מדדים ומחקרים

משבר האקלים מדאיג את המשקיעים: "ההון המסחרי קריטי ליצירת שינוי"

הקרן לפיתוח כלכלי של סורוס של קרנות החברה הפתוחה מתחייבת לסכום של 25 מיליון דולר לשותפות מימון הפרויקטים האקלימיים Allied Climate Partners. מארק מלוך-בראון: "היקף ההשקעות הדרוש כדי להניע שינוי אקלים והסתגלות בכלכלות הדרום הגלובלי הוא בבירור הרבה מעבר ליכולות של מימון פילנתרופי פרטי"
מערכת ice | 
משבר האקלים (צילום shutterstock)
Soros Economic Development Fund הקרן לפיתוח כלכלי של סורוס (SEDF), זרוע ההשקעות המשפיעה של Open Society Foundations קרנות החברה הפתוחה, מתחייבת בסכום של 25 מיליון דולר ל-Allied Climate Partners - שותפות ציבורית-פרטית חדשה וחדשנית המתמקדת בהגדלת מספר הפרויקטים האקלימיים באמצעות מענקים הניתנים מבנקים בשווקים פורצים ובכלכלות מתפתחות ברחבי העולם.
ACP שואפת לטפל בפער המימון הקריטי בשלבים המוקדמים, מוכווני הסיכון, של תהליך הפיתוח. ללא תמיכה זו, פרויקטים ועסקים רבים נאבקים למשוך את ההון הדרוש כדי להשיג את יעדיהם הקשורים לאקלים. למרות שהשלבים המוקדמים בפיתוח פרויקטים מייצגים את החלק הקטן ביותר מהמימון הכולל הדרוש לפרויקט (כ-5%), בגלל הסיכון מעט מאוד פרויקטים בשלב מוקדם, באופן יחסי, זוכים למימון. למרות ש-5% מההון יכולים להוות את הפתח ל-95%, ההון בשלב מוקדם זה הוא הקשה ביותר לגיוס עבור פעילויות קריטיות כמו הערכות טכניות וסביבתיות, מודלים, היתרים ורכישת קרקע.
באמצעות מימון מ-SEDF ומשקיעים פילנתרופיים אחרים, ACP תעגן מספר קרנות אזוריות בדרום מזרח אסיה, אפריקה, אמריקה הדרומית והאיים הקריביים, והודו עם הון פחות בגישת הפסד ראשון של 235 מיליון דולר. קרנות אזוריות אלו יבקשו לגייס למעלה מ-600 מיליון דולר נוספים בהון עדיף מבנקים לפיתוח רב-צדדיים (MDB), מוסדות מימון לפיתוח (DFI) ומשקיעים פרטיים.
השקעות פילנתרופיות ב-ACP צפויות לגייס רמה משמעותית של הון צד שלישי למנהלי השקעות אזוריים ולפרויקטים הקשורים לאקלים - פוטנציאל של עד 11 מיליארד דולר בהשקעות נוספות. SEDF שיתפה פעולה עם Three Cairns Group, Bezos Earth Fund, Sea Change Foundation International ומספר שותפים פילנתרופיים והשקעות אחרים בביצוע התחייבות זו.
ג'ורג'יה לבנסון קוהאן, מנכ"לית הקרן לפיתוח כלכלי של סורוס, אמרה: "השקעה חדשנית זו של SEDF מתבססת על העבודה הרחבה יותר של החברה הפתוחה לתמיכה בגיוס מימון פיתוח והון מסחרי קריטי למימון שינוי אקלים צודק בדרום הגלובלי". ACP הודיעה לאחרונה על עיגון הקרן האזורית הראשונה שלה – הקרן לאנרגיה נקייה בדרום מזרח אסיה II - Southeast Asia Clean Energy Fund II. הקרן, המנוהלת על ידי Clime Capital, מכוונת להשקעה של לפחות 135 מיליון דולר בפרויקטים בווייטנאם, אינדונזיה והפיליפינים, מדינות האחראיות לכ-75% מאוכלוסיית האזור ול-60% מפליטות גזי החממה האזוריות הנוכחיות.
 
מארק מלוך-בראון, נשיא קרנות החברה הפתוחה, אמר: "היקף ההשקעות הדרוש כדי להניע שינוי אקלים והסתגלות בכלכלות הדרום הגלובלי הוא בבירור הרבה מעבר ליכולות של מימון פילנתרופי פרטי. אנו נרגשים מהמודל הזה, שמבקש להשתמש במימון קטליטי כדי להסיר חסמים, ולעזור להתניע את השינויים המערכתיים הרחבים יותר שהעולם זקוק להם בדחיפות".
"אנו זקוקים בדחיפות לפתרונות מימון משולבים חדשניים שיכולים לפעול בקנה מידה גדול", אמר אחמד סעיד, מנכ"ל Allied Climate Partners. "חברת ACP מברכת על מחויבותה של SEDF להצטרף למאמץ מרגש זה למנף את כוחו של המימון הפילנתרופי".
ההערכות לגבי כמות ההון הנוספת שמדינות יצטרכו להשקיע מדי שנה כדי להתמודד עם עלויות שינויי האקלים והסתגלות משתנות - מחקר שנערך לאחרונה מעמיד את הצורך בהון חיצוני על 1.1 טריליון דולר בשנה. עם זאת, ההשקעה בפרויקטי מעבר והסתגלות ברחבי העולם התמקדה באופן גורף בכלכלות המתועשות, שבהן סיכוני הפרויקט נמוכים יותר.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה