בעולם

חברתו לכיתה של פוטין: נשיאת בית המשפט העליון ברוסיה נמצאה מתה

נשיאת בית המשפט העליון של רוסיה מתה, ועל פי דיווחים רוסיים הסיבה לכך ידועה; מוקדם יותר החודש שר התחבורה של פוטין נמצא ירוי במכוניתו  
מערכת ice | 
ולדימיר פוטין (צילום ויקיפדיה)
נשיאת בית המשפט העליון של רוסיה, אירינה פודנוסובה, הלכה לעולמה בגיל 72, כך דווח היום (שלישי) בכלי תקשורת רוסיים. מקור טען בשיחה עם עיתון העסקים קומרסנט כי פודנוסובה הלכה לעולמה לאחר מאבק במחלת הסרטן. על פי הדיווחים, היא המשיכה לעבוד תוך כדי טיפולים בבית החולים. מטעם בית המשפט העליון הרוסי נמסר לסוכנות הידיעות הממלכתית TASS כי מי שישמש כנשיא בפועל הוא הסגן, יורי איווננקו. 
פודנוסובה החליפה בפברואר 2024 את נשיא בית המשפט העליון ויאצ'סלב לבדב, שכיהן בתפקיד מ-1989 והלך לעולמו גם הוא ממחלה ממושכת. פודנוסובה הייתה האישה הראשונה שמילאה את התפקיד. 
פודנוסובה הייתה חברתו לכיתה לשעבר של הנשיא ולדימיר פוטין, ומונתה על ידי מועצת הפדרציה של הבית העליון בהמלצת הנשיא. נשיא בית המשפט העליון מכהן בתקופה של שש שנים.
 
מוקדם יותר החודש, שר התחבורה הרוסי רומן סטרובויט נמצא ירוי במכוניתו, זמן קצר לאחר שהנשיא פוטין פיטר אותו לאחר שנה בלבד בתפקיד. מאידך, ועדת חקירה רוסית טענה כי כנראה מדובר בהתאבדות: "היום נמצאה במכוניתו הפרטית גופתו של שר התחבורה לשעבר, רומן סטרובויט, עם פצע ירי", נכתב בהצהרה מטעם הוועדה. 
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה