בארץ
בשורה לחיילי המילואים העצמאים: כך תוכלו להציל את העסק מקריסה
אלפי עצמאים עזבו את העסק שלהם כדי להתגייס למילואים, ההוצאות השוטפות לא נעצרו, והמלחמה מתארכת וככל הנראה תימשך עוד חודשים ארוכים. גורמים מקצועיים מתחומים שונים מעניקים לכם עצות כיצד ניתן להציל את העסק מפני קריסה
זה לא חדש במלחמת "חרבות ברזל" השפיעה רבות על בעלי העסקים בישראל. משרתי מילואים רבים נאלצו להזניח את העסק שטיפחו במשך שנים במו ידיהם במטרה להגן על המדינה.גם עבור אלפי נשים וגברים שלא התגייסו למילואים והמחזיקים עסק עצמאי, המצב מורכב כשהפיצוי שהמדינה העניקה להם לא מכסה אפילו חלק מההוצאות של העסק.
עו״ד גיא אידו, שותף המתמחה בחדלות פירעון, הבראת חברות, כינוסים והסדרי חוב בפירמת גורניצקי ,GNY , הסביר כי ישנן מספר דרכים שיועילו לשיקום העסק: ״הקטנת הוצאות החברה להוצאות הכרחיות בלבד ובניית תזרים הוצאות 'רזה' ככל האפשר, צמצום שטחי מושכר שאינם נדרשים, סגירת פעילויות לא רווחיות של החברה תוך שימור והגדלה של פעילות רווחית בחברה, צמצום כוח אדם שאינו הכרחי לפעילות העסק, הגעה להסדרי פריסת חובות מול גופים בנקאיים וספקים, בחינת אפשרויות מימון נוחות, ובחינת אפשרות של קבלת מענקים נוספים מהמדינה".
על פי חברת הפינטק "מורנינג" (morning), המתמחה בניהול יעיל של עסקים, הדרך הטובה ביותר עבור בעלי העסקים, היא עריכת דו"ח תזרים מיוחד, אשר כולל את הוצאות, הכנסות, הפסדים ורווחים. באמצעות דוח תזרים מזומנים, ניתן להבין מה צפוי להתרחב ברמה הפיננסית בעסק בחודשים הקרובים ולפעול בהתאם.
רו״ח רויטל סיטון בן-ארי, ראש תחום מיסוי בהתאחדות המלאכה והתעשייה, מציינת כי יש לפעול בדרך נוספת על מנת להציל את העסק: ״בזמן מלחמה עולה הצורך עוד יותר לעשות פעולות חירום כיוון שאנחנו לא יודעים כמה זמן תארך המלחמה״.
רו״ח רויטל סיטון בן ארי. צילום: אורן דאי
עוד ב-
כלומר, יש לבצע תוכנית עסקית עם תחזית לשנה הקרובה שמחולקת לשלושה חודשים קדימה לפחות. בעת מלחמה, חובה לעשות תחזית כזו כדי לראות לכמה כסף נזדקק בשלושה חודשים הקרובים במידה והעסק ניזוק.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה