דיגיטל וטק

טיקטוק בחרה צד? מאשרת תוכן אנטי-ישראליים ומפיצה מידע שגוי

מתחילת המלחמה נדמה שטיקטוק, שחברים בה מיליארדי משתמשים בחרה צד ומתחזקת עמדה אנטי-ישראלית. כעת, נחשף שבזמן שהיא אוסרת הפצת תוכן נגד החמאס היא דווקא כן מאשרת סרטונים שעוזרים להם במלחמה על דעת הקהל העולמית | כל הפרטים
מערכת ice | 
הג'יהאד האסלאמי וטיקטוק-אילוסטרציה (צילום shutterstock)
הרשת החברתית טיקטוק שנמצאת בבעלות התאגיד הסיני ByteDance, זכתה תוך זמן קצר להצלחה עולמית וכיום יש לה מיליארדי משתמשים. עם הזמן, כוחה של הרשת החלה להתגלות כאשר היא הפכה לקרקע פורייה להפצת פייק ניוז, מה שגרם לממשלות ברחבי העולם לצאת בצעדים נגדה. 
בהמשך לכך, מתחילת המלחמה, נדמה שטיקטוק מתחזקת עמדה אנטי ישראלית. כזכור, בחודש דצמבר הרשת טרפדה קמפיין ממון של משפחות החטופים בטענה שמדובר בתוכן פוליטי.
תחקיר של N12, אשר בחן את הפרקטיקה של הליך בדיקת התכנים בטיקטוק רק מבסס את החשדות בנוגע לקיומה של עמדה אנטי ישראלית ברשת החברתית. תחילה, נחשפה עדותה של ישראלית אשר עובדת בטיקטוק, שהעידה כיצד מתקבלות בחברה ההחלטות על אילו סרטונים יוצגו למשתמשים ואילו 
בסרטון שעלה לטיקטוק בחודש נובמבר האחרון בו הועלתה הטענה השיקרית על כך שצלפים ישראלים ירו בכל מי שנמלט מבית החולים שיפא. למרות שמשתמשים דיווחו שוב ושוב בכלי הדיווח שבאפליקציה שמדובר במידע שגוי, מחלקת בדיקת התוכן בטיקטוק קבעה של מדובר במידע שגוי. אנשי המחלקה ביססו את החלטתם על טיעוני משרד הבריאות ברצועת עזה שנשלט בידי חמאס ועל דיווחים ברשת אל-ג'זירה.
בסרטון אחר שעלה לטיקטוק בדצמבר בשנה שעברה, נטען כי שהציונות היא אידיאולוגיה גזענית ואלימה. גם הפעם, משתמשים דיווחו להנהלת טיקטוק שמדובר במידע שגוי, אך בצוות בדיקת התוכן של טיקטוק החליטו שלא מדובר במידע שגוי בנימוק כי "הסרטון מציג דעה לגיטימית".
מנגד, נסיונות של משתמשים ישראלים להעלות לאפליקציה סרטונים שכוללים את התיוג HAMAS is ISIS (חמאס זה דאעש) נתקלו בקשיים בטיקטוק. במחלקת התוכן של טיקטוק החליטו שהתיוג נחשב למידע שגוי בטענה כי דאעש אינו באמת חמאס שכן מדובר בארגונים נפרדים שהוקמו בשנים שונות. פתאום אין מקום לדעה אישית כפי שהיה בסרטונים שטענו ש"הציונות היא גזענית ואלימה".
בתגובה לתחקיר, טיקטוק מסרה כי: "אנו פועלים כל העת לשמור על הפלטפורמה שלנו נעימה ובטוחה לכל חברי הקהילה. המדיניות שלנו ברורה - תכנים המקדמים טרור, שנאה, אנטישמיות ומידע כוזב אסורים, כולל תוכן המקדם את חמאס. בדיקת העובדות שלנו מתבצעת באמצעות מומחים חיצוניים ובהתאם לסטנדרטים בין-לאומיים, ואנו אוכפים ומנטרים את התוכן על ידי שילוב של טכנולוגיות וצוות של 40,000 בודקי תוכן אנושיים, ו-98% מהתוכן שנמצא מפר את כללי הקהילה מוסר עוד לפני שמתקבל עליו דיווח".
בתגובה גם צויין: "מפרוץ המלחמה, הסרנו מיליוני סרטונים והשענו מאות אלפי שידורים חיים באזור ישראל, עזה והגדה בשל הפרת כללי הקהילה שלנו. הסרטונים המדוברים הם ברובם מסוף שנת 2023. על מנת שנוכל לבדוק את הטענות שהובאו בפנינו ביקשנו לספק לנו דוגמאות מהזמן האחרון אודות המקרים המתוארים - אך אלה לצערנו לא סופקו לנו, דבר המעורר תהייה עד כמה התופעה המדוברת אכן מובהקת. אנחנו מכירים בכך שתמיד יש עוד מקום להשתפר ומקדמים בברכה שיתוף פעולה ודיאלוג".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה