בריאות

חמור: דיווחים על תופעות לוואי של חיסוני הקורונה בישראל לא נבדקו

דוח מבקר המדינה מצא ליקויים בבחינת משרד הבריאות את הנושא. יותר מ-200 הודעות על הפרעות בווסת לא נחקרו בזמן. 27% מההורים השיבו כי הם מכירים אנשים שדיווחו על בדיקת קורונה שלילית עבור ילדיהם כאשר התוצאה שהתקבלה הייתה חיובית
מערכת ice |  1
חיסון לקורונה (צילום פלאש 90/ מיכאל גלעדי)
דוח מבקר המדינה שפורסם היום (שלישי) עסק, בין השאר, בנושאים הקשורים למגפת הקורונה. שלושת הנושאים שבחן מבקר המדינה היו התחסנות נגד הנגיף, חיסונים ובדיקות קורונה במערכת החינוך והפעלת מערך בדיקות האנטיגן המוסדיות. על-פי הדוח משרד הבריאות אסף נתונים על תופעות הלוואי של חיסוני הקורונה ממספר ערוצים שונים. למרות זאת, במערכות הממוחשבות של משרד הבריאות לא נקלט מיגע בנוגע ליותר מ-80% מהדיווחים על תופעות הלוואי שהעבירו קופות ובתי החולים. 
רוב הדיווחים על תופעות הלוואי שנשמרו במערכת של משרד הבריאות היו על תופעות לוואי קלות כמו צינון קל או כאב במקום הזריקה. למרות זאת, הדוח חושף כי תופעות לוואי חמורות יותר שדרשו תחקור נוסף שלא התקבל. בין התופעות שדווחו אך לא תוחקרו הם דיווחים על הפרעות וסת (המחזור החודשי). 
הדוח מצא כי 200 דיווחים בנושא לא תוחקרו בזמן. חשיפה דרמטית נוספת בדוח היא לגברי 33,000 דיווחים על תופעות לוואי משנת 2021 שמשרד הבריאות לא עיבד כנדרש ולכן הדיווחים לא נחקרו או נבדקו. הדוח מצביע גם על עלייה בחשש מצד הורים לגבי גרימת נזק בעקבות חיסונים בכלל. באוגוסט 2022 השיבו 57% מההורים שנשאלו כי הם חוששים מגרימת נזק קבוע, זאת לעומת 46% בשנת 2016. 
הפרק שבחן את מערכת החינוך מצא כי רק 4% מכלל התלמידים חוסנו לקורונה בבתי הספר. מספר זה נמוך באופן משמעותי מהיעדים. כמעט 80% מההורים לא הגישו הצהרות בריאות על תוצאות בדיקות האנטיגן. כזכור, ההורים נדרשו למלא הצהרת בריאות בנוגע לילדיהם במסגרת המתווה "בודקים ולומדים". 
נתון זה חמור יותר בקרב החברה החרדית, כאשר באחד מימים בהם בחן מבקר המדינה את המתווה 98% מההורים לא דיווחו על בדיקות ילדיהם. בנוסף, 27% מההורים שהשתתפו בסקר דיווחו כי הורים אחרים בסביבתם דיווחו על ממצאי בדיקת קורונה בתור בדיקה שלילית, גם כאשר התקבלה בדיקה חיובית. מספר רב של הורים דיווח גם כי לא קיבלו את ערכות הבדיקה להם נדרשו. 
הדוח מציין כי למרות הגברת קצב התפשטות מגפת הקורונה משרד הבריאות נערך רק בינואר 2022 להרחבת מספר הבדיקות היומי לאבחון קורונה באמצעות תוספת של בדיקות אנטיגן לבדיקות ה-PCR. לכן, קבע דוח מבקר המדינה, כי המענה של פריסת תחנות נרחבות לביצוע הבדיקות הגיע בשלב מאוחר מהנדרש.
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    שתיתי אספרסו היום וזה הרבה יותר מעניין (ל"ת)
    דור האספרסו 05/2024/21
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור