משפט
לצד קנס בסך 40 אלף שקל ועונש מאסר: הנאשם ממשיך להסתבך
המחלקה הפלילית בפרקליטות המדינה הגישה ערעור לבית המשפט העליון על גזר דינו של נאשם בביצוע עבירות נשק, אשר הוטלו עליו 49 חודשי מאסר בפועל, מאסרים על תנאי וקנס על סך 40,000 שקלים. הנאשם הודה בעובדות כתב האישום שייחס לו אישומים בנוגע לביצוע עסקאות בנשק עם סוכן משטרתי
המחלקה הפלילית בפרקליטות המדינה הגישה ערעור לבית המשפט העליון על גזר דינו של נאשם בביצוע עבירות נשק, אשר הוטלו עליו 49 חודשי מאסר בפועל, מאסרים על תנאי וקנס על סך 40,000 שקלים.
בעקבות מעשיו המחפירים, פרקליטות ביקשה מבית המשפט להחמיר באופן ממשי בעונשו של הנאשם, לקבוע כי הוא קיים אורח חיים עברייני ולחלט את רכבו מכוח עילה זו. התיק נוהל בבית המשפט המחוזי על ידי עו"ד אמיר דראושה מפרקליטות מחוז ירושלים.
הנאשם הוא נאסר עלי, אשר הודה בעובדות כתב אישום מתוקן שייחס לו בשני אישומים שונים ביצוע של עסקאות בנשק עם סוכן משטרתי, במסגרתן בשני מועדים שונים, סחר בשלושה אקדחים בצירוף מחסניות.
עוד מציינת המחלקה הפלילית בפרקליטות המדינה בגין כך הנאשם הורשע על-פי הודאתו במסגרת הסדר טיעון בשתי עבירות של סחר בנשק ובאבזר נשק, וכן בעבירה של נשיאת נשק ואבזר נשק.
בערעור שהוגש על ידי המחלקה הפלילית בפרקליטות המדינה, צוין כי עונש המאסר שהושת על הנאשם אינו משקף את היקף העבירות שביצע, ורחוק מלהלום את חומרת מעשי הנאשם ואת נסיבות ביצועם.
עוד הדגישה הפרקליטות כי עבירות הנשק הפכו במחוזותינו למכת מדינה, לאור היקפן האדיר. במציאות בה מספר הנרצחים בחברה הערבית מרקיע שחקים וגדל משנה לשנה, צו השעה הוא להוקיע מכל וכל את אלו המבצעים עבירות בנשק, על כלל סוגן.
זאת, בין היתר בשל הסכנה העצומה הכרוכה בעבירות אלו לחיי אדם ולביטחון הציבור ושלומו ונוכח פגיעתן הקשה בתחושת הביטחון האישית של הציבור ככלל והחברה הערבית בפרט. תופעה זו מחייבת נקיטה במדיניות ענישה מחמירה ובלתי מתפשרת על מנת למגרה, ענישה שיהיה בה כדי להעביר מסר מרתיע - הן כלפי הנאשם והן כלפי עבריינים פוטנציאליים אחרים - ולהגן על ביטחון הציבור.
בערעור נכתב כי בית המשפט שגה עת נמנע מלקבוע כי הנאשם "ניהל אורח חיים המבוסס על שימוש בתקבולי עבירה", כלומר אורח חיים עברייני, קביעה שמכוחה על בית המשפט לצוות בגזר הדין כי נוסף על כל עונש יחולט לאוצר המדינה כל רכוש של הנידון שהושג בעבירה.
עוד ב-
הפרקליטות הדגישה כי הימנעות מקביעה זו חותרת תחת מטרת תיקון 145 לחוק העונשין אשר חוקק כחלק מהצעת חוק המאבק בכלי הנשק הבלתי חוקיים ונעשה במטרה להילחם בתופעה הקשה של החזקה ושימוש בכלי נשק בלתי חוקיים במדינת ישראל. מטרת התיקון היא להרחיב את האכיפה הכלכלית בעבירות נשק על ידי מתן אפשרות לבית המשפט להפעיל הסדר חילוט נרחב על בסיס קביעה בדבר קיום אורח חיים עברייני.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה