תקשורת ומדיה

תוכנית של 2.5 מיליארד שקל למלחמה בפשיעה במגזר הערבי

הממשלה אישרה היום את התכנית הלאומית הרב-שנתית לטיפול בתופעות הפשיעה והאלימות בחברה הערבית לשנים 2022-2026. בנט: "יעד משותף של ממשלת ישראל עם הציבור הערבי. בר-לב: "החלטה תקדימית"
אביחי דלאל | 
מנסור עבאס וראש הממשלה, נפתלי בנט (צילום אוליבייה פיטוסי, פלאש 90)
הממשלה אישרה היום (ראשון) את התכנית הלאומית הרב-שנתית לטיפול בתופעות הפשיעה והאלימות בחברה הערבית לשנים 2022-2026. התכנית מבוססת על חיזוק שרשרת האכיפה, ובכלל זה תיקוני חקיקה נדרשים.
לפי ההודעה, יושם דגש על אכיפה כלכלית ומשולבת (לצד אכיפה פלילית קלאסית). הגברת המשילות ויכולת ההתמודדות של הרשות המקומית. שילוב של כלים "רכים" לטיפול ומניעה – טיפול ממוקד בצעירים ערבים שלאורך זמן אינם מצויים במסגרת קבועה של תעסוקה, לימודים או הכשרה מקצועית, מענים חינוכיים, רצף שיקומי וחיזוק חוסן קהילתי. הגברת שיתוף הפעולה בין המשרדים וביצוע מעקב ובקרה הדוקים אחר יישום התכנית.
כמו כן, התוכנית בעלת מספר מטרות שונות כמו: פירוק ארגוני פשיעה; הפחתת תופעות פשיעה ואלימות בחברה הערבית והפחתת האמצעים הכלכליים העומדים לרשות ארגוני הפשיעה; העלאת תחושת הבטחון האישי של אזרחי ישראל בכלל, ושל תושבי הנגב, האזרחים והתושבים הערבים בפרט; הקטנה משמעותית של מספר כלי הנשק המוחזקים באופן בלתי חוקי בידי אזרחים בחברה הערבית; הגברת אמון הציבור הערבי במערכת אכיפת החוק; הגברת השיתוף והשותפות עם נציגים מהחברה הערבית, לרבות ראשי הרשויות המקומיות הערביות והערים המעורבות, ביישום התכנית; העצמת החברה הערבית וחיזוק החוסן הקהילתי להתמודדות עם אלימות במרחב המקומי והוקעת תופעות אלימות ופשיעה.
בממשלה טוענים כי החלטת הממשלה בעניין התכנית לטיפול בפשיעה והאלימות בחברה הערבית היא ההחלטה הרב-מנגנונית הגדולה ביותר שהובאה לשולחן הממשלה בנושא זה מזה שנים.  התכנית תכלול, בין היתר, את פעולת המשרד לביטחון הפנים ומשטרת ישראל, לצד פעולות תיאום בין המשרדים השונים, לרבות פעולות חקיקה, כמו גם הקמת צוותים בין-משרדיים שיתכנסו ויהיו אחראיים לטיפול ממוקד בבעיות כגון אמל"ח, פשיעה כלכלית ועוד. זאת במקביל למבצע חירום שאורכו 6 חודשים, בהובלת סגן השר יואב סגלוביץ.
מדברי ראש הממשלה, נפתלי בנט אמר בפתח ישיבת הממשלה: "אנחנו מאשרים היום את התכנית הלאומית למאבק בפשיעה מהמגזר הערבי, שכמו שראינו בסוף השבוע, זולגת לכל המדינה. התכנית בהיקף של 2.5 מיליארד שקלים נוספים. אני מאחל הצלחה בעניין לכל משרדי הממשלה. זו לא משימה במעמד צד אחד, זו לא משימה רק של הממשלה, זה יעד משותף של ממשלת ישראל עם הציבור הערבי. המדינה תעשה את שלה, אבל  הרחוב הערבי חייב להירתם גם הוא. זה לא יהיה קל, אבל אנחנו חייבים להצליח".
השר לביטחון הפנים, עמר בר-לב הוסיף כי: "ההחלטה שקיבלנו היום היא תקדימית ומצביעה שלממשלה כולה ברור כי האלימות והפשיעה ברחוב הערבי מהווה איום על מדינת ישראל. משפחות הפשע בחברה הערבית אוחזות בגרון של המגזר הערבי. עיקר המטלה האופרטיבית תהיה מונחת לרגלי המשרד לביטחון הפנים, אך ההחלטה הזאת רותמת את הממשלה כולה להתגייס באמצעות מנגנונים רבים שנקים למטרה החשובה הזאת. אומנם מדובר בתוכנית חומש, אבל במידה והבלימה והצמצום לא יתחילו לקרות ב-2022, הם לא יקרו גם אחרי זה. לכן המבחן של כולנו יהיה ב-2022 - ואנחנו נצליח".
השר לשיתוף פעולה אזורי, עיסאווי פריג' מסר: "סיימנו עם הגרפיקה, התחלנו את עידן הפרקטיקה. שתי תוכניות חומש חשובות לחברה הערבית ולעתיד המדינה יצאו היום לדרך - תוכנית כלכלית ותוכנית למאבק בפשיעה. התוכניות האלו הן הצ'אנס האחרון להביא לשילוב אמיתי של החברה הערבית במדינה, להוציא אותה מהחצר האחורית הכלכלית חברתית ולגדוע ממנה את נגע האלימות והפשיעה. אנחנו נפקח אחרי התקדמותן ונעשה הכל כדי שהתקווה שנולדה היום בממשלה, תראה גם בשטח".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה