משפט
הקרב בין רב העיר לרב צהר נגמר בפסק דין היסטורי - "עיקרון חשוב"
רב ותיק ומוערך מצא עצמו פסול מתפקיד משגיח כשרות, למרות הכשרתו המקצועית המלאה – רק בשל שיוכו לארגון רבני צהר. אך מה שהחל באפליה גלויה הסתיים בהכרעה תקדימית, פיצוי כספי והתנצלות פומבית. איך הקלטות מפתיעות הפכו את מאזן הכוחות בבית המשפט?
בית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע קבע לאחרונה תקדים חשוב במאבק נגד אפליה על רקע השקפה דתית, כאשר פסק לטובת הרב גבריאל מלכה, רב ותיק בן 77, בתביעה שהגיש נגד המועצה הדתית והרבנות בקריית גת.
הרב מלכה, המשמש כרב מחתן מטעם ארגון רבני צהר מאז 2007, הינו רב מוסמך מטעם הרבנות הראשית לישראל ובעל הכשרה מקיפה בתחום הכשרות, כולל קורס משגיחי כשרות משנת 2012 והשתלמות נוספת בת 150 שעות אקדמיות בגבעת וושינגטון. במקביל, משנת 2007 הוא משמש כרב מחתן מטעם ארגון רבני צהר. למרות כישוריו המקצועיים המוכחים, נפסלה מועמדותו לתפקיד משגיח כשרות במסעדת "סבא ללו" בשכונת כרמי גת - יום אחד בלבד לאחר תחילת עבודתו.
במהלך ההליך המשפטי נחשפו ראיות המעידות כי הפסילה נבעה אך ורק מהשתייכותו של הרב מלכה לארגון צהר. בהקלטות שהוצגו בבית המשפט נשמע רב העיר, הרב משה הבלין, מצהיר במפורש כי לא ניתן להעסיק כמשגיח אדם המשתייך לארגון "שנלחם ברבנות הראשית".
בעקבות ההליך המשפטי, שנוהל על ידי עו"ד אורית לביא נשיאל בבית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע, הושג הסכם פשרה תקדימי, במסגרתו התחייבה המועצה הדתית לפצות את הרב מלכה בסך 10,000 ש"ח, להתנצל על עוגמת הנפש שנגרמה לו, והתחייבה לאפשר את שיבוצו כמשגיח כשרות בעיר.
עוד ב-
מארגון רבני צהר נמסר כי "אנו מברכים על החלטת בית המשפט והסכם הפשרה בעניינו של הרב גבריאל מלכה. פסק הדין מחדד עיקרון חשוב - אין מקום לפסילת רבנים מוסמכים אך ורק בשל השתייכותם הארגונית או השקפת עולמם. אנו מקווים כי פסיקה זו תסייע בקידום אחדות בעם ישראל ובמניעת פסילת רבנים על רקע השקפתם".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה