תיירות

לידיעת הטסים: את הפריט הזה אסור לכם להכניס למזוודה

לאחר סוללות ניידות, חברות תעופה באסיה אוסרות על הכנסת אוזניות בלוטות' לבטן המטוס, בשל סיכון לשריפות; ההנחיה כבר תקפה בטייוואן ובניו זילנד
דסק תיירות | 
מזוודה בשדה תעופה-אילוסטרציה (צילום shutterstock)
חברות תעופה באסיה השיקו אזהרה חדשה לנוסעים: אוזניות אלחוטיות ואביזרי הטעינה שלהן אינם מותרות במזוודות הנשלחות לבטן המטוס. הצעד מגיע בעקבות מספר תקריות שבהן פרצו שריפות בעקבות סוללות ליתיום שהתחממו במהלך טיסות.
שלוש חברות מובילות בטייוואן – EVA Air, UNI Air ו-Tigerair Taiwan – הודיעו כי מארזי הטעינה של האוזניות מתפקדים כמו סוללות ניידות קטנות ועלולים לגרום לקצר חשמלי ולשריפה. בהנחיות שהוציאו צוין כי כל מכשיר אלקטרוני נייד הכולל סוללת ליתיום חייב להינשא בתיק היד בלבד.
"להבטחת בטיחות הטיסה, התקנים אלקטרוניים ניידים כמו מארזי טעינה לאוזניות או מאווררים ניידים יש לשאת אך ורק בכבודת היד", נמסר מטעם Tigerair. UNI Air חזרה על הנחיה זו והדגישה כי אוזניות בלוטות' מוגדרות כהתקן אלקטרוני נייד (PED), ולכן אסור להכניסן למזוודה.
 
הסיכון נובע מהמבנה הכימי של סוללות הליתיום, שעלולות להתחמם מאוד ואף להתפוצץ אם נפגעות או נלחצות במהלך הטיסה. בניו זילנד כבר אסרו לחלוטין הכנסת אוזניות בלוטות' לבטן המטוס.
התקנות המחמירות עדיין לא הגיעו לישראל, אבל לא מן הנמנע שבמידה ויירשמו מקרים נוספים של שריפות ברחבי העולם, תיאסר העלאת האוזניות לבטן המטוס בחברות תעופה נוספות.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה