת הכספים בכנסת למען פיצוי התחום ועל עתיד הענף ביום שאחרי המלחמה
טל גורן |  1
יעל דניאלי מנכ"לית התאחדות המלונות בישראל (צילום סמדר כפרי, shutterstock)
הענף שספג בצורה הקשה ביותר את המלחמה הוא ככל הנראה ענף התיירות, רוב התיירים ששהו בארץ עזבו בשבוע הראשון של הלחימה, ובתי המלון בארץ פינו את עצמם לעזרת המפונים כתוצאה מהלחימה.
מנכ"לית התאחדות המלונות בישראל יעל דניאלי מתייחסת בראיון מיוחד ל-ice על עומס המפונים במלונות כתוצאה מהמלחמה ועל הטיפול בהם, השוני בין תיירים למפונים, התוכנית אותה אמורה לאשר וועדת הכספים בכנסת למען פיצוי התחום ועל עתיד הענף ביום שאחרי המלחמה, כאשר רק בשנה האחרונה חזר הענף לפעילות מלאה מאז הקורונה.
"עד כה פונו לפי האזורים מעל 150,000 תושבים, כל מלונות ישראל פתחו את ביתם וליבם למען המפונים, מדובר על בין 48,000-56,000 חדרים תפוסים, בפועל נשארו משהו כמו 5,000-6,000 חדרים פנויים לאירוח". אמרה יעל דניאלי ל-ice והמשיכה: "המלונות שינו את אופיים ממלונות אירוח נופש לאזורי מגורים, יש תושבים שגרים תקופות מאד ארוכות והמלון מספק להם את כל השירותים, החל מהסעדה דרך פעילויות וחוגים ובתי ספר."
"גם הרשויות נכנסו כדי לשים נציגויות, פיקוד העורף, משרד הבריאות, רשות המיסים, נציגויות של בנקים וקופות חולים, כל בתי המלון שלא נמצאים באזורי עימות מארחים והמלונות ממש שינו את ציוויונם בתקופה זו. המלונות היום משמשים כמתקני מגורים שאמורים לתת מענה זמני לאנשים שאיבדו את ביתם או שלא יכולים לחזור לביתם מסיבות ביטחוניות. התפקוד של המלונות כיום זה משהו שלא הכרנו אף פעם."
"מבחינת תפוסה אוקטובר הוא אחד משני החודשים החזקים בשנה בתחום המלונות, אולם בחודש הזה אין תיירות, התיירים עזבו את החודש בשבוע הראשון של המלחמה, אילולא המפונים המלונות היו נסגרים ממזמן, המדינה מממנת את השהות של המפונים במלונות, למלונות יש מחזור, אבל השנה הוא לא חיובי."
על השוני בין תקופת הקורונה לתקופת המלחמה אמרה דניאלי: "בתקופת הקורונה לא כל המלונות אירחו חולים, בתקופת הקורונה להבדיל מהיום חולי קורונה הגיעו לתקופה קצובה של שבועיים והשהות כרגע שונה מאד, המלונות עמוסי אנשים שחלקם כבר הגיעו לפני שלושה שבועות, כאשר עכשיו הארכה היא עד ה-22.11 והיא עשויה גם להתארך, ההבדל הוא תהומי. בתקופת הקורונה הרעיון היה לבודד את האנשים וכעת הרעיון הוא לאחד אותם."
לעומת זאת יש כיום מלונות שנסגרו, לא כולם קיבלו מפונים, העדיפו לקחת מלונות גדולים שאפשר להכניס בהם קהילה שלמה ולאו דווקא מלונות קטנים יותר, ככה שיש לא מעט מלונות קטנים שנאלצו לסגור מכיוון שהם לא קיבלו מפונים, הם נכנסו למתווה המשקי של הממשלה שצריך ירידה של 25% במחזור כדי להיכנס אליו, בפועל למלונות שכן קיבלו ההוצאות הרבה יותר גבוהות ולכן המתווה הממשלתי לא ממש אפקטיבי עבור המלונות הפתוחים.
"המדינה משלמת תעריפי מינימום, המלונות קיבלו אותו והתגייסו מתוך תחושה של הזדהות לאומית בזה שהם נקראים לדגל וזה הדבר הנכון לעשות ואף אחד לא מתחרט על כך. בסופו של דבר המתווה המשקי פחות מתאימים למלונות שנמצאים בסיטואציה שונה שבה הם מבצעים את מה שנדרש מהם אבל לא יכולים להיכנס למתווה שהממשלה מציעה."

"שר התיירות חיים כץ ויו"ר וועדת הכספים גפני מבינים שתעשיית התיירות נפגעה וצריכה לקבל מתווה ייחודי, 90% מהמלונות כיום בתפוסה מלאה. יש החלטה ששר התיירות קידם שאומרת שמפונים מאזורים שבהחלטת ממשלה יכולים לקבל במקום הפינוי, מענק בסביבות 18,000 שקל בחודש ואפשר לקחת את הכסף הזה ולשכור דירות באזורים אחרים ועוד יישאר להם עודף לקיום, למשפחה בת ארבע נפשות למשל מדובר בסכום לא מבוטל."
"שר התיירות מבין שמספר החדרים בבתי מלון הוא מוגבל ולכן על מנת לתת מענה ולספק פתרונות לתושבים שלא התפנו אבל יכולים לפנות את עצמם באמצעות התקציב הזה. יכול מאד להיות שפתרון זה יוריד מהעומס בבתי המלון. ענף התיירות הוא תמיד הראשון להיכנס למשברים ואחרון לצאת מהם ולכן אחרי שהמשק יחזור לאט לאט לפעילות, אצלנו זה נראה מאד רחוק, אנחנו גם לא יודעים כמה זמן יקח לנו לחזור ולהיות מלונות לאירוח ומתי יחזרו התיירים".
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    ושום דבר. מגוף שעושה כלום ושום דבר (ל"ת)
    ראיון שאומר כלום 11/2023/08
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור