משפט

כאן 11 עומד לעבור מהפכה? החוק החדש שמלחיץ את הערוץ

מוצע להחליף את ההסדר הקבוע בחוק לעניין תקציב התאגיד, שעיקרו מתבסס היום על סכום הנקוב במפורש בחוק, ולקבוע כי התקציב יהיה מורכב מסכום שיוקצה לו במסגרת חוק התקציב השנתי כך שיהיה כפוף לשינויים הנעשים מזמן לזמן בתקציב המדינה, בערוץ השיבו: "השתלטות פוליטית על התאגיד, ולמעשה חיסול השידור הציבורי בישראל"
כפיר אדר | 
בניין התאגיד בירושלים (צילום שי אפשטיין)
מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק השידור הציבורי הישראלי (תיקון - תקציב תאגיד השידור הישראלי), של ח"כ אביחי בוארון. 55 חברי כנסת תמכו בהצעה, אל מול 47 מתנגדים, והיא תועבר לדיון בוועדת הכלכלה.            
מוצע להחליף את ההסדר הקבוע בחוק לעניין תקציב תאגיד השידור הישראלי, שעיקרו מתבסס היום על סכום הנקוב במפורש בחוק, ולקבוע כי התקציב יהיה מורכב מסכום שיוקצה לו במסגרת חוק התקציב השנתי כך שיהיה כפוף לשינויים הנעשים מזמן לזמן בתקציב המדינה, וכן מהכנסות התאגיד ובכלל זה הכנסות מתשדירי שירות. 
 
בדברי ההסבר להצעה נכתב: "הממשלה אישרה קיצוצים רוחביים בתקציבי כל משרדי הממשלה על מנת לעמוד בהתחייבויות הנדרשות עקב המלחמה. בין משרדי הממשלה מהם קוצץ תקציב ניתן למצוא את  משרד הרווחה, משרד הבריאות ומשרד החינוך. במצב הנוכחי במדינה, ראוי ונדרש מכל הגופים הציבוריים בישראל, להירתם למאמץ המשותף בדרך כזו או אחרת.
תאגיד השידור הישראלי הציבורי, כשמו כן הוא, ציבורי. על כן גם תקציבו השנתי של התאגיד צריך להיות ממומן מקופת הציבור – דהיינו מתקציב המדינה. מוצע לקבוע כי תקציב תאגיד השידור ימומן, בין השאר, מתקציב המדינה, ובכך יהיה כפוף גם הוא לשינויים המתבצעים מעת לעת בתקציב המדינה".
כאן, תאגיד השידור הישראלי מסר: "משמעות הצעת החוק להכפפת תקציב תאגיד השידור לתקציב המדינה, שעברה הערב בקריאה טרומית, היא אחת - השתלטות פוליטית על התאגיד, ולמעשה חיסול השידור הציבורי בישראל.  משמעות הצעת החוק איננה כניסה מתבקשת של התאגיד תחת אלונקת הקיצוצים, כדי לסייע למשק כעת בשעת מלחמה - אלא איום תמידי של הממשלה כלפי השידור הציבורי, לשדר תוכן לפי רצונותיה הפוליטיים, אחרת יקוצץ התקציב בכל שנה מחדש". 
עוד נמסר כי: "קשה לנתק את נסיון החקיקה הזה, שייפגע בפרנסתן של אלפי משפחות של צלמים, מאפרים, מלבישות, עובדי במה, טכנאים, תחקירנים ועוד, מהנסיונות להשתלט ולהכניע את התקשורת החופשית בישראל".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה