בריאות

גם בחופש הגדול: איך מסייעים לילדים לשמור על תזונה נבונה? כל ההמלצות

הילדים שלכם רוצים רק מתוק? שני ארד, דיאטנית ומנהלת התזונה בשטראוס עם כל ההמלצות כיצד לגרום לילדנו לאכול אוכל מגוון ובריא כבר מגיל קטן. למה כל כך חשוב לשלב אותם במטבח ומה הערך המוסף של ארוחה משפחתית? התשובות לפניכם
שני ארד | 
החופש הגדול (צילום shutterstock)
כולנו נחשפים למזון דרך החושים שלנו – מראה, מגע, רעש, טעם וריח, ככה גם ילדינו. כשאנחנו דורשים מהילדים שלנו לטעום מאכלים חדשים אנחנו יוצרים לא פעם התנגדות מצדם. לכן, צריך לנסות לשלב את החשיפה בפעולות יומיומיות טבעיות ללא ויכוחים וללא התניות שייצרו למתוקים דווקא מקום מועדף.  
ארוחה משפחתית
ארוחה משפחתית היא ההזדמנות הטובה ביותר לחשוף את הילדים למגוון מאכלים, כאלו שהם אוהבים וכאלה שבני המשפחה האחרים אוהבים. אפילו אם הם לא יסכימו לטעום, עצם העובדה שהם יראו אתכם ההורים, אוכלים את המזון שאתם רוצים שהם יאכלו יאפשר להם להכיר אותו ולהתרגל אליו כמאכל לגיטימי.
תעודדו את הילדים להשתלב איתכם במטבח
כשילדים מכינים אתכם את האוכל הם נוגעים בו ונחשפים אליו בחוויית הבישול, אך מבלי להתחייב לטעימה. אחרי שהילדים מכינים משהו בעצמם הסיכוי שהם יסכימו לטעום אותו בהווה או בעתיד גבוה יותר.
שילוב פירות וירקות במתכונים
עכשיו לטעם, תזכרו שהפעולה הסופית שאתם רוצים היא שהילדים שלכם יאכלו את הפרי או הירק בצורתו השלמה, אבל גם זה צריך להבנות בהדרגה. שילוב הטעמים של הירקות והפירות, גם אם לא בצורתם הטבעית, עדיין תאפשר להם הכרה של המאפיינים והטעמים שלהם. למשל: גבינה עם סלק או טחינה עם סלק, גלידה ביתית על בסיס תות או חשיפה ליוגורט כבר בשלבים ראשונים של הילדים במטרה  להכיר את הטעם הטבעי של היוגורט.
תקשיבו לילדים ותכבדו את רצונם
יש ילדים שיסלדו ממזון בריח דומיננטי, למשל פירות הדר יכולים להיתפס עבור ילדים מסוימים כלא נעימים, גם כאן אפשרו להם להסתגל בהדרגה. אנחנו לא תמיד נדע מה מקור ההימנעות, אבל אם נקשיב לבקשות שלהם ונזכור לחשוף אבל לא להכריח, יש סיכוי שנזכה להיענות גבוהה יותר בהמשך.
כמו שבעולם קיימים מזונות שונים, כך גם רעשים שונים. יהיו כאלה שיהינו מתחושה ורעש של מזון קריספי, כאלה שיהינו ממזון נימוח בפה, ויש גם כאלה שלא ירגישו בכלל בהבדל. מכיוון שאנחנו לא יודעים מה הילדים ירגישו כלפי התחושות והרעשים השונים, הגישו להם מנות קטנות כדי שהחשיפה לצליל תהיה גם היא מתונה.
ילדים אוהבים שיקיים, ניתן לשלב אותם במטבח ולהכין שייק עשיר ובריאותי.
הנה דוגמה למתכון לשייק צבעוני מזין וטעים שמכיל את כל אבות המזון וכיף להכין עם הילדים. 
שייק צבעוני
  1. דנונה 3% מכיל חלבון, סידן וחיידקים ידידותיים
  2. פירות וירקות ב-5 צבעים (מה שיש לכם בבית)- מספקים ויטמינים ומינרלים
  3. כפית טחינה או כפית חמאת בוטנים או כפית חמאת שקדים- מספקת שומן טוב
  4. כף שיבולת שועל- מספקת דגן מלא ועשיר בסיבים תזונתיים
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה