בארץ
בארה"ב זועמים: האם כאן 11 גרמה לעיכוב במשא ומתן עם לבנון?
לצד הפעילות המוגברת של צה"ל בשטחי לבנון, ארה"ב עומלת מאחורי הקלעים על הסכם הפסקת אש בין שני הצדדים. כעת, לאחר חשיפת טיוטת ההסכם על ידי כאן 11 בארה"ב חוששים שהמהלך יביא לעיכובים בחתימה עליו
קרוב לחודשיים לאחר הרחבת פעילות צה"ל בלבנון במסגרת מבצע "חיצי הצפון", חיזבאללה ספג שורה של מכות קשות. מאות ממחבליו חוסלו, תשתיות נהרסו ומרבית בכירי הארגון, ביניהם גם המזכ"ל חסן נסראללה, חוסלו.
בכל הזמן הזה, ארצות הברית ניסתה לקדם משא ומתן בין ישראל ללבנון כדי להביא לחתימה על הסכם שיביא לסיום הלחימה. אך כעת, היא נתקלת במשבר בעקבות חשיפת טיוטת ההסכם על ידי התקשורת הישראלית.
אמש (רביעי), טיוטת ההסכם נחשפה על ידי כאן 11. גורמים אמריקאיים התייחסו בנושא באקסיוס והביעו חשש שהדלפת הטיוטה עלולה להוות מכשול משמעותי בהתקדמות המשא ומתן וליצור התנגדות פוליטית בישראל.
המשא ומתן להפסקת אש בין ישראל לחיזבאללה התקדם משמעותית במהלך 24 השעות האחרונות, אך ממשל ביידן העיד שטרם הצליח להגיע להסכמים סופיים עם ישראל או לבנון.
הגורם האמריקאי שאמון על קידום המשא הוא מתן הוכשטיין, אחד מיועציו של הנשיא ג'ו ביידן. הוכשטיין הגיע לביירות במהלך השבוע שעבר ובמהלך הביקור דיווח על התקדמות משמעותית לקראת חתימה על הסכם, במיוחד בנוגע לנכונות חיזבאללה להגיע להסכם עם ישראל ולהפריד את עצמו מהמלחמה בעזה. נטען גם כי מאז שובו של הוכשטיין, המגעים בין הצדדים רשמו התקדמות נוספת.
ראש ממשלת לבנון בפועל, נג'יב מיקאתי, התייחס לפרטים ואמר בראיון לרשת הטלוויזיה הלבנונית אל-ג'דיד כי הוכשטיין אמר לו: "המצב היום טוב יותר מאתמול. אנו מקווים שבתוך שעות או בימים הקרובים תהיה הפסקת אש. אנו מקווים לראות את הוכשטיין בביירות עד סוף השבוע".
טיוטת ההסכם שנחשפה אתמול כוללת התחייבות של ישראל וממשלת לבנון לנקוט צעדים ליישום מלא של החלטת מועצת הביטחון של האומות המאוחדות 1701. עוד נכתב בה כי צבא לבנון ויוניפי"ל יהיו הכוחות החמושים היחידים שינכחו בדרום לבנון. מכירה או אספקה של נשק תותר רק לצבא הלבנוני וכל ייצור הנשק בלבנון יהיה בפיקוח ממשלת לבנון. צבא לבנון יידרש גם לפקח ולאכוף תנאים אלה ולפרק כל תשתית צבאית שאינה תחת שליטת ממשלת לבנון.
בהסכם נקבע כי זה ייושם במשך תקופה של 60 ימים בלבד. ישראל מצידה תסיג בצורה הדרגתית את כל כוחותיה משטח לבנון ותצא לגמרי משטחה עד שבוע מהחתימה על ההסכם. בנוסף, צבא לבנון יתפרס בדרום לבנון במטרה להגיע ל-10,000 חיילים באזור. במהלך תקופת 60 הימים, צבא לבנון יפרק ויחרים את כל התשתיות הצבאיות שאינן ממשלתיות בדרום לבנון.
עוד ב-
ישראל, לבנון, ארצות הברית ומדינות נוספות יקימו מנגנון פיקוח ואכיפה במהלך תקופה זו לפתרון מחלוקות וטיפול בהפרות, כאשר לישראל תשמר הזכות לפעול נגד כל הפרה. עם זאת, דובר המועצה לביטחון לאומי בבית הלבן, ג'ון קירבי, אמר כי המסמכים הם טיוטות ו"אינם משקפים את מצב המשא ומתן הנוכחי". גורמים אמריקאים חוששים שהדלפת הטיוטה עלולה לסבך את המשא ומתן וליצור התנגדות פוליטית בישראל.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה