מדדים ומחקרים

תרחיש האימים נחשף: איראן תתקוף הלילה וכך זה יעבוד

מומחה איראני מעריך כי הערב תתרחש מתקפה איראנית עם כ-400 טילים בעלי ראשי נפץ גדולים, ביניהם טילים בליסטיים כמו ח'וראמשהר-4, בעל טווח של 2,000 קילומטרים, וטילים היפרסוניים מסוג פתאח, שפותחו במיוחד כדי להתגבר על מערכות הגנה אווירית
מערכת ice | 
עלי ח'אמנאי, בנימין נתניהו (צילום shutterstock, ויקיפדיה/ khamenei.ir, פלאש 90/ חיים גולדברג)
בימים הקרובים, כך מעריך ד"ר פרזין נדימי, חוקר בכיר במכון וושינגטון ומומחה לענייני איראן, ייתכן כי ישראל תעמוד בפני אחת התקיפות המסוכנות והמתואמות ביותר מאז תחילת הסכסוך עם איראן. לפי הערכותיו, ביום שלישי בערב צפויה איראן לשגר כ-400 טילים לעבר ישראל, במטרה לפגוע במתקנים רגישים כמו בסיסי חיל האוויר, מערכות ההגנה האווירית ובתעשיות הביטחוניות הממוקמות באזור חיפה.
נדימי סבור כי התקיפה, שמטרתה להפעיל לחצים על ישראל בזמן הקרוב, גם מהווה ניסיון להאפיל על הכרזת תוצאות הבחירות בארצות הברית ולהשפיע על התהליכים הגלובליים. לפי הערכתו של נדימי, איראן תשתמש במגוון טילים מתקדמים בעלי טווחים שונים, ביניהם טילים בליסטיים כמו ח'וראמשהר-4, בעל טווח של 2,000 קילומטרים, וטילים היפרסוניים מסוג פתאח, שפותחו במיוחד כדי להתגבר על מערכות הגנה אווירית.

נדימי מציין כי ריכוז הטילים האיראניים בעיראק נובע ממגבלה של דיוק, כיוון שהטילים אינם מספקים דיוק לטווחים ארוכים, ולכן יש צורך להפעילם מטווחים קצרים יותר. עיראק וסוריה, בהן נמצא ריכוז הטילים, משמשות כבסיסים לשיגורם.
בנוסף לשיגור הטילים, לדברי נדימי, איראן עשויה להפעיל גם מל"טים מתאבדים מסוג עראש, בעלי טווח של 2,000 קילומטרים, שמצוידים בראשי נפץ כבדים (200 ק"ג). בנוסף, לא ניתן לשלול את האפשרות כי איראן תעשה שימוש במטוסי תקיפה מסוג Su-24, שיכולים לשגר טילים מדויקים לעבר ישראל, אם כי ההערכה היא כי השימוש במטוסים מסוג Su-22 לשיגור טילים בליסטיים מהאוויר הוא פחות סביר.
המשמעות של התקפה כזו אינה מוגבלת אך ורק להשלכות הצבאיות. התקיפה, אם אכן תתרחש, תערער את יציבות המזרח התיכון ותהווה שינוי דרמטי באופי ההתמודדות הצבאית בין ישראל לאיראן. נדימי מציין כי איראן עלולה להרגיש שהיא פועלת מתוך תחושת דחיפות, הן בשל הטרנדים הגלובליים והן בשל השפעתן של הבחירות האמריקאיות, שיכולות לשנות את מדיניות הממשל האמריקאי כלפי טהראן.
הסיכון של תקיפה איראנית כזו מעלה שאלות חמורות לגבי מוכנותה של ישראל להתמודד עם איום רחב היקף, הכולל טילים, מל"טים ומטוסים. מערכת הביטחון הישראלית צפויה להיות תחת איום כבד, כאשר המערכות המתקדמות כמו "חץ" ו"כיפת ברזל" תצטרכנה להתמודד עם מגוון רחב של איומים בעת ובעונה אחת. נשאלת השאלה אם ישראל תוכל למנוע את התקיפה, ואילו צעדים צבאיים יינקטו כדי להרתיע את איראן או להגיב באופן מיידי.
ההערכות לגבי התקיפה האיראנית מצביעות על תחום אפור ומסוכן, שבו כל צעד שגוי עשוי להוביל להסלמה מיידית במזרח התיכון. מהלך כזה, אם יקרה, עשוי לשנות את פני האזור ואת יחסי הכוחות בו, כאשר ישראל תצטרך להיערך לאתגרים ביטחוניים שמעולם לא נראו כמותם.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה