בארץ
המקום היפה בישראל בסכנה חמורה: "פגיעה בלתי הפיכה"
הממצאים המטרידים, שתועדו על ידי צוות חוקרים בראשות ד"ר אסף זבולוני מרשות הטבע והגנים, מצביעים על שיא טמפרטורה חסר תקדים של 31.9 מעלות צלזיוס במי המפרץ באילת, דבר שמהווה תמרור אזהרה חמור - הלבנה משמעותית של שוניות האלמוגים
לראשונה בהיסטוריה של צפון מפרץ אילת, תועדה תופעה מדאיגה שמהווה תמרור אזהרה חמור - הלבנה משמעותית של שוניות האלמוגים. מחקר חדש שפורסם בכתב העת "אקולוגיה וסביבה" חושף כיצד גל החום הקיצוני של קיץ 2024 גרם לאלמוגים המרהיבים לאבד את צבעיהם הססגוניים, תופעה המכונה Coral Bleaching.
על פי הפרסום במאקו, הממצאים המטרידים, שתועדו על ידי צוות חוקרים בראשות ד"ר אסף זבולוני מרשות הטבע והגנים, מצביעים על שיא טמפרטורה חסר תקדים של 31.9 מעלות צלזיוס במי המפרץ. יתרה מכך, במשך חודשיים רצופים נמדדו טמפרטורות יומיות של מעל 30 מעלות - עומס חום שגבוה פי 3.75 מהסף הקריטי הגורם להלבנת אלמוגים בשוניות אחרות בעולם.
המשבר הנוכחי מקבל משנה חומרה לאור העובדה שאלמוגי מפרץ אילת נחשבו עד כה לחסינים במיוחד בפני התחממות. חוסן זה, תוצאה של סלקציה טבעית באזור מצרי באב אל-מנדב, הפך את שוניות אילת למעין "תיבת נוח" אקולוגית. ואולם, נראה כי גם מערכת עמידה זו הגיעה לנקודת שבירה מדאיגה.
התופעה מעוררת דאגה מיוחדת לנוכח גורמי לחץ נוספים המאיימים על השוניות, ובראשם זיהום המים בחנקות כתוצאה מתהליכי התפלה וחקלאות ימית. ד"ר זבולוני מזהיר כי השילוב בין טמפרטורות גבוהות וזיהום מים עלול להוביל לפגיעה בלתי הפיכה במערכת האקולוגית העדינה.
עוד ב-
במבט לעתיד, החוקרים קוראים למדינת ישראל לנקוט בצעדים מיידיים להגנה על "הנכס הלאומי והבינלאומי" הזה. הם מדגישים כי בעוד שאיננו יכולים לשלוט בשינויי האקלים הגלובליים, ביכולתנו להפחית משמעותית את גורמי הלחץ המקומיים ולשמר את החוסן הייחודי של שוניות האלמוגים באילת למען הדורות הבאים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה