פרויקטים

בחסות ההתחדשות העירונית: גבעתיים הופכת לאלטרנטיבה לתל אביב

גבעתיים, אחת הערים הוותיקות והצפופות בישראל, מחדשת את פניה ומושכת אליה משפחות צעירות, שמבקשות ליהנות מהווי קהילתי ומקרבה למוקדי הבילוי והתעסוקה במרכז. בתנופת ההתחדשות משתלבת קונטמפו נדל"ן, עם פרויקט נוסף, שהגיע לשלב הביצוע

פרויקט ההתחדשות העירונית בשכונת שינקין בגבעתיים (צילום olin)
על רקע המלחמה והירי לעבר אוכלוסייה אזרחית, הצורך בהתחדשות עירונית ברמה הלאומית הוא כבר בגדר קונצנזוס. מעבר להיבטי מיגון וביטחון, מספקים מיזמי פינוי-בינוי ותמ"א 38 (וחלופותיה) גם פתרונות בכל הקשור להגדלת היצע הדיור, שיקום וריענון שכונות ותיקות, ופיתוח תשתיות מקיף.
דוגמה מייצגת מספקת גבעתיים, מהערים הוותיקות, הצפופות ומהמבוקשות בגוש דן. בחסות תוכנית מתאר והתחדשות עירונית פרטנית, נערכת גבעתיים למתיחת פנים יסודית שתתכתב עם הגידול הצפוי באוכלוסייתה – מכ-60 אלף תושבים כיום לכ-100 אלף תושבים בעוד כשני עשורים.
מי שנחשבה בעבר לשכנתה המנומנמת של תל אביב, משנה בשנים האחרונות את תדמיתה וממצבת עצמה כיעד נחשק למשפחות צעירות, שמבקשות ליהנות מקרבה למוקדי תעסוקה ובילוי בלב המרכז, אך נרתעות מעלויות המחייה הגבוהות הכרוכות במגורים בתל אביב. אל הוואקום הזה בדיוק נכנסה גבעתיים, שמציעה איכות חיים גבוהה, מערכת חינוך מובילה והווי קהילתי ומחבק – לצד מיקום אסטרטגי, התחדשות עירונית מושכלת וחיבור לקווי רכבת קלה ומטרו.
לדברי רן קוניק, ראש עיריית גבעתיים: "גבעתיים הלכה ונהייתה אטרקטיבית, משכה ומושכת אוכלוסייה צעירה, במקביל לצמיחה דמוגרפית טבעית, מה ששינה באופן דרמטי את צרכי התושבים – ובהתאם את גם הצרכים העירוניים. גבעתיים הפכה לעיר המתוכננת במדינה. אין בה מטר אחד שאין לגביו ודאות ומידע על מה שניתן לעשות בו ומה לא. גבעתיים רוצה לקדם התחדשות עירונית, אבל באופן מתוכנן, יעיל, ולא פחות חשוב – מתוך ראייה כוללת ומבט צופה לעתידה של העיר".
 הריסת הבניין ברחוב עין גדי 14א' בגבעתיים (צילום באדיבות קונטמפו נדל"ן)
גרים בשינקין
את תנופת ההתחדשות ממחישה שינקין, אחת משכונותיה הראשונות של העיר. "שינקין ממזגת למעשה בין שכונה שקטה, במיוחד ברחובות הפנימיים, לכזו שנמצאת במרחק נגיעה מהרחובות הראשיים של גבעתיים – כצנלסון, ויצמן ובן גוריון, המהווים את עורקי החיים האורבניים של העיר", מנתח שמאי המקרקעין ראובן שם טוב. "בנוסף צריך להביא בחשבון את הקרבה של שינקין לגבעת קוזלובסקי, מונומנט טבע עירוני, כמו גם למוסדות חינוך. באשר לנגישות תחבורתית, הרי ששינקין נמצאת בסמיכות לשתי תחנות מטרו, שעתידות לחבר אותה לכל מטרופולין המרכז. למי שמסתייע ברכב הפרטי, שני צירים מרכזיים, מחלף השלום ומחלף אלוף שדה, נמצאים במרחק נסיעה קצר".
"בשנים האחרונות אנחנו רואים הגעה של אוכלוסייה צעירה לשכונה, עניין שמתורגם לפאבים, בתי קפה וחנויות", ממשיך שם טוב. "בכל הקשור להתחדשות עירונית, ברור ששינקין עדיין לא מיצתה את הפוטנציאל שלה. כשמביאים בחשבון את היתרונות שמציגה השכונה ואת תוכניות ההתחדשות העירונית, ערך הנכסים בה צפוי לטפס".
בשבוע שעבר רשמה שינקין עוד נקודת ציון, עם פרויקט ההתחדשות העירונית ברחוב עין גדי 14א', שהגיע לשלב הביצוע. בטקס חגיגי בהשתתפות בעלי הדירות הוותיקים, נהרס הבניין שהוקם בראשית שנות ה-60, כשתחתיו תקים חברת קונטמפו נדל"ן בניין חדש עם 7 קומות ו-28 דירות.

הפרויקט ברחוב עין גדי 14א' בגבעתיים (הדמיה אליאב אדריכלים)

"יש כמובן הרבה זיכרונות. כאן נולדו לי 2 בנות וגידלתי משפחה, אבל מספיק – הבניין כבר עשה את שלו, הגיע זמנו", מתאר אייל תמיר, שהתגורר בבניין בעין גדי 14א' למעלה משלושה עשורים. "היו לנו הרבה הצעות במכרז היזמים, ובחרנו בקונטפו נדל"ן. בתהליך עברנו עליות ומורדות, והתחושה עכשיו, כשהגענו לרגע הזה שהבניין נהרס, היא מצוינת. אנחנו כבר מחכים שייבנה בניין חדש, מודרני ובטיחותי כמו שצריך".
"עין גדי 14א' הוא פרויקט בוטיקי. הוא אולי קטן מבחינת סדרי הגודל, אבל מאוד חשוב לנו", מבהיר שחר רז, הבעלים של חברת קונטמפו נדל"ן. "אנחנו מאוד גאים בפרויקט, וגאים שלא ויתרנו גם כשהיו מהמורות וקשיים בדרך. הדיירים פה יקבלו דירות חדשות וממוגנות, ויזכו לחוויית מגורים משדורגת – וזה משמח אותנו מאוד".
ערן מגור, מנכ"ל קונטמפו נדל"ן, מוסיף: "אירוע הריסה הוא תמיד מרגש, כיף לראות את הפרויקט ברחוב עין גדי 14א' עושה עוד צעד חשוב קדימה. הפרויקט הזה יוצא לשיווק, ואני יכול לספר שעוד לפני שהרסנו את הבניין כמחצית מהדירות כבר נמכרו. הקפדנו פה על תמהיל מגוון, כך שיתאים לכל סוגי המשפחות: החל מדירות 2 חדרים ועד פנטהאוזים מרהיבים".
אמונה, נחישות, חזון
קונטמפו נדל"ן הוקמה ב-2010 והיא ניצבת בצמרת דירוגי ההתחדשות העירונית. כיום אמונה החברה על כ-30 פרויקטים ולמעלה מ-2,500 דירות בשלבים שונים של תכנון, שיווק, בנייה ואכלוס – הן בלב מוקדי הביקוש והן ביישובים מרוחקים יותר. פעילות החברה מורגשת היטב בגבעתיים, כשהריסת הבניין בעין גדי 14א', מצטרפת לפרויקט התחדשות עירונית נוסף שהובילה קונטמפו נדל"ן בשינקין וכבר הושלם ואוכלס בהצלחה.
מדובר בפרויקט תמ"א 38 ברחוב גבע 4, במסגרתו נהרס בניין רעוע, ששורשיו בשנות ה-50 של המאה הקודמת, כשעל השטח נבנה בניין חדש ומעוצב עם ממד"ים, חניות, מעליות ולובי מפואר. בהקשר הזה חשוב לציין כי הפרויקט יצא לדרך בתקופה בה מיזמי תמ"א 38 התנהלו בעיקר בשוליים, כשהתושייה והנחישות שהפגינה קונטמפו נדל"ן הם שהביאו אותו אל קו הסיום. "הזהירו אותנו שלא לקחת על עצמנו את הפרויקט", משחזר רז. "אמרו לנו שהעירייה תצמצם את מספר מיזמי התמ"א בגבעתיים ושאנחנו נישאר בחוץ. עבורנו זה רק העצים את האתגר, כשגם הקורונה לא עצרה אותנו. יחד עם הדיירים עמדנו במשימה, בפרויקט שמשלב מגורים בסטנדרט גבוה ומיקום אופטימלי".

הבעלים של חברת קונטמפו נדל"ן שחר רז (מימין) והמנכ"ל ערן מגור (צילום אוראל כהן באדיבות קונטמפו נדל"ן)
כאן זה ממש לא נגמר. בציר סירקין בגבעתיים, יוזמת קונטמפו נדל"ן פרויקט נוסף, שמתמזג עם התוכניות לחידוש ושדרוג האזור. בסירקין 11 מקדמת החברה פרויקט שיכלול הריסת 3 בניינים ישנים לטובת מגדל בן 20 קומות, בעירוב שימושים של מגורים, מסחר, משרדים ומבני ציבור. "במקביל לקידום הפרויקט בסירקין 11, מתנהל גם שיח מול בעלי דירות בבניינים סמוכים להרחבת הפינוי-בינוי", מעדכן רז. "מתחם נוסף שאנו שואפים לחדש כולל הבניינים ברחוב סירקין 12-14-16 ונתיב השלבים 8, ונכלל בתוכנית 'מטרו כצנלסון' שמקדמות הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית והוועדה המקומית לתכנון ובנייה גבעתיים".
"אנחנו מזהים את התכונה ההולכת וגוברת סביב גבעתיים", מסכם רז. "אין לי ספק, מיזמי פינוי-בינוי, תמ"א 38 והתחדשות בניינית יסייעו למנף את העיר הוותיקה, ואנחנו שואפים להיות חלק בלתי-נפרד מהתהליך. הפרויקטים שלנו לא רק מוסיפים לגבעתיים דירות חדשות, אלא מייצרים סביבת מגורים איכותית ובטוחה, שתשדרג את חיי התושבים".
(בשיתוף מערכת זירת הנדל"ן)