תקשורת ומדיה
חשיפה: עיתונאים בינלאומיים תיעדו את החטיפות והמשיכו לצלם
ב-7 באוקטובר תיעדו צלמי עיתונות פרילנסרים שעובדים בין היתר עם רויטרס והניו יורק טיימס, את הזוועות בעוטף עזה. נשאלת השאלה, האם היה להם מידע מקדים על התקיפה?
עם הגעת המחבלים לגדר ב 7 לאוקטובר, הגיעו גם צלמים של רויטרס, CNN והניו יורק טיימס. 'העיתונאים' תיעדו רצח, לינץ' בחייל וחטיפות של ישראלים לעזה. ארגון HonestReporting, שפועל נגד סיקור אנטי-ישראלי, ערך את התחקיר והעלה את שאלה: האם הגעתם הייתה בתיאום עם חמאס?
לפי ynet, ב-CNN השעו את הקשר עם אותו צלם, אך ב -AP סירבו לפעול באופן דומה: "תפקידנו לאסוף מידע. כן, גם על אירועים נוראיים" נמסר מטעמם. בארגון HonestReporting צויין כי עצם העובדה שצלמים שהו באזור הגדר היו כבר בשעת בוקר מוקדמת במקום, מעלה שאלות אתיות מהותיות.
האם הגעתם הייתה מתואמת עם חמאס? האם סוכנויות הידיעות המובילות אישרו את כניסתם של הצלמים לשטח ישראל? האם הצלמים שעובדים כפרילנסרים ב-CNN ובניו יורק טיימס הודיעו מראש לכלי התקשורת שהם מתלווים למחבלים בזמן הטבח?
ארבעה שמות מופיעים בקרדיטים של AP הם: חסן אסלייה, יוסוף מסעוד, עלי מחמוד וחאתם עלי. אסלייה, שעובד ב-CNN, חצה את הגבול לישראל וצילם תמונות של טנק צה"ל עולה באש וכן תיעד את חדירת המחבלים לקיבוץ כפר עזה.
בשידור חי באותו בוקר ארור, הוא העלה תמונות לטוויטר, שמאז נמחקו, שבהן תיעד את עצמו מול הטנק השרוף. "שידור חי מרצועת עזה", הוא כתב בציוץ. לאחר החשיפה, פרסמו בארגון HonestReporting תמונה של הצלם אסלייה כשהוא מחובק עם מנהיג חמאס בעזה, יחיא סינוואר.
'העיתונאי' שעבד עם רויטרס, אבו מוסטפא תיעד גם לינץ' בחייל של צה"ל שהוצא מהטנק. רויטרס הזהירה את קוראיה שהתמונה קשה לצפייה, אך בכל זאת הכניסה אותה כ"תמונות היום" באותה שבת קשה.
סוכנות הידיעות AP הגיבה על הטענות, ומסרה ל-ynet: "לסוכנות לא הייתה כל ידיעה על התקיפות לפני שהתרחשו. תפקידה של AP הוא לאסוף מידע על אירועי חדשות ברחבי העולם, בכל מקום שבו הם מתרחשים, גם כאשר הם נוראיים וגורמים לנפגעים המוניים. הסוכנות משתמשת בתמונות שצולמו על ידי פרילנסרים ברחבי העולם, כולל בעזה".
עוד ב-
רשת CNN מסרה ל-ynet: "אנחנו מודעים למאמר ולתמונה הנוגעים לחסן אסלייה, צלם עיתונות עצמאי שעבד עם כמה כלי תקשורת בינלאומיים וישראליים. אומנם לא מצאנו בשלב זה סיבה לפקפק בדיוק העיתונאי של העבודה שעשה עבורנו, אך החלטנו להשעות את כל הקשרים עימו". מערכות רויטרס ו"ניו יורק טיימס" טרם הגיבו על הטענות כלפי עובדיהן. ב-AP סירבו להגיב על השאלה אם הצלמים יפסיקו לעבוד עבור סוכנות הידיעות.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.משתפי פעולהיואב 11/2023/09הגב לתגובה זו0 0צריך המוסד לעצור אותם כמו את המחבליםסגור