השוק

מהפכת החשמל בישראל: בזק בעסקת ענק של כ-1.3 מיליארד שקל

חברת פריים אנרג'י, הפועלת בתחום האנרגיות המתחדשות בישראל, מדווחת על התקשרות בהסכמים למכירת חשמל לבזק-ג'ן ולחברת פאוורג׳ן הפועלות כספקיות חשמל, בהיקף מוערך מצטבר של כ-1.2-1.3 מיליארד שקל, על פני תקופה של 20 שנים
מערכת ice | 
ניר דוד מנכ"ל בזק (צילום אלעד גוטמן, shutterstock)
חברת פריים אנרג'י, הפועלת בתחום האנרגיות המתחדשות בישראל ועוסקת בייזום, פיתוח, הקמה, הפעלה ותחזוקה של מערכות לייצור חשמל ממקורות אנרגיה סולארית בטכנולוגיה פוטו-וולטאית, מדווחת היום (ראשון) על התקשרות בהסכמים למכירת חשמל לבזק-ג'ן ולחברת פאוורג׳ן (זרוע האנרגיה של קרן ג׳נריישן), הפועלות כספקיות חשמל, בהיקף מוערך מצטבר של כ-1.2-1.3 מיליארד שקל, על פני תקופה של 20 שנים.
במסגרת ההסכם, בזק-ג'ן תרכוש 320 מגה וואט שעה של חשמל ממתקני האגירה של פריים אנרג'י. ואילו פאוורג׳ן תרכוש 80 מגה וואט שעה נוספים. מערך האגירה צפוי להשתלב במתקנים פוטו-וולטאיים של פריים אנרג'י, כחלק מהליך תחרותי דו-שימוש שנועד לנצל את תפוקת החשמל מאנרגיה מתחדשת ולמזער את השימוש באנרגיה ממקורות מסורתיים בשעות העומס.
במסגרת הרפורמה במשק החשמל בישראל שהחלה בתחילת שנת 2024, שוק אספקת החשמל נפתח לתחרות. מקטע אספקת החשמל למשקי הבית, שהיה נתון בבלעדיות של חברת החשמל, נפתח כעת למספקים תחרותיים בעלי רישיון. הרפורמה מאפשרת ללקוחות לעבור לספקי חשמל אחרים ובכך מאפשר להם חיסכון בעלויות צריכת החשמל.
לקראת הרפורמה, בזק ופאוורג׳ן החליטו להקים במשותף את בזק-ג׳ן (אחזקה בשיעור שווה), אשר מציעה ללקוחותיה חשמל מוזל [חסכון שיכול להגיע למעל אלף שקל בשנה, תלוי בהיקף הצריכה]. המעבר לשירות החדש מתבצע כולו באופן דיגיטלי, ללא צורך בהחלפת תשתית החשמל או הגעת טכנאי לבית הלקוח, ועם סיום ההצטרפות ניתן להתחיל ליהנות מחשבונות חשמל מופחתים.
כחלק מהרפורמה וההסכמים המדווחים היום, פריים אנרג'י תמכור חשמל למספקים מ-13 מתקני אגירת אנרגיה שהיא פועלת להקמתם. פריים אנרג'י צפויה להקים במהלך שנת 2025 מתקני אגירה בקיבולת כוללת של 400 מגה-וואט שעה (לצד המתקנים הסולאריים שתקים בהספק כולל של כ-80 מגה וואט AC), ולמכור למספקים את כל החשמל המוזרם לרשת ממתקני האגירה בהתאם לקיבולת האגירה בשעות הפסגה. ההסכם עם בזק-ג'ן יחול על קיבולת של כ-320 מגה-וואט שעה וההסכם עם פאוורג׳ן יחול על קיבולת של כ-80 מגה-וואט שעה. 
בכוונת פריים אנרג'י למכור את החשמל שייצרו המתקנים הסולאריים לחברת חשמל בתעריף המובטח על פי הליך תחרותי דו-שימוש מס' 1, והחשמל שייאגר במתקני האגירה (בהזרמה מהרשת או ממתקני הייצור הסולאריים) יימכר למספקים במסגרת "מודל השוק", בשעות הפסגה.
מתקני האגירה של פריים אנרג'י מתוכננים לקום בצמוד למתקנים פוטו-וולטאיים שיוקמו במסגרת הליך תחרותי דו-שימוש מס' 1. פריים אנרג'י מחזיקה ב- 38 תשובות מחלק להקמת פרויקטים סולאריים בהספק כולל של כ-252 מגה-וואט (AC), וזאת בתעריף מובטח וצמוד למדד עד לחודש מרץ 2040, כאשר לצידם יוקמו מתקני אגירה בקיבולת של כ-1.3 ג'יגה-וואט שעה.  
ניר דוד, מנכ"ל בזק ויו"ר בזק-ג'ן: "אנו שמחים לקחת חלק במהפכת האנרגיה בישראל, המאפשרת לצרכנים ליהנות מחשמל מוזל ולתמוך בעתיד ירוק ויעיל יותר עבור המשק כולו. שיתוף הפעולה עם פריים אנרג'י תורם ליכולת לספק חשמל באופן שיתאים לצרכי לקוחותינו הפרטיים והעסקיים, תוך מתן שירות חכם, חדשני ודיגיטלי שישנה את הדרך בה כולנו צורכים חשמל".
ירון קיקוז, מנכ"ל ומבעלי השליטה בפריים אנרג'י: "ההסכם עם בזק-ג'ן וחברת פאוורג׳ן הינו צעד משמעותי נוסף לקידום הקמת מתקני הדו שימוש אותם מקדמת החברה בשלוש השנים האחרונות. אנו שמחים לשיתוף פעולה עם גופים מובילים כמו בזק ופאוורג׳ן אשר צפויים להיות שחקנים משמעותיים בתחום אספקת החשמל בישראל".
ירון קיקוז הוסיף: "הסכם זה מצטרף להסכם שנחתם באוגוסט אשתקד עם חברת אלקטרה פאוור וביחד עם ההסכמים הנוכחים מבטיחים מכירת חשמל בהיקף של כ-2.3 מיליארד שקל ל-20 שנה. עם פתיחת שוק החשמל לתחרות אנו עדים לביקוש הולך וגובר לאנרגיה ירוקה, ופריים אנרג'י צפויה להיות מהחברות המובילות בישראל בתחום ייצור אנרגיה מתחדשת ואגירת חשמל בישראל, ובכך גם תסייע בחיזוק הביטחון האנרגטי של מדינת ישראל".
יואב הר אבן, מנכ״ל פאוורג׳ן: "מדובר בהסכם משמעותי לרכישת חשמל שהינו חלק מיישום התוכנית האסטרטגית שלנו, להיות שחקנית מובילה בשוק אספקת החשמל לצרכנים ביתיים ועסקיים קטנים, לצד שמירה על פעילות האספקה הקיימת שלנו ללקוחות גדולים. חשמל זה מתווסף למקורות החשמל המגוונים והאיכותיים שמעמידה פאוורג׳ן עבור בזקג׳ן הכוללים חשמל מתחנות כוח, שדות סולאריים ואגירה, שצפויים יחד לאפשר לבזק-ג׳ן להפוך למוביל שוק בתחום האספקה הביתית".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה