תקשורת ומדיה

קובי אריאלי סופד לרוטציית נתניהו-גנץ: "לא כולם ויתרו"

איש התקשורת החרדי בטור ל"ישראל היום" סופד להסכם הרוטציה שלא באמת התממש בין בנימין נתניהו ובני גנץ בממשלה ה-35. אריאלי תקף: "זו היתה הפעם היחידה בכל מהלך האירועים הפוליטי החולני של 2019-2021 שאכן נכרתה ברית בין שני צדדים ניצים"
מערכת ice | 
קובי אריאלי (צילום יוטיוב/ קובי אריאלי)
קובי אריאלי פרסם הבוקר (שלישי) במדור הדעות של "ישראל היום" טור על הסכם הרוטציה של  בנימין נתניהו ובני גנץ שהיה אמור להתממש במידה והממשלה ה-35 לא היתה מתפרקת.
אריאלי פתח את הטור וכתב: "אז היום זה כבר אמור היה להיות עובדה קיימת, כן? ב-17 בנובמבר 2021, היה צריך בני גנץ להחליף את נתניהו בראשות הממשלה, כך שהיום הוא כבר היה צריך להיות רה"מ. כל זאת אם היה יוצא לפועל הסכם הרוטציה שנחתם באפריל 2020, כלומר אם לא היתה נופלת הממשלה ההיא כתוצאה מאי העברת התקציב".
אריאלי חשף כי הוא ייחל ליום הרוטציה והסביר: "האמת היא, שזה היה תסריט שאנשים כמוני פיללו לו. זו היתה הפעם היחידה בכל מהלך האירועים הפוליטי החולני של 2019-2021 שאכן נכרתה ברית בין שני צדדים ניצים, שכל אחד מהם ויתר על הרבה כדי להביא לשקט שלטוני ולאחדות: גנץ, בפרישה משותפיו לכחול לבן ובחבירה לנתניהו, ויתר על רק לא ביבי המקודש, ונתניהו ויתר על ראשות הממשלה במחצית השנייה של הקדנציה".
הפרשן החרדי דיבר על הוויתורים שנעשו וכתב: "עוד יותר משני האישים, ויתרו המצביעים שלהם: הללו נאלצו לקבל את ביבי, שנגדו הם שאגו בגרון ניחר עד לפני שתי דקות, והללו נאלצו לראות איך ראש מפלגה קטנה, טירון פוליטי שהומלך בידי חבריו כתוצאה מקונסטלציה - נכנס ללשכת רה"מ החליפי וממנה ללשכת רה"מ. כן".
בהמשך אריאלי ניסה להסביר מדוע אותה רוטציה לא התממשה: "היה רגע אחד כזה, וזה היה הרגע הזה. רגע של אחדות שבו כולם מוותרים לכולם. הבעיה היא שלא כולם ויתרו. טון ההתנגדות ברחוב וברשת נותר בדיוק כשהיה ואף החריף, והחתן נתניהו גילה בבוקר שהוא קיבל את הכלה הלא נכונה, ועוד יותר מזה - שהכלה הלא נכונה הזאת נותרה בכלל בבית הוריה ולא הגיעה איתו לביתם המשותף".
אריאלי אמר שלמרות שלא כולם ויתרו, פירוק הממשלה דווקא היה מוצדק: "פירוק הממשלה היה הכרחי לגמרי, מפני שלא היה אפשר לתפקד כשמחצית מהשרים משתפים פעולה עם הפגנות שמגנות את הממשלה וקוראות לפירוקה, והמהומות ברחוב נמשכות במלוא עוזן. אפשר להתווכח על השאלה אם הדרך להפלת הממשלה היתה צריכה לעבור דרך אי העברת התקציב או לא, אבל לגבי עצם הסוגיה של ביטול ההסכם, מבחינתי אין כל שאלה: הממשלה ההיא לא נפלה. היא פשוט לא קמה מעולם. וזהו. יותר לא באו רגעים כאלה, של נכונות אמיתית לוויתור הדדי".
אריאלי ניסה להסביר על אפשרויות נוספות שהיו קורות לאחר נפילת הממשלה: "היו עוד אופציות באופק: היתה יכולה לקום ממשלת נתניהו לפיד שהיתה שוברת באמת את התיקו והטירוף, והיתה מביאה בשורת אחדות אמיתית - אבל על אחת כזו אפילו לא דובר מעולם מצד יש עתיד (מ.ש.ל). המקסימום שהגענו אליו הוא ממשלת מיעוט של צד אחד מתוחזק בעורקים שמעניקים לו רוב דחוק, ורוב מתוסכל ופגוע שלמרבה מזלה של הממשלה הוא לא מהסוג שנוסע להפגין בבלפור".
העיתונאי סיכם את הטור והתייחס גם למפלגת ימינה: "ועוד עניין קטן אחד, שולי, שגם אותו צריך לה זכיר: היתה מפלגה ימנית(?) אחת שלא נכנסה אז לקואליציית האחדות ההיא של נתניהו וגנץ, והיא ימינה של בנט ושקד. למה? תלוי את מי שואלים. נתניהו מתעקש שלבנט מעולם לא היתה כוונה להיכנס לקואליציה תחתיו, בנט ושקד מתעקשים שקיבלו הצעות משפילות ושנתניהו רצה אותם בחוץ. זמן רב האמנתי שהצעד הזה של נתניהו הוא זה שדחף את ימינה לזרועות הצד שכנגד. היום אני מאמין שזה נכון לגבי חלק מחברי ימינה. נפתלי בנט, לעומת זאת, ידע כבר אז שהוא הולך להיות ראש הממשלה ושניצן הורוביץ הולך להיות חבר בקבינט הביטחוני שלו".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה