השוק
הבונוס נחשף: כמה יקבלו ברכישת המניות של מנהלי ג'נריישן?
בינואר השנה הוצמדו דמי הניהול של חברת הניהול של קרן התשתיות למחיר המניה. באפריל, לראשונה מאז היווסדה, החלה החברה לרכוש מניות מהקרן, ובסך הכל רכשה מניות בשווי של 19 מיליון שקל. רוב הרכישות בוצעו בחודש אוקטובר, ובמהלך התקופה הזו עלה ערך המניה של ג'נריישן קפיטל בכ־17%
קרן ג'נריישן קפיטל מציגה דינמיקה חדשה בשוק ההון הישראלי, כאשר בתחילת השנה שינתה את מודל דמי הניהול שלה לכזה המבוסס על מחיר המניה. בעקבות השינוי, חברת הניהול של הקרן רכשה לראשונה מניות בסכום של 19 מיליון שקל, כאשר 16 מיליון שקל מתוכם הושקעו באוקטובר, מה שהוביל לעליית מחיר המניה מ-61.8 ל-72.5 אגורות.
על פי הפרסום בכלכליסט, השינוי במודל דמי הניהול הגיע בעקבות לחץ מצד המשקיעים המוסדיים, שביקרו את המודל הקודם שהתבסס על שווי נכסי הקרן. תחת המודל החדש, דמי הניהול המינימליים נקבעו על 22 מיליון שקל בשנה, עם אפשרות להגיע עד 26 מיליון שקל בהתאם למחיר המניה, כאשר הסף העליון נקבע על 80 אגורות למניה.
רכישות המניות שביצעה חברת הניהול היוו כ-57% ממחזורי המסחר במהלך המחצית השנייה של אוקטובר, מה שהשפיע משמעותית על מחיר המניה. פעולה זו נתפסת בשוק כהבעת אמון בחברה, אם כי היא גם משרתת את האינטרס של חברת הניהול להגדיל את דמי הניהול שלה.
למרות העלייה במחיר המניה והשינוי במודל דמי הניהול, חברת הניהול צפויה לחוות ירידה משמעותית בהכנסותיה בהשוואה לשנים קודמות. ב-2023, למשל, היא קיבלה דמי ניהול של 41.7 מיליון שקל, לעומת המקסימום האפשרי של 26 מיליון שקל במודל החדש.
עוד ב-
המודל החדש מאפשר גם קבלת מענק שנתי תלוי ביצועים, אך זה מותנה בהגעה ליחס של 0.6 בין שווי השוק של הקרן לשווי ההוגן של נכסיה. נכון להיום, למרות עליית מחיר המניה ב-13% מתחילת השנה והגעה לשווי שוק של 937 מיליון שקל, הקרן עדיין רחוקה מהסף הנדרש לקבלת המענק, העומד על כ-1.2 מיליארד שקל.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה