מדדים ומחקרים
82% ממקרי האלימות מופנים כלפי נשים: "מציאות קשה ומדאיגה"
הרשות לקידום מעמד האישה במשרד לשוויון חברתי והלמ"ס מפרסמים נתונים מדאיגים על אלימות מגדרית. מהנתונים עולה כי משנת 2015 ועד 2024 נרצחו בישראל 261 נשים, כאשר 56% מהן על ידי בן הזוג או קרוב משפחה. בנוסף, 82% ממקרי האלימות המגדרית מופנים כלפי נשים
המשרד לשוויון חברתי וקידום מעמד האישה בשיתוף עם הלמ"ס חושף כי חסרי השכלה חשופים לפגיעות מיניות, כך עולה מניתוח הנתונים המתפרסמים היום על ידי הרשות לקידום מעמד האישה במשרד לשוויון חברתי והלמ"ס. מדובר בנתונים שהועלו מסקר מקיף הכולל יותר ממיליון פניות או דיווחים שהגיעו לרשויות ולארגוני חברה אזרחית בנוגע לאלימות מגדרית בין השנים: 2021-2023.
מאגר חדש שהשיקו הרשות לקידום מעמד האישה בשיתוף הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה חושף את הנתונים הקשים, שמראים תמונת מצב חדשה ורחבה על תופעת האלימות המינית בתשע השנים האחרונות. אותם נתונים מתבססים על שכלול שבוצע משישה מקורות שונים: סקר ביטחון אישי, משרד הרווחה, מוקד 118, הנהלת בתי המשפט, איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות תקיפה מינית ועמותת ער"ן.
מהנתונים עולה כי משנת 2015 ועד 2024 נרצחו בישראל 261 נשים, כאשר 56% מהן על ידי בן הזוג או קרוב משפחה. כמו כן, 82% ממקרי האלימות המגדרית מופנים כלפי נשים. נשים מדווחות בשיעור גבוה יותר ומובהק על אלימות פיזית קשה ואילו רוב הגברים דיווחו על אלימות נפשית.
מערכת המחוון נמצאת בשלב הפיילוט ומהנתונים החלקיים שכבר הופצו ניתן לראות שכ-80% מהדיווחים או הפניות הן על אלימות מינית ומרחב הפגיעה השכיח ביותר אצל נשים הוא הרחוב. כ-300 אלף נשים דיווחו על כך בין 2021-2023, לעומת כ-99 אלף נשים שידווחו בתקופה זו על אלימות בבית.
לאחר שהבחינה בנתונים המדאיגים שהוצגו בסקר, מיהרה השרה לשוויון חברתי וקידום מעמד האישה, ח"כ מאי גולן להגיב וציינה: "נתוני המחוון החדש שיצרנו לאלימות מגדרית חושפים מציאות קשה ומדאיגה. 261 נשים נרצחו בשנים האחרונות, ו-82% ממקרי האלימות פוגעים בנשים. אלו נתונים שאינם יכולים להשאיר אותנו אדישים. מדובר בבעיה חברתית מורכבת הדורשת התייחסות כוללנית ומיידית.
המשרד לשוויון חברתי ימשיך לתמוך בחיזוק מנגנוני הגנה משפטיים וטיפוליים לנשים נפגעות אלימות, ולהגברת המודעות הציבורית לחומרת התופעה. אנו נחושים במשרד להביא לצמצום משמעותי של מקרי האלימות בישראל".
מנכ"לית המשרד לשוויון חברתי וקידום מעמד האישה, מירב שטרן, הוסיפה: "מחוון זה נועד לקדם הבנה עמוקה של היקף התופעה, לשפר את הקצאת המשאבים, לפתח מדיניות הגנה לנשים ולקדם מחקר ומניעה. רק באמצעות שילוב של נתונים מדויקים ומחקר מעמיק נוכל להתמודד עם התופעה באפקטיביות".
עוד ב-
סמנכ"לית הרשות לקידום מעמד האישה אושרה פרידמן מדגישה: "בעתות חירום ומלחמה, נשים סובלות באופן לא פרופורציונלי מאלימות, ומתמודדות עם פגיעות גדולה יותר ובשל כך גם מהשלכות חמורות על ביטחונן האישי.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה