משפט
בהרב מיארה נגד טלי גוטליב: "זאת פגיעה במערכת המשפט"
הצעת חוק של ח"כ גוטליב שמצטרפת להצעות נוספות של שר המשפטים מחזירות לחיים את הרפורמה המשפטית. כך היועצת המשפטית לממשלה תנסה לעצור אותם
הרפורמה המשפטית שקודמה בכל הכוח עם כניסתו של השר יריב לוין לתפקיד שר המשפטית, עוררה בזמנו הפגנות נרחבות בכל רחבי הארץ. המדינה נחלקה לתשיים, בין תומכי הפרומה למתנגדיה והעם היה קרוע.
הממשלה הצליחה אפילו להעביר את ביטול עילת הסבירות, שנפסלה בהמשך על ידי בג"ץ, אך כל זה נמשך עד השביעי באוקטובר. הייתה תחושה והרגשה כי הרפורמה נכנסה להקפאה וכבר לא תשוב לשולחן לאור האירועים הקשים שחוותה המדינה.
אלא שבזמן האחרון, עוד ועוד הצעות חוק מנסות להחזיר את הרפורמה לשולחן ובלשכת היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה לא מתכוונים לתת לזה לעבור חלק. כך למשל, הצעת חוק של ח"כ טלי גוטליב (ליכוד) מבקשת לקוע כי בחירת נשיא לבית המשפט העליון תתבצע בהצבעה חשאית בקרב חברי הכנסת.
ההצעה הזאת באה על רקע ההחלטה של בג"ץ כי יש לכנס את הוועדה לבחירת שופטים, שבה לקואליציה אין רוב והיא תביא כמעט באופן ודאי לבחירתו של השופט יצחק עמית. מי שהגיבה להעצת החוק הזאת היא המשנה ליועמ"שית, אביטל סמפולינסקי שכתבה כי הצעת החוק הזאת פוגעת "באופן קשה בערכים דמוקרטיים משטריים".
עוד היא כתבה כי הצעה כזאת, צריכה לחול קדימה ולא כעת, כאשר בג"ץ כבר הורה לכנס את הוועדה לבחירת שופטים. ביקורת נוספת היא שלה היא על כך שההליך הזה יביא "לפוליטיזציה של הליך מינוי נשיא בית המשפט העליון" וכן לפגיעה קשה בעצמאות הרשות השופטת ולכן יש מניעה לקדמה.
במכתב נוסף שיצא מלשכת היועמש"ית, הפעם חתום על ידה של בהרב מיארה עצמה. היא מתייחסת שם לטיוטה שהציג השר לוין שבמסגרתה יבוצעו שינויים בהרכב הוועדה לבחירת שופטים, וכן באפשרות של בג"ץ לבקר את החקיקה בכנסת. כך למשל שיידרש רוב של 80% מהשופטים כדי לפסול חוק וגם אם נפסל חוק, תוכל הכנסת לעקוף אותו ברוב מינימלי.
במכתב לשר לוין כתב בהרב מיארה כי מדובר בשלב א' של השינויים המשטריים המתוכננים. היא כותבת כי המהליכם הללו יביאו "לפגיעה בעצמאות, מקצועיות ובאי התלות של הרשות השופטת". והוסיפה כי למעשה לממשל היהי כוח בלתי מוגבל שיכול להוביל לשימוש לרעה בחוקים.
עוד ב-
עוד היא התייחסה לכך שמהלכים כאלה יגרמו לכך שהעולם לא יראה את מערכת המשפט כעצמאית והיא כבר לא תוכל לשמש בתור "חומת מגן" כלפי ישראל בפורומים בינלאומיים משפטיים. האי מזכירה זאת לנוכח המאבק שישראל מנהלת בבתי המשפט הבינלאומיים בהאג. לסיכום היא כותבת כי לבצע מהלכים כאלה חריגים וגדולים בהסכמה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה