נדל"ן ותשתיות

הפסד של מיליארדים למדינה: איפה בנו 25,000 מבנים בלתי חוקיים?

ועדת הפנים דנה במציאות הקשה במזרח ירושלים: 25,000 מבנים בלתי חוקיים, פערי אכיפה ותחושת אובדן משילות, לצד דרישה להסדרת המקרקעין והתכנון
מערכת ice | 
נדל"ן בארץ (צילום פלאש 90/ נתי שוחט, shutterstock)
ועדת הפנים והגנת הסביבה, בראשות ח"כ יעקב אשר, קיימה היום (שלישי) דיון דחוף בנושא הבנייה הבלתי חוקית במזרח ירושלים. על פי הערכות שהוצגו בדיון, ישנם כ-25,000 מבנים בלתי חוקיים בשכונות מזרח העיר, מה שמוביל לנזקים כלכליים חמורים, פגיעה בתשתיות ואיומים ביטחוניים.  
ח"כ מתן כהנא, יוזם הדיון, ציין כי המדינה מפסידה מעל מיליארד שקל בשנה בשל אובדן הכנסות מארנונה ומהיטל השבחה במבנים אלו. מעבר לכך, הוא הזהיר מפני סכנות לרעידות אדמה ופגיעות חמורות בתושבים בשל מבנים לא יציבים. לדבריו, "אין גוף אחד שיודע לנהל את הנתונים ולהתמודד עם הבעיה בצורה אפקטיבית".  
חיים סילברשטיין, יו"ר מרכז ירושלים למדיניות יישומית, הציג נתוני GIS שמראים בנייה לא חוקית של כ-1,200 יחידות דיור בשנה. הוא טען כי העדר מדיניות ברורה מצד עיריית ירושלים לשטחים שמעבר לגדר מוביל לכאוס ולפגיעה בתשתיות ציבוריות.  
אבי כהן, מנהל רשות האכיפה במקרקעין, הצביע על בעיית יסוד: "המדינה עדיין לא הכריעה אם חלקים ממזרח ירושלים הם בריבונות ישראלית". לדבריו, חוסר ההכרעה מקשה על אכיפה אפקטיבית, במיוחד באזורים שמחוץ לגדר ההפרדה.

אביב טטרסקי מעמותת עיר עמים מתח ביקורת חריפה על הריסות המבנים, ואמר כי "החוק ההרסני הורס חיים של משפחות רבות, אך המדינה אינה מספקת פתרונות תכנוניים הולמים לתושבי מזרח העיר".  
יו"ר הוועדה, ח"כ יעקב אשר, סיכם את הדיון בהבטחה לדיון נוסף עם נתונים עדכניים והעלה הצעה להקים מינהלת אכיפה מיוחדת שתתמקד במציאות המורכבת במזרח ירושלים.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה