דיגיטל וטק
נאס"א מחלקת 3 מיליון דולר: זה מה שתצטרכו לעשות
סוכנות החלל האמריקאית פונה לציבור בבקשה לרעיונות ועיצובים לטכנולוגיות המיועדות למחזור פסולת לטובת מוצרים שימושיים. בנאס"א הצהירו שמי שיציע את הפתרון הטוב ביותר יזכה בפרס ויקבל ממנה מענק בגובה 3 מיליון דולר
סוכנות החלל האמריקאית, נאס"א, משיקה את אתגר LunaRecycle, שמטרתו למצוא פתרונות יצירתיים לניהול פסולת בחלל, ומציעה פרס של 3 מיליון דולר (כ-11.3 מיליון שקלים) למי שיציע את הפתרון המוצלח ביותר. המהלך מגיע בעקבות תכניותיה של נאס"א לשלוח צוות מאויש לירח, בפעם הראשונה מאז משימות אפולו, כאשר הנחיתה מתוכננת לספטמבר 2026.
הפסולת המוטלת על הירח אינה מוגבלת רק לציוד מדעי או אריזות מזון; במהלך משימות אפולו, האסטרונאוטים השאירו 96 שקיות של צואה אנושית, יחד עם פסולת נוספת. מנהלי נאס"א מודעים לכך שמשימות ארוכות טווח בחלל ידרשו פתרונות מתקדמים למחזור פסולת, ובפרט כאשר הצוותים המאוישים ישהו במעמד ממושך על פני השטח של הירח.
איימי קמינסקי, מנהלת תוכנית הפרסים של נאס"א, הדגישה את החשיבות של קיימות במחקר ובפעילות חללית. היא אמרה כי נאס"א מחפשת רעיונות חדשניים לניהול פסולת כדי להבטיח שהמשימות העתידיות יהיו לא רק בטוחות, אלא גם ידידותיות לסביבה. "אנחנו רוצים לקחת את מה שלמדנו מהאתגר הזה וליישם את זה על פני כדור הארץ", הוסיפה קמינסקי.
אתגר LunaRecycle כולל שני מסלולים: הראשון מתמקד בפיתוח רכיבים פיזיים למחזור פסולת על הירח, והשני עוסק בעיצוב דיגיטלי של מערכת מחזור מקיפה. המתמודדים יכולים להשתתף באחד או בשני המסלולים, כאשר הפרסים יחולקו בהתאם.
קים קרום, מנהלת האתגרים בנאס"א, הביעה התלהבות מהשפעת האתגר על פיתוח טכנולוגיות חדשות שיסייעו לחקור את הירח ובעתיד עולמות אחרים. "אנו מצפים לראות את הפתרונות שיציעו המתחרים והאם האתגר יוכל לשמש כזרז חיובי לחקר החלל", אמרה קרום.
עוד ב-
נאס"א מחויבת להבטיח שהחלל יהיה מקום בר קיימא, עם מדיניות ברורה בנוגע לניהול פסולת במעמד חלל. "יש צורך לשקול כיצד ניתן להפחית, לאחסן ולעבד פסולת בחלל, כך שהפסולת שתוחזר לכדור הארץ תהיה מינימלית", נכתב בהודעה לעיתונות של הסוכנות.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה