בארץ

ניצלו מסגירה: החוק לסגירת התאגיד הוקפא

דרמה בכנסת: יו"ר ועדת הכלכלה דוד ביטן בלם את המהלך של חברו השר שלמה קרעי לסגירת התאגיד והודיע שלא יקודם וכי חוק הרייטינג יוקפא: "צריך שידור ציבורי". אילו הצעות כן יעלו לדיון? | כל הפרטים
מערכת ice |  4
דוד ביטן, שלמה קרעי (צילום פלאש 90/ יונתן זינדל, אוליביה פיטוסי, ויקיפדיה/ DimaLevin)
ועדת הכלכלה דנה הבוקר (רביעי) בשורת החוקים שנוגעים לתעשיית התקשורת בישראל ביניהם חוק הרייטינג וההצעה להפרטת התאגיד. יו"ר הועדה ח"כ דוד ביטן הודיע אילו חוקים יקודמו ואילו יוקפאו או יבלמו ביניהם הצעת החוק נגד תאגיד השידור הישראלי שקודמה על ידי שר התקשורת שלמה קרעי וח"כ טלי גוטליב. 
לדבריו של ביטן: "חוק הפרטת התאגיד לא יקודם בוועדה. צריך את השידור הציבורי". בנוסף, ח"כ ביטן התייחס להצעת חוק שקיפות במדדי הרייטינג שאותה החליט להקפיא עד שלא יתקבלו התשובות לשאלות שהפנה למשרדי המשפטים והתקשורת. במקביל, ח"כ ביטן החליט לקדם את החוק שיחייב את תאגיד השידור לדווח על תקציבו לוועדת הכלכלה, להכניסו לתקציב הממשלה ולאשרו בכל שנה מחדש. 
"ברור לגמרי שלא תהיה התערבות ממשלתית. בעיה לקבל נתונים מהוט ויס מכיוון שהם מתנגדים לזה. יש הרבה שאלות שצריך לבדוק. כיצד נמדד הרייטינג היום? מי גופי השידור שנמדדים? מהם הקשיים שקיימים בשיטת המדידה הקיימת? כיצד נמדד רייטינג במדינות אחרות מפותחות בעולם? האם יש דוגמה למעורבות של הממשלה לקביעת שיטת המדידה? אני חושב שאין", הוסיף ח"כ ביטן. 
ח"כ ביטן המשך ואמר: "גם אם יש דוגמה אנחנו לא נסכים לה בשום פנים ואופן. האם יש דוגמה בעולם לחובה של ערוצי טלוויזיה לפרסם בזמן אמת את נתוני הצפייה? אין. מהם האמצעים הטכנולוגיים לשאת בחובה הזאת? האם יש דוגמה בעולם למדידת נתוני הצפייה מבלי לקבל את הסכמת האדם שבודקים את נתוני הצפייה שלו? מה הן ההשלכות של בחירה בשיטת מדידה מסוימת או פרסום נתוני הצפייה בערוצי הטלוויזיה השונים? האם טווח שעות השיא בהצעת החוק מקובל מבחינה מקצועית? האם יש לזה ביסוס מקצועי? ואם כן – מהו? את כל השאלות האלו אני שואל את משרד המשפטים ומשרד התקשורת. מה נדרש להציג לצופה בזמן צפיית אמת? כיצד יוצגו נתוני הצפייה בזמן אמת בשידורים באינטרנט?".
לסיכום, הוסיף: "לפי הצעת החוק אין מנגנון שיבטיח את אנונימיות הצופים שנתוני הצפייה שלהם נאספים – האם יש אמצעי טכנולוגי שמבטיח זאת? דיברתי עם דנינו, מגיש ההצעה. הוא מסכים לעכב את הצעת החוק הזו עד שאנחנו נסיים את הבדיקות. לא נקיים דיון בהצעה עד שלא נקבל תשובות".
ארגון העיתונאים והעיתונאיות התייחס להחלטתו של ח"כ ביטן וציין כי: "החלטת יו"ר ועדת הכלכלה דוד ביטן לדון בהצעת החוק שתכפיף את תאגיד השידור לממשלה - משמעותה השמדת השידור הציבורי והפיכתו לשידור פוליטי. אנו ניאבק בכך בכל האמצעים והכלים שעומדים לרשותנו, בשיתוף כל כלי התקשורת והעיתונאים בישראל".
תגובות לכתבה(4):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    לביטן יש תיק פלילי פתוח והוא נסחט על ידי החונטה.
    כמו תמיד 01/2025/15
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ביטן אפס, יש לו תיק פלילי פתוח שנשאר בכוונה פתוח והוא מבין היטב מה מצופה ממנו. הוא לא מבין שאחרי שיגמרו לנצל אותו יורידו את החרב.
    סגור
  • 2.
    ערוץ 11
    רות יהל 01/2025/15
    הגב לתגובה זו
    1 0
    ברוך השם שהערוץ ימשיך לשדר.
    סגור
  • 1.
    כול פעם יהיה ימני מתחסד שיציל את השמאל....
    עופר 01/2025/15
    הגב לתגובה זו
    0 1
    תמיד יהיה איזה ימני מתחסד, שברגע האחרון יציל את השמאל מגזירות....כך היה עם מינויים בשרות הציבוכי כך היה עם תאגידי המים ויש מליון דוגמאות...... ימין לא מסוגל לשלוט ולבצע מדיניות ימין.
    סגור
  • ימני נחקר ונסחט (ל"ת)
    מדייק 01/2025/15
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור