כסף וצרכנות
ישראכרט בבשורה קשה ללקוחות: בכמה יזנקו דמי הכרטיס?
החיוב החודשי של לקוחות ישראכרט יגדל ל-17.9 שקל החל בחודש הבא. אבל יש גם שינויים נוספים בתעריפים: שליחת כרטיס תתייקר, אך לפחות עמלת רכישת מטבע חוץ תרד בכ-20%, גם עמלת פירעון מוקדם של אשראי תפחת
יוקר המחייה? תתכוננו לשלם יותר על אותו הדבר. ישראכרט מקפיצה את דמי החיוב החודשיים ל-17.9 שקלים, זאת לאחר שבע שנים ללא שינוי. העדכון, הנכנס לתוקף בינואר 2025, יחול על כרטיסים מקומיים ובינלאומיים, תוך הפחתת העמלה בכרטיסים פלטינום ועסקיים. החברה מצדיקה זאת בהתייקרות עלויות, כולל עליית מע"מ, ומדגישה כי תשמר הטבות ללקוחות מיוחדים כמו גמלאים ותושבי פריפריה.
כעת, על פי הפרסום של וואלה, בנוסף לעדכון עיקרי זה, ישראכרט תשנה סדרת עמלות נוספות: שליחת כרטיס תתייקר ב-14% לכ-40 שקל, עמלת רכישת מטבע חוץ תרד מ-5 ל-3.9 דולר, ועמלת פירעון מוקדם של אשראי תפחת מ-40 ל-29.9 שקלים.
רק בשבוע האחרון, בנק ירושלים בניהולו של יאיר קפלן, הטיל פצצה עם ההצעה לרכוש את ישראכרט בעסקת מיליארדים נוספת שעל הפרק. נזכיר שדירקטוריון של שתי החברות - ישראכרט ומנורה כבר חתמו על התקדמות במהלך, ועתה בנק ירושלים רוצה להיכנס לעובי הקורה לפני האישור הסופי של בעלי המניות ב-17 לדצמבר ולפני אישור הרגולציה.
חברות כרטיסי האשראי נהנות מרווחים נאים, עם גידול של 2.5% ב-9 החודשים הראשונים של 2024 לכדי 678 מיליון שקל. מקורות ההכנסה העיקריים הם עמלות סליקה מבתי עסק והכנסות מימון, כאשר הריבית בהלוואות נעה בין 10% ל-12% לשנה.
עוד ב-
כזכור, רק לאחרונה, במסגרת בקרות שוטפות שביצע הפיקוח של בנק ישראל במערכת הבנקאית/בחברות כרטיסי האשראי, נמצא שחברת ישראכרט לא פעלה בהתאם לחובותיה ולפיכך הוטל עיצום כספי בסך של 900,000 שקל בגין אי-עמידה בהוראות הפיקוח בנושא גביית חובות; ועיצום כספי נוסף בסך של 50,000 שקל בשל קשיים בקבלת מענה אנושי במוקד הטלפוני בעת בקשה לסיום התקשרות.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה