TOP 5

האמת המרה על ממתיקים מלאכותיים: האם הם מזיקים לבריאות?

הצד הלא כל כך מתוק של ממתיקים מלאכותיים, בעוד שממתיקים מלאכותיים כמו סכרין שימשו כתחליף סוכר כבר יותר ממאה שנה, ומספקים דרך נטולת קלוריות להמתיק מזונות ומשקאות, ההשלכות הבריאותיות שלהם הם נושא לוויכוח. 5 סיבות למה ממתיקים מלאכותיים מזיקים לבריאות
מערכת ice | 
סוכר מלאכותי (אילוסטרציה)
ממתיקים מלאכותיים מגיעים במגוון סוגים: סוכרזית, סוכרלוז, סטיביה, אספרטיים וסורביטול, ולמרות האישור על ידי ארגוני בריאות ברחבי העולם, נותרו חששות לגבי בטיחותם והשפעות שליליות אפשריות על הבריאות. בעוד הסיבות לשתיית מים ברורות לרוב האוכלוסייה, ממתיקים מלאכותיים נשארו בגדר סימן שאלה.

מדוע ממתיקים מלאכותיים עשויים להיות מזיקים
1. סיכון פוטנציאלי לסרטן:
מחקרים היסטוריים בשנות ה-70 הציעו קשר אפשרי בין סכרין לסרטן שלפוחית השתן בחולדות מעבדה. למרות שמחקר נוסף, כולל מחקרים על בני אדם, לא הוכיח סופית את הסיכון הזה לבני אדם, הממצאים הראשוניים הותירו רושם מתמשך של סכנה אפשרית.
2. בלבול מטבולי: כמה מחקרים מצביעים על כך שממתיקים מלאכותיים יכולים לגרום לבלבול ביכולת הגוף לווסת את רמת הסוכר בדם מכיוון שהם מחקים את המתיקות של הסוכר מבלי לספק את הערכים התזונתיים שיש לסוכר. בעיה זאת עלולה להוביל לעלייה בתיאבון, לתרום לעלייה במשקל ולשיבוש תהליכים מטבוליים.
3. בעיות במערכת העיכול: אנשים רבים מדווחים על אי נוחות במערכת העיכול, כגון גזים ונפיחות, לאחר צריכת ממתיקים מלאכותיים.
4. השפעה על בריאות המעיים: מחקרים מתפתחים מצביעים על כך שממתיקים מלאכותיים עשויים לשנות את המיקרוביוטה של המעי (מי שלא מכיר את המילה מוזמן לצפות בסרט הנצפה בישראל בשבוע שחלף "תחושת בטן: המדע הסודי של האכילה"), מה שעלול להוביל לבעיות בבריאות המעיים ובתפקוד החיסון. ההשלכות ארוכות הטווח של הפרעה זו עדיין אינן מובנות במלואן.
5. מתיקות לא מספקת: המתיקות האינטנסיבית של ממתיקים מלאכותיים, חזקה הרבה יותר מסוכר טבעי, עשויה שלא לספק את אותו סיפוק, מה שמוביל לצריכה נוספת של מזון ממותק או חזרה לסוכר, ומונעת את הניסיון בהפחתת קלוריות.
בעוד שממתיקים מלאכותיים מציעים את הפיתוי של מתיקות ללא הקלוריות, הסיכונים הבריאותיים הפוטנציאליים ותופעות הלוואי שלהם עשויים לעלות על היתרונות. מומלץ לצרכנים לשקול חלופות טבעיות או להשתמש במוצרים אלו במשורה כחלק מתזונה מאוזנת. כמו בכל בחירה תזונתית, מתינות היא המפתח, וחיוני להישאר מעודכן לגבי מחקר הבריאות העדכני ביותר כדי לקבל את ההחלטות הטובות ביותר לבריאות עבורכם.
המאמר הבא אינו תחליף לייעוץ רפואי אישי. ייתכן ויש להתייעץ עם מומחה לפני ביצוע כל שינוי בתזונה או בטיפול רפואי.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה