מדדים ומחקרים

סקר חדש חושף: מדוע נשים מפחדות לרכב על קורקינט ואופניים חשמליים?

מה מונע מנשים לעלות על קורקינט או אופניים חשמליים? חברת הקורקינטים השיתופיים Lime, בדקה מדוע ישנם יותר רוכבים מאשר רוכבות על שבילי האופניים וחושפת מה יוכל לעודד נשים להתחיל להצטרף למהפכת הכלים הדו גלגליים שכבשה את ישראל?
מערכת ice | 
קורקינט Lime (צילום Lime)
הסקר החדש שיזמה Lime, נערך ע"י חברת המחקר שילוב, דגם נשים בגילאי 18-40 המתגוררות בערים גדולות בישראל ונועד לבחון הרגלי השימוש של נשים בישראל בקורקינטים ואופניים חשמליים (שיתופיים ופרטיים), החסמים המונעים מהן לרכב ופתרונות פוטנציאליים שיעודדו יותר נשים להצטרף לאוכלוסיית הרוכבים.
חסמים המונעים מנשים לרכוב על קורקינט חשמלי:
כשבוחנים את המגבלות של הנשים מלרכב על קורקינט חשמלי, עולה כי החסמים העיקריים נובעים מדאגה לבטיחות בדרכים: 56% מהנשים מרגישות חוסר ניסיון וביטחון עצמי לרכב כשיש תנועה בכביש. מחסום נוסף הוא העדר שבילי אופניים מסומנים, כאשר 50% מעידות שהמחסור בשבילי אופניים הוא מה שגרם להם להימנע משימוש בקורקינט או אופניים חשמליים.
על אף החסמים שעלו מהסקר בקרב נשים שלא רוכבות על קורקינט חשמלי, ממצאי הסקר מראים כי כשמדובר בשעות הלילה או הערב המאוחרות, נשים מרגישות שהשימוש בקורקינט חשמלי יכול להעניק להן תחושת ביטחון לעומת דרכי התניידות חלופיות: 61% מהרוכבות ציינו שהן לא צריכות להתמודד עם זמני המתנה ארוכים שבהם הן צריכות להמתין לבד, כמו בתחבורה ציבורית ו- 48% מהרוכבות חוששות מלחלוק את הנסיעה עם אדם זר, כמו במונית.
גורמים שיסייעו בהגברת תחושת הביטחון ברכיבה
לצד זאת, ישנם עדיין צעדים שניתן לנקוט בהם על מנת לחזק אף יותר את תחושת הביטחון של נשים לרכוב בלילה. באשר להרגלי השימוש של נשים הרוכבות בקורקינט חשמלי, נמצא כי 67% רוכבות לפחות פעם בשבוע בשעות היום, ו-52% בשעות הלילה.
בנוסף, נשים רוכבות על קורקינט חשמלי בעיקר בדרכן לפגוש חברים (61%), או בדרכן הביתה (55%) או בדרך לחדר הכושר/לאימון (45%). 76% מהרוכבות ירגישו בטוחות יותר כאשר ירכבו על שבילי אופניים מסומנים או במקומות עם תאורת רחוב נאותה, ורבע מהנשים הביעו צורך בקיום סדנת הדרכה על רכיבה בלילה. 
מקסים מוזס, מנכ"ל Lime ישראל, התייחס לנתונים ומסר בתגובה: "הסקר חיזק את התפיסה שלנו שנשים רואות ומבינות היטב את הפוטנציאל של הקורקינט החשמלי, אך חסמים שונים מונעים מהן למצות את מלוא היתרונות שבו. ממצאי הסקר מדגישים את החשיבות בהקניית סביבת רכיבה בטוחה, הכוללת שבילי אופניים מוגנים ותאורת רחוב ראוייה – אלה יציעו לנשים את הביטחון הדרוש לרכיבה, במיוחד בשעות החשיכה. קורקינט חשמלי יכול להיות כלי יעיל לשיפור איכות החיים של נשים, ולכן אנו מחויבים לספק לנשים הכשרה וכלים שיתרמו להן מבחינת ניסיון וביטחון עצמי. עשינו זאת בעבר באמצעות אקדמיות רכיבה, ואנו מתכוונים להמשיך ולהרחיב את יוזמות הללו בעתיד הנראה לעין כדי שנשים ירגישו מוגנות ובטוחות ברכיבה על הכלים שלנו ועל כלל הכלים הזעירים בישראל".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה