מדדים ומחקרים
מומחים טוענים: ריצה יכולה לסייע במניעת מחלת הפרקינסון
על פי מחקר חדש, פעילות גופנית סדירה שכוללת ריצה על הליכון עשויה לסייע במניעת מחלת פרקינסון. ממצאים אלו מספקים תקווה לטיפולים שאינם תרופתיים, בהם פעילות גופנית, במטרה להאט את התפתחות המחלה
על פי מחקר חדש, פעילות גופנית סדירה שכוללת ריצה על הליכון עשויה לסייע במניעת מחלת פרקינסון. ממצאים אלו מספקים תקווה לטיפולים שאינם תרופתיים, בהם פעילות גופנית, במטרה להאט את התפתחות המחלה, כך על פי המחקר שעיקרו פורסם ב-StudyFinds.
לדברי חוקרים באיטליה, עיסוק בפעילות גופנית אינטנסיבית, כמו ריצות יומיות על הליכון, יכול לעורר את הייצור של גורם נוירוטרופי (BDNF) שמקורו במוח. מדובר בחלבון קריטי להישרדות ולצמיחה של נוירונים במוח.
על ידי קידום בריאותם של נוירונים, BDNF משפר את יכולתו של המוח להתארגן מחדש ולהסתגל, שהוא חיוני ללמידה ולזיכרון. יותר מכך, BDNF מסייע בהפחתת התפשטות של גורמים הקשורים להפרעות ניווניות עצביות כמו פרקינסון.
הגורמים הללו פוגעים בהדרגה בנוירונים האחראים על שליטה מוטורית באזורי מוח ספציפיים. על ידי הגבלת התפשטותם, הכישורים המוטוריים נפגעים בצורה פחות חמורה. שימור נוירונים חיוניים גם עוזר לשמור על יכולתם של אנשים לעבד ולהבין מידע חזותי.
צוות המחקר ראה עלייה ברמות ה-BDNF במוחם של בעלי חיים עם מחלת פרקינסון בשלב מוקדם לאחר פעילות גופנית יומית של הליכון, במשך ארבעה שבועות.
"גילינו מנגנון שמעולם לא נצפה, שבאמצעותו פעילות גופנית המבוצעת בשלבים המוקדמים של המחלה גורמת להשפעות מועילות על בקרת התנועה שעשויה להימשך לאורך זמן גם לאחר הפסקת האימון", אומר ד"ר פאולו קלברסי, מחבר ופרופסור לנוירולוגיה בקמפוס רומא של האוניברסיטה הקתולית "הלב הקדוש".
קלברסי מציע עוד כי זיהוי מטרות טיפוליות חדשות וסממנים תפקודיים יכולים לסייע בפיתוח טיפולים שאינם תרופתיים כדי להשלים את הטיפולים התרופתיים הנוכחיים. נזכיר כי מחלת הפרקינסון היא מצב נוירולוגי המשפיע על שיווי משקל, וקואורדינציה, ויכול לגרום לתנועות לא רצוניות כמו נוקשות ורעידות.
"צוות המחקר שלנו מעורב בניסוי קליני כדי לבדוק אם פעילות גופנית אינטנסיבית יכולה לזהות סמנים חדשים למעקב אחר האטת התקדמות המחלה בחולים בשלב מוקדם ואת פרופיל התקדמות המחלה" מוסיף ד"ר קלברסי.
עוד ב-
כמעט מיליון אנשים בארצות הברית חיים עם מחלת פרקינסון. מספר זה צפוי לעלות ל-1.2 מיליון עד 2030. מכיוון שמחלת פרקינסון מערבת רכיבים נוירו-דלקתיים ונוירואימוניים בשלביה המוקדמים, המחקר יחקור גם את תפקידם של תאי גליה, תאים מיוחדים המספקים תמיכה לנוירונים וסביבתם. מחקר זה נועד לחשוף את המנגנונים המולקולריים והתאיים העומדים בבסיס היתרונות הנצפים של פעילות גופנית.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.מה זה עוזר שרצים אפשר לחטוף פרקינסון גם בשינה (ל"ת)בגדי המלך החדשים 07/2023/24הגב לתגובה זו0 0סגור