בריאות
משרד הבריאות: "לא ניתן למגן באופן מלא את בתי החולים"
בישראל קיים מחסור במכשירי דימות לעומת מדינות ה-OECD. בנוסף, מתרכז הדוח באירוע ה-7 באוקטובר וימיה הראשונים של מלחמת חרבות ברזל ומצביע על כך שלא כל מכשירי ה-MRI באזורי קו העימות נמצאו בחדרים ממוגנים
היום (שלישי) פורסם דוח מבקר המדינה. הדוח עוסק, בין השאר, גם בנושא הבריאות. מלבד החשיפה בנושאים הקשורים בקורונה, מפרט הדוח כי בישראל קיים מחסור משמעותי במכשירי דימות כגון MRI. הדוח מצא כי מספר מכשירי הדימות בישראל למיליון נפש קטן לעומת מדינות ה-OECD. בנוסף, מתרכז הדוח בנושא מיגון המכשירים הקיימים מפני מתקפות טילים.
מדובר, למעשה, בדוח מעקב של מבקר המדינה לאחר בדיקה דומה שנערכה בשנת 2015. בדוח מהשנה הזו נכתב כי בישראל הונהגה מדיניות של מניעה וצמצום ביקוש לבדיקות יקרות על ידי הגבלת היצע המכשירים הרפואיים. בנוסף, קבע הדוח כי תהליך לקבלת רישיון להפעלת מכשיר דימות עדיין נתקל בקשיים בירוקרטיים ונמשך לעיתים במשך שנים.
על פי הדוח הנוכחי בישראל קיימים 60 מכשירי MRI נכון לשנת 2022, 93 מכשירי CT ו-20 מכשירי PETCT. מדובר בעלייה לעומת הבדיקה בשנת 2015. למרות זאת הדוח מציין כי כמות זאת אינה נותנת מענה למחסור ולביקוש הקיימים במדינה.
עוד מציין הדוח כי ב-7 באוקטובר נדרשו פצועים רבים להשתמש במכשירי דימות. המבקר מצא כי לא כל המכשירים נמצאו במבנים ממוגנים. בבית החולים סורקה מוגנו כל מכשירי ה-MRI, כך שבתחילת המלחמה אחד מהמכשירים נמצא בבניין לא ממוגן ולא ניתן היה לאבחן ולבדוק חולים בימיה הראשונים של מלחמת חרבות ברזל.
עוד מצא הדוח כי למשרד הבריאות אין תכנון אסטרטגי ארוך טווח למילוי הצורך הישראלי למכשירי דימות. על-פי הדוח למשרד הבריאות אין אומדן למחסור במכשירי הדימות הנוכחי ולא למחסור העתידי. בנוסף, הדוח קבע גם כי משרד הבריאות אינו קבע מספר תקנים של רופאים ורדיולוגים בבתי חולים בהתאם למספר של מכשירי הדימות הקיימים בפועל ואין אומדן למחסור הצפוי ברופאים האלו בעתיד.
ממשרד הבריאות נמסר בתגובה לדוח כי הם פועלים לצמצום אי השוויון במערכת ולשיפור זמינות מכשירי הדימות. עוד מסרו כי בישראל קיימים 61 מכשירי MRI פעילים עם רישיון מטעם משרד הבריאות והמשרד פועל להוספת מכשירים נוספים. הכנסת מכשירים אלו תלויה גם במשרד האוצר והסכמת שר האוצר.
עוד ב-
המשרד הגיב גם בנוגע למיגון בתי החולים ואמר שבנושא זה ביצע "קפיצת מדרגה". המשרד מסר כי השקיע בנושא מאות מיליוני שקלים בשנים האחרונות. מאז ה-7 באוקטובר הושקעו 400 מיליון שקלים למיגון בתי חולים. "עם זאת", מסרה דוברת משרד הבריאות בהודעה לתקשורת, "התקציב שניתן למערכת הבריאות לא מאפשר לצערנו מיגון מלא של בתי החולים, לרבות באזורי העימות".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(3):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
3.ביפן בכל סניפי קופת חולים יש MRI (ל"ת)עדיפות 05/2024/22הגב לתגובה זו0 0סגור
-
2.הכסף הולך על מטוס לביבי (ל"ת)אתם משעממים אותו 05/2024/22הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.חזירות לשמהt 05/2024/21הגב לתגובה זו0 0לסגור את משרד הבריאות!סגור