נדל"ן ותשתיות

דירה חדשה או 3.5 מיליון שקל: זו ההצעה המטורפת בפינוי-בינוי

לאחר 12 שנים: פינוי-בינוי ברחוב האלון 6-8 ביבנה יוצא לדרך, עם השגת הרוב הדרוש על-ידי קבוצת אהרוני ייזום והשקעות, שהחליפה את חברת צים-בהרי. לפרויקט תב"ע מאושרת להקמת 120 יח"ד חדשות במקום 24 יח"ד ישנות. עו"ד טל גרשטיין, המלווה את הדיירים: "הצלחנו לחלץ את הפרויקט התקוע ולהבטיח לדיירים תמורות מאוד גבוהות"
מערכת ice | 
פינוי בינוי (צילום Magma Images)
את הפרויקט יזמה עוד בשנת 2012 חברת צים-בהרי, שבאותן השנים היה שותף בה היזם אורן פלוטקין. בחלוף 7 שנים,  בשנת 2019, נוצר משבר קשה בין הדיירים ליזמים לאחר שהתגלו תמורות לא שוויוניות בין בעלי הדירות. עם הקמת מינהלת דיירים באותה שנה פעלו בעלי הזכויות להשתחרר מהחברה היזמית ופנו בהמשך למכרז יזמים חדש, בליווי עו"ד טל גרשטיין, המתמחה בליווי דיירים בהתחדשות עירונית ממשרד עוה"ד גרשטיין-סהר.

לפני כשנה נבחרה קבוצת אהרוני ייזום והשקעות להחליף את היזמים הקודמים, ללא תביעות הדדיות, ואמש (יום ראשון) הושג הרוב הדרוש לקידום הפרויקט התקוע  - כאמור, במשך לא פחות מ-12 שנים – וזאת לאחר חתימת יותר מ-83% מבעלי הדירות.  
במסגרת הפרויקט, שמחזיק בתב"ע מאושרת, ייהרסו 2 בניינים ישנים, בני שתי קומות וסה"כ 24 יח"ד, ובמקומן ייבנו שני מגדלים חדשים וסה"כ 120 יח"ד דיור חדשות לפי מכפיל גבוה של 5, כלומר – על כל דירה ישנה ייבנו 5 דירות חדשות. על-פי ההסכם מול קבוצת אהרוני יקבלו הדיירים דירה חדשה בשווי של 3.45 מיליון שקל הכוללת ממ"דים תקניים, מרפסת שמש של 12-14 מ"ר, חניות ומחסנים. לחילופין, הדיירים יוכלו לבחור לקבל במקום דירה חדשה תמורה כספית של 3.45 מיליון שקל צמודים למדד.  
רחוב האלון בשכונת רמות ויצמן נמצא בצפון-מזרח יבנה ומחולק לשבעה מתחמים המיועדים לפינוי-בינוי, הכוללים יחד 166 דירות ישנות בבניינים של שתי קומות על פי רוב. את התכנית במתחם, ששטחו כ-63 דונמים, יזמה הרשות המקומית עוד בתקופתו של ראש העיר דאז, צבי גוב ארי. התכנית קיבלה לראשונה תוקף בנובמבר 2007 ומאפשרת סך-הכל בניית 1,008 יח"ד בבינוי של 12-15 קומות. לאחר גלגולים שונים  האריכה העירייה ב-2016 את תוקף התכנית ובשנים האחרונות מקודמים ברחוב מספר פרויקטים ובהם על-ידי חברת אורון נדל"ן.
עו"ד גרשטיין מסר: "הפרויקט ברחוב אלון ביבנה מוכיח שאפשר לחלץ פרויקטים של פינוי-בינוי, שתקועים לאורך שנים ממושכות, לרבות בשל מחלוקות תכנוניות וקנייניות מול יזמים. חברי מינהלת הפרויקט, אמנון מזוז וערן בנשיו, דאגו ליצור מנגנון של תמורות על-בסיס שוויון ושקיפות בין כל בעלי הזכויות, מה שיצר את התנאים לקדם הליך מחודש כולל בחירת יזם חדש ולהשגת הרוב הדרוש למימוש ההתחדשות העירונית במתחם. בסופו של דבר, הצלחנו לחלץ פרויקט שהיה כמעט אבוד ולהבטיח לדיירים תמורות מאוד גבוהות, כולל היכולת לבחור בין חלופות התמורות".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה