השוק
מיזוג הענק בשוק הטלוויזיה בארה"ב: למה העסקה קרסה ברגע האחרון?
דיירקט-טיוי ביטלה את המיזוג עם דיש לאחר התנגדות בעלי האג"ח, מהלך שהיה אמור ליצור את ספקית הטלוויזיה הגדולה ביותר בארה"ב. העסקה כללה רכישת דיש והכנסת חוב של 9.75 מיליארד דולר
דיירקט-טיוי (DirecTV) ביטלה את עסקת המיזוג עם דיש (Dish), לאחר שזו לא זכתה להסכמת בעלי האג"ח של דיש לתנאי העסקה. המיזוג היה אמור להוביל לאיחוד בין שתי חברות הטלוויזיה הלוויינית הגדולות ביותר בארה"ב, ולהפוך את דיירקט-טיוי לספקית הטלוויזיה בתשלום הגדולה ביותר במדינה, עם כ-20 מיליון מנויים.
העסקה שנפלה כללה את רכישת עסקי הטלוויזיה של דיש, כולל דיש ו-Sling TV, במחיר סמלי של דולר אחד, אך דיירקט-טיוי הייתה אמורה לקחת על עצמה חוב של 9.75 מיליארד דולר.
המהלך לא יצא לפועל לאחר שבעלי האג"ח של דיש התנגדו לתנאים שהציעה דיירקט-טיוי, בהם הפחתת חוב של כ-1.5 מיליארד דולר. מנכ"ל דיירקט-טיוי, ביל מורו, הסביר כי ביטול העסקה היה הכרחי כדי להגן על מאזן החברה ולשמור על גמישות תפעולית. “לא יכולנו לשנות את התנאים שהיו חיוניים להצלחה כלכלית של המיזוג", אמר מורו.
העסקה הייתה אמורה לעזור לשתי החברות להתגבר על הירידה במספר המנויים, שהתרחשה בעקבות המעבר הנרחב לפלטפורמות סטרימינג כמו נטפליקס ודיסני+. מאז 2016, דיירקט-טיוי ודיש איבדו יחד כ-60% ממנוייהם. עם זאת, ביטול המיזוג לא משפיע על עסקה נפרדת בה TPG צפויה לרכוש את יתרת 70% ממניות דיירקט-טיוי מ-AT&T עד 2025.
עוד ב-
כזכור, חברות הטלוויזיה בלוויין דיירקט-טיוי ודיש נטוורק היו במגעים מתקדמים למיזוג, בעסקה שעשויה ליצור את חברת הטלוויזיה הגדולה ביותר בארצות הברית, עם כמעט 20 מיליון מנויים. המקורות מדווחים שההסכם צפוי להתפרסם בימים הקרובים, כאשר דיירקטיוי, בבעלות AT&T ו-TPG, ניהלה מגעים לשלוט בחברה הממוזגת.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה