השוק

פסגות: הריבית בישראל תישאר גבוהה אחרי שהפד ישחרר רסן

אורי גרינפלד, האסטרטג הראשי של בית ההשקעות פסגות מעריך שהריבית בישראל תישאר גבוהה גם אחרי שהפדרל ריזרב יוריד את הריבית וזאת בעיקר בשל התנודתיות בשוק המט"ח
ניצן כהן | 
אורי גרינפלד, פסגות (צילום רמי זרנגר, ויקיפדיה)
אורי גרינפלד, האסטרטג הראשי של בית ההשקעות פסגות אומר היום שלהערכתו הריבית בישראל תישאר גבוהה גם אחרי שהפדרל ריזרב יתחיל להוריד את הריבית. הסיבה לכך, להערכת גרינפלד, היא התנודתיות בשוק המט"ח.
"הדברים שאמר ג'רום פאוול בנאומו בפני הקונגרס הדהדו בשווקים וניכר שהמשקיעים מבינים שהנחישות של הפד להילחם באינפלציה היא גבוהה. אם לפני מספר חודשים השווקים תמחרו הפחתת ריבית ראשונה כבר ביולי הקרוב הרי שברור לכולם שזה כבר לא יקרה. כרגע, השוק מתמחר הפחתת ריבית רק בסוף השנה, מה שעדיין נראה לנו כתרחיש אופטימי מדי.

"השאלה אם הפד יעלה את הריבית פעם נוספת בהחלטתו הקרובה או לא נראית לנו פחות מעניינת. להעלאות ריבית של רבע אחוז אין אפקט משמעותי, בטח כשההערכות הן שמדובר על העלאה אחרונה. עם זאת, הכלי החשוב ביותר של הבנקים המרכזיים הוא ניהול הציפיות ולכן גם אם זה אכן יקרה, מדובר על צעד שמטרתו בעיקר להשפיע על אלו. מה שכן מעניין זה שמשך הזמן שהריבית בארה"ב או במדינות אחרות בעולם תוותר גבוהה צפוי להיות ארוך באופן יחסי" אומר גרינפלד.
"מכיוון שעיקר האינפלציה כיום מגיע משוקי העבודה שעדיין מאוד מתוחים, לריבית לוקח זמן לא מעט להשפיע על האינפלציה. במחזורים קודמים לקח בין שניים לשלושה רבעונים עד שהעלאות הריבית גרמו לכך שהצרכנים והעסקים שינו את ההחלטות שלהם. במחזור הנוכחי תהליך זה יקח כנראה אפילו יותר זמן בגלל חסכונות העתק שנצברו בזמן הקורונה.
"גם לאחר שחל שינוי בהחלטות הצריכה של משקי הבית או בהחלטות ההשקעה של העסקים, לקח בעבר בין שניים לשלושה רבעונים נוספים עד שההשפעה הגיע גם לשוק העבודה ושיעור האבטלה עלה. לאור הטראומה שהבנקים המרכזיים ברחבי העולם חוו בשנתיים האחרונות, סביר להניח שעד שלא נראה את שיעור האבטלה עולה, הריבית תוותר גבוהה כדי להבטיח שהתהליך המתואר מעלה אכן מתממש. לכן, סביר להניח שהריבית בארה"ב תוותר גבוהה עד תחילת 2024.
"ובישראל? כל התהליך של השפעת הריבית על האינפלציה יקרה גם בישראל אבל אפילו לאט יותר. שוק הנדל"ן בישראל קשיח מאוד וההשפעה של הריבית על מחירי השכירות איטית בהרבה לעומת ארה"ב או אירופה. בנוסף, התנודתיות בשוק המט"ח צריכה גם להילקח בחשבון מבחינת בנק ישראל ולכן לא נופתע אם הריבית בישראל תוותר גבוהה גם אחרי שהפד יחל בתהליך ההורדות" הוא מסיים.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה