בארץ

הפצ''רית בדיון החסוי: "למנגנון הבדיקות והחקירות הפנימי יש מוניטין בעולם"

הפצ''רית השתתפה בדיון חסוי בועדת חוץ ובטחון בנוגע לחקירות חיילי צה''ל, שם בין היתר התייחסה למתקפות נגד הפרקליטות הצבאית "מציבה סימני שאלה ברחבי העולם לגבי היכולת שלנו לחקור את עצמינו"
דורון בלוך |  1
יפעת כהן ירושלמי, הפרקליטה הצבאית החדשה (צילום ויקיפדיה)
ועדת החוץ והביטחון קיימה היום (ראשון) ישיבה בהשתתפות הפרקליטה הצבאית הראשית, האלופה יפעת תומר ירושלמי. מדובר בדיון המשך לדיון שקיימה הוועדה למחרת האירועים במתקן הכליאה בשדה תימן, בו השתתף התובע הצבאי הראשי, אל"מ מתן סולומש.
הדיון התקיים במתכונת חסויה, אך אלו הנקודות אותן ניתן לפרסם: בפתח הדיון הסבירה הפצ"רית כי לפרקליטות הצבאית יש שני כובעים, האחד ייעוץ והשני אכיפה. לדבריה, בכובע הייעוצי הפרקליטות הצבאית היא חלק מפעילות צה"ל במלחמה, מלווה את הלוחמים מידי יום ומעניקה ייעוץ משפטי בשאלות אופרטיביות שחלקן לא התעוררו בעבר. היא הוסיפה כי אנשיה פרושים באוגדות ובפיקודים על מנת לתת ייעוץ מותאם למלחמה, לנסיבות המבצעיות ולשאר הצרכים. היא הדגישה כי הפרקליטות הצבאית מהווה חלק בלתי נפרד מצה"ל, מחויבת למטרות המלחמה ותומכת בחיילים ובמפקדים.
האלופה תומר ירושלמי הוסיפה כי מדינת ישראל היא מדינה שומרת חוק וכך גם צה"ל, וכאשר ישנם מקרים של הפרות חוק, קיימת חובה לברר אותם, וכי אם יתברר לאחר חקירה שיש יסוד סביר להרשעה, המקרה מטופל בכלים שעומדים לרשות הפרקליטות הצבאית. לדבריה בדיקות וחקירות הן לא מקור חולשה אלא מקור עוצמה.

הפצ''רית יפעת תומר ירושלמי במהלך הדיון היום.  קרדיט: דוברות ועדת חוץ ובטחון

ביחס לטענות על כך שהפרקליטות הצבאית כביכול "מקריבה את הלוחמים לטובת טריבונלים בין לאומיים", הפצ"רית דחתה את הטענה והבהירה כי הפרקליטות שומרת על חיילי צה"ל, וחקירות מתבצעות במקומות בהם יש חשד סביר לביצוע עבירה ובכדי לשמור על ערכי צה"ל ובהם טוהר המחנה. היא הוסיפה כי ישנה חובה על פי הדין הישראלי וכי החוק מחייב את הפרקליטות צבאית לחקור חשד לעבירה פלילית.
לצד זאת, היא ציינה כי יש לקחת בחשבון גם איך עצמאות המערכת חיונית לטיעוני המדינה בטריבונלים הבין לאומיים, והוסיפה כי מרחב הפעולה ועוצמת הקשר של צה"ל עם צבאות זרים, מושפע ממה שהם חושבים על ההתנהלות שלנו. לדבריה, למנגנון הבדיקות והחקירות הפנימי יש מוניטין בעולם ויש לו השפעה חשובה על המערכה.
בנוסף, הפצ"רית התייחסה למישור הפנימי והסבירה כי מדובר במקרים חריגים ביותר ושהחקירות והבדיקות מאפשרות להפריד בין החריגים לבין הכלל, ואלמלא תתבצע ההפרדה הדבר יכתים את כל הלוחמים, את כל הצבא ואת כל המדינה. 
האלופה תומר ירושלמי ביקשה להתייחס למתקפה האדירה לדבריה בשבועות האחרונים נגד הפרקליטות הצבאית ואמרה כי היא שוחקת את המעמד שלה, ומציבה סימני שאלה ברחבי העולם לגבי היכולת שלנו לחקור את עצמינו. היא הוסיפה כי הגיבוי לצורך בבדיקה ובבירור חשדות הוא קריטי, וכשזה לא נעשה הדבר פוגע במרחב הפעולה של צה"ל ובחייליו.
בהמשך הדיון התייחסו חברי הוועדה בין היתר להליך קבלת ההחלטות, אופן ותזמון ביצוע העיכובים בשדה תימן, התיאום בין אגפים שונים בצבא, הגנה משפטית על חיילי צה"ל בחו"ל, הדלפות חומרי חקירה, פניות יזומות לעצורים ששוחררו לרצועה, מדיניות סיכול עזתים שאינם חברים באופן רשמי בחמאס ועוד.
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    חקרתם חיילים בחשד לרצח מחבלים שחיסלו אותם בזמן לחימה! (ל"ת)
    . 08/2024/11
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור