בעולם

פוטין לחטופים: "אתם צריכים להודות לחמאס"

לראשונה במלחמה, נשיא רוסיה אירח שורדי שבי, והציג את חמאס באור חיובי בשיחה עימם. האם הוא הכחיש את התנאים בהם הוחזקו השורדים?
מערכת ice |  5
ולדימיר פוטין (צילום Naga11 /Shutterstock)
נשיא רוסיה ולדימיר פוטין אירח אמש (רביעי) בקרמלין את שורד השבי סשה טרופנוב, ששוחרר בעסקה האחרונה, ועם אימו ילנה ובת זוגו ספיר כהן, ששוחררו בעסקת החטופים הראשונה. פוטין העניק זרי פרחים לילנה ולספיר, לחץ את ידו של סשה, ושוחח עימם.

סשה טרופנוב בעת שחרורו מהשבי (צילום פלאש 90/ עבד רחים קטיב)
במהלך השיחה ביניהם, פוטין נמנע מהמילים "חטופים" או "שבי". טרופנוב פנה לנשיא הרוסי וביקש ממנו לסייע בשחרור שאר החטופים, ואמר: "הם אחים שלי. כשהם שם - זה כאילו חצי מהלב שלי שם בעזה". פוטין הבטיח לו שרוסיה תעשה הכל כדי שזה יקרה. פוטין אף נצפה מביע זעזוע ממספר הימים בהם סשה היה בשבי- 498 ימים.
בנוסף, פוטין שיבח את חמאס בדבריו: "העובדה שיצאתם לחופשי התאפשרה בזכות יחסים יציבים וארוכי שנים של רוסיה עם העם הפלסטיני ועם נציגיו בארגונים השונים. אני חושב שצריך להודות להנהגת חמאס שבאה לקראתנו, ביצעה את המעשה ההומניטרי ושחררה אתכם".
בנוסף לסשה טרופנוב, אימו ובת זוגו, נכחו בפגישה גם גם הרב הראשי של רוסיה, ברל לזר, ונשיא פדרציית הקהילות היהודיות של רוסיה, הרב אלכסנדר בורודה. סבתו של סשה, אירנה טטי היא גם שורדת שבי ששוחררה בעסקה הראשונה, אבל לא השתתפה בפגישה בקרמלין.
תגובות לכתבה(5):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 5.
    פוטין לחתופים
    טובה 06/2025/14
    הגב לתגובה זו
    0 0
    פוטין לא שונה מחמאס. העולם לא מבין שאנחנו לא מעונינים להשתתף במשחקי מלחמה כוחנית והרסנית.
    סגור
  • 4.
    חח..להודות לחמס
    א.א. 06/2025/13
    הגב לתגובה זו
    0 0
    פוטין איבד את זה לגמרי
    סגור
  • 3.
    פג. תוקף.
    דודו. מצוי 06/2025/12
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מיי. אתה. מחרטט. אותנו. את. העם. שמחמשים את. הטרור. במדינות. ערב. נגדנו. אתה. ועם שלך. מסיטים. את. דעת. הקהל. נגדנו. אתם מבצעים. הרג. נגד. האנושות. ומחסלים. את העם. השני. בגלל. אדמה. ושטח. אין. לכם מוסר. הרגישות. רק. שינאה. לגלות. אנו שוחרי. שלום. אבל. אירגוני. הטרור. רוצים לחסל. אותנו. רק. בגלל. שאנו. העם. היהודי היושב. במדינה. דיי. דיי. להסטה. חייבים. רק להאמין. ואחדות. ביננו.
    סגור
  • 2.
    זה
    יהודה 06/2025/11
    הגב לתגובה זו
    0 0
    האיש רוצח כמו חמאס ללא רחמים וללא מצפון מה לעשות
    סגור
  • 1.
    טראמפ
    שפוי 05/2025/08
    הגב לתגובה זו
    0 0
    פוטין וטראמפ שני חולי נפש צריכים אישפוז דחוף נרקסיסטים על סף פסיכופטיות אפילו רעייתו מלאניה לא מסוגלת להיות לצידו מחפשת כל דרך שלא יהיה לידה החל מהכובע רחב השוליים ועד הורדת הידיים הנשלחות עלייה והצלע השלישית אי אפשר שלא ביביהו נרקסיסט בחסד החרדים חשב שטראמפ זה ביידן עד שהוריד עליו כפה 3 המוסקטרים אהה וטראמפ רוצה להחזיר את פוטין לחבר העמים על ידי השתתפות רוסיה במונדיאל הזוי ברמות על
    סגור