קריירה ולימודים
בחסות טראמפ: הצעד המהפכני של אילון מאסק "יגרום לגל עזיבות"
זמן קצר לאחר שזכה בתפקיד בממשל טראמפ, המיליארדר אילון מאסק חשף ביחד עם שותפו לניהול המחלקה ליעילות ממשלתית את הצעד שיקדמו עם כניסתם לתפקיד - חיסול העבודה מרחוק
קרוב לחודש חלפו מאז הבחירות בארה"ב וזכייתו של דונלד טראמפ, ניתן להגיד בפה מלא שההחלטה של אילון מאסק לתמוך במועמד הרפובליקני היא אולי המהלך המשתלם ביותר בקריירה שלו.
כעת, זמן קצר לאחר שהנשיא הנבחר הודיע שמאסק יוביל יחד עם ויויק רמאסוואמי את המחלקה ליעילות ממשלתית (DOGE), השניים חושפים את הצעד הראשון שינקטו עם כניסתם לתפקיד - ביטול העבודה מרחוק.
השניים, חשפו את המהלך בטור שכתבו עבור ה-וול סטריט ג'ורנל ולטענתם, חזרתם של עובדי המגזר הציבורי לעבוד חמישה ימים בשבוע מהמשרד תחסוך מיליארדי דולרים עבור משלמי המיסים באמריקה. לדבריהם: "המנדט האלקטורלי הנחרץ ורוב של 6 מתוך 9 שופטים בבית המשפט הגבוה, מעניקים ל-DOGE הזדמנות היסטורית לצמצום מבני בממשלה הפדרלית".
בשלב הראשון, השניים לנקוט בשורה של צעדים נגד נוהל העבודה מרחוק והעבודה ההיברידית בקרב עובדי הממשל הפדרלי ואף איימו שעובדים שיסרבו לחזור לעבוד חמישה ימים מהמשרד עלולים לאבד א עבודתם.
הם התייחסו לכך במאמר וכתבו כי: "חיוב עובדי הממשל להגיע למשרד חמש פעמים בשבוע קרוב לוודאי שיגרום לגל עזיבות מרצון, שאנחנו מברכים עליו: אם עובדים פדרליים לא רוצים להופיע במשרד, משלמי המיסים לא צריכים לשלם עבור הפריבילגיה הזו מימי הקורונה של להישאר בבית".
המהלך, מתכתב עם היעד שמאסק הציב עוד במהלך בקמפיין הבחירות בו התחייב לקצץ 2 טריליון דולר מהתקציב הפדרלי. למאסק, יש ניסיון בביצוע תהליכי התייעלות וכזכור, זמן קצר לאחר שרכש את טוויטר ב-2022, הוא החל להוציא לפועל תוכנית התייעלות במהלכה בוצע קיצוץ של 80% מכוח האדם של החברה.
עוד ב-
כמו כן, טענתם העיקרית היא שחלק ניכר מהוצאות הממשל נקבעות על ידי הפקידים ולא על ידי נבחרי הציבור. "זה אנטי דמוקרטי ובניגוד לחזון המייסדים שלנו וזה מטיל עלויות עתק ישירות ועקיפות על משלמי המסים".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה