מנכ"לית וסגנית נשיא רייכמן על מעמד הנשים: "יש לנו עוד הרבה עבודה"
ד"ר איילת בן עזר גלברד, מנכ״לית וסגנית נשיא אוניברסיטת רייכמן, הינה מנכ"לית האוניברסיטה היחידה בארץ. בריאיון ליום האישה הבינלאומי, היא מספרת על החינוך לפרפקציוניזם, מעמדן של הנשים בארץ ומדוע רק מחצית מהציבור מאמין בשילוב נשים בעמדות מפתח
הכירו את ד"ר איילת בן עזר גלברד, מנכ״לית וסגנית נשיא אוניברסיטת רייכמן, תואר המכתיר אותה כמנכ"לית האוניברסיטה היחידה בישראל. ד"ר בן עזר גלברד נחשבת לאחת הנשים החזקות והבכירות באוניברסיטת רייכמן המפוארת ולצד תפקידה הניהולי הנרחב, היא דוקטור למשפטים כאשר באמתחתה שנים של הוראה ומחקר באקדמיה.
בשנת 2006 זכתה ד"ר בן עזר גלברד לשמש כסגנית נשיא וב-6 שנים האחרונות, התווסף לה טייטל נוסף – מנכ"לית האוניברסיטה. לצד פועלה הרב בעולם האקדמיה הישראלי, מנכ"לית וסגנית הנשיא ברייכמן מכהנת כדירקטורית בחברות מובילות במשק. במסגרת תפקידה, ד"ר בן עזר גלברד אחראית על קידום סביבת הלימודים עבור הסטודנטים על ידי הטמעת טכנולוגיות מתקדמות בסביבת הלימודים ובערוצי הנטוורקינג לטובת השתלבות בשוק העבודה.
מלחמת "חרבות ברזל" השפיעה רבות על עולם האקדמיה הישראלי. סטודנטים רבים שנאלצו לקיים שינויים באופי והיקף התואר שלהם בשל שירות המילואים, נזקקו לסיוע מיוחד מטעם האוניברסיטאות והמכללות.
ד"ר איילת בן עזר גלברד מציינת כי אחוז המתגייסים בקרב הסטודנטים באוניברסיטה מסתכם בכ-50%. "קרוב ל-4,000 אנשי מילואים", מציינת מנכ"לית רייכמן ומוסיפה בגאווה: "שזה אחוז המתגייסים הכי גבוה שיש באוניברסיטאות בארץ".
ד"ר בן עזר גלברד מספרת כי אוניברסיטת רייכמן מוקירה תודה לחיילים הקרביים באמצעות תוכנית לימודים מיוחדת שנוצרה עבורם. לטענתה, מדובר במתווה מודולרי וגמיש מאוד, אשר יתאים את אופי הלימודים ליציאות של הסטודנטים משרתי המילואים. "לקראת פתיחת הלימודים, יצרנו מתווה שאין כמוהו כל כך מטיב וכל כך עוטף לכל חיילי המילואים".
לצד זאת, מספרת מנכ"לית רייכמן כי האוניברסיטה נרתמה למאמץ המלחמתי במספר זירות שונות: "היה לנו חמ"ל שאסף ציוד לחיילי המילואים, חמ"ל שריכז את כל הנפגעים, חמ"ל הסברה, מערך סיוע וקריירה למפונים והתנדבות בחקלאות".
כאמור, ד"ר איילת בן עזר גלברד משמשת כמנכ״לית וסגנית נשיא אוניברסיטת רייכמן, טייטל המכתיר אותה כמנכ"לית האוניברסיטה היחידה בארץ.
לשאלתי כיצד זה ייתכן שבעולם האקדמיה המתיימר להיות פתוח וליברלי, מספר הנשים הבכירות אינו בולט ביחס לגברים בכלל וכיצד זה ייתכן שהיא נחשבת למנכ"לית האוניברסיטה היחידה בארץ, ענתה: "אני מניחה שכן יש רקטוריות באוניברסיטאות, לפחות כמה שהכרתי בעבר ובתפקידים אולי של דיקניות באוניברסיטאות".
עוד הוסיפה ד"ר בן עזר גלברד: "אצלנו יש שלוש דיקניות ושלוש חברות הנהלה: מנכ"לית, פרובוסט וסגנית נשיא. יש לנו 55% אחוז ראשות תוכניות אקדמיות, 35% מתוך הסגל הקבוע שלנו הוא נשים, אחוז המרצות מן החוץ עומד על 40%. יחסית אני חושבת יש לנו מקום לשיפור, אבל יש ייצוג יפה. נשים עשו הרבה התקדמות, התקדמנו הרבה ממה שהיה בעבר ויש לנו עוד הרבה עבודה לעשות. זה משהו שצריך לעבוד עליו".
על פי נתוני הסקר של מכון חירות ואחריות ליום האישה באוניברסיטת רייכמן, רק מחצית מהציבור הישראלי מאמין בשילוב נשים בעמדות מפתח והנהגה, על אף תרומתן המשמעותית במלחמת "חרבות ברזל". על אף הנתון המטריד, ד"ר בן עזר גלברד מאמינה כי דווקא ניתן להסתכל על הממצא באופן חיובי.
"כשקיבלתי את הנתונים אז אמרתי אוי איזה יופי ויש כאלה שקראו אתה זה ואמרו אוי זה נורא ואיום, רק 50%. אני אגיד לך למה אמרתי איזה יופי. כי עדיין יש הרבה מאוד אוכלוסיות בישראל שהן אוכלוסיות שמרניות, שאצלן יש פחות סיכוי שנשים ילכו להילחם או יהיו במקום הזה שאנחנו מדברות עליו. אז אם מוציאים משם את האוכלוסיות האלה, כי הציפייה משם היא פחות מאוכלוסיות אחרות, אז בתוך הדבר הזה אני חושבת שעדיין יש התקדמות אבל כן כמו שאמרתי יש הרבה מאוד מה לעשות".
לצד דברים אלו, מוסיפה מנכ"לית רייכמן כי מדובר בתהליך שלוקח זמן: "אני חושבת שהמציאות כאן הקדימה איזשהם שינויים בערכים ובמוסכמות שיש בחברה. כי בעצם התקשורת והחברה מאוד מאדירה ומאוד מחבקת את כל הגיבורות הלוחמות אבל העמדה הציבורית מוכיחה שהציבור עדיין לא מפנים את השינוי הזה בצורה מספיקה. יש פה שינוי תפיסתי שתלוי בזמן וצריך לעבור תהליך שאני מקווה שהוא לא יהיה איטי מדי".
על אף הממצאים המדאיגים שהציג מכון חירות ואחריות, מנכ"לית רייכמן מציינת כי היא עדיין מאמינה בשילוב נשים בתפקידי מפתח ומציינת כי הדרך להצלחתה באקדמיה, נובע מהחינוך שהוענק לה מגיל קטן.
"ההורים היו שאפתניים עבורנו ותמיד לימדנו אותנו שצריך ללכת הכי רחוק ולעשות את הדבר הכי טוב ותמיד להצטיין בכל דבר. הנושא של שילוב נשים בכלל לא היה אישיו בשום צורה ולכן אני גדלתי באמונה בדעה שאני כמו גבר בקטע הזה. יכולה כל דבר שכל גבר יכול".
ד"ר בן עזר גלברד פונה לקהל הנשי ומציינת כי על אף הקשיים הטמונים בתמרון גידול ילדים וניהול התא המשפחתי, אסור לוותר. "נכון, יש ימים שזה מאוד קשה אבל אל תוותרו, לחרוק שיניים ולעשות גם כשקשה".
על אף התקדמותן של נשים בתפקידי מפתח בתחום, עולם האקדמיה הישראלי מתאפיין בבולטות של המין הגברי בהיבט מספר העובדים הבכירים. ד"ר איילת בן עזר גלברד, מציינת כי למרות שרבות מהנשים מספרות שחובת ההוכחה במקומות העבודה חלה עליהן באופן גורף ביחס לגברים, היא אינה חווה את אותו אירוע.
"להיות בין גברים זה סיפור חיי, זה כל הקריירה שלי. אף פעם לא הרגשתי שאני צריכה לעשות משהו כי אני אישה. תמיד אמרתי: 'אני צריכה לעשות את מה שאני צריכה לעשות הכי הכי טוב', וזה מוטו שאני עושה אותו. אני מניחה שיש נשים שכן נתקלות בזה, אני אישית לא נתקלתי בזה".