בעולם

המרוויחים והמפסידים מכלכלת טראמפ | זה הזמן לעדכן את תיק ההשקעות?

עם תחילת כהונתו השנייה של דונלד טראמפ, המשקיעים מצפים לשינויים משמעותיים במדיניות הכלכלית ולהזדמנויות ואיומים חדשים בוול סטריט. אילו מגזרים יקצרו את פירות המדיניות של הנשיא הנכנס – ואילו ישלמו מחיר? | ניתוח
שרון בירקמן | 
דונלד טראמפ וכלכלת ארהב (צילום shutterstock)

המשקיעים מתכוננים לתקופה סוערת עם תחילת כהונתו השנייה של דונלד טראמפ. שינויי מדיניות משמעותיים, כולל צמצום רגולציה והפחתת מיסים, יוצרים אווירה אופטימית בוול סטריט, במיוחד כשהם מגיעים על רקע על אינפלציה מתונה ורווחים חזקים. מצד שני, צפויים להיות גם מפסידים מהגישה של טראמפ.

הסקטורים שעשויים להרוויח תחת טראמפ

פיננסים
סקטור הפיננסים צפוי להיות אחד המרוויחים הגדולים תחת טראמפ. הציפייה היא שהמדיניות שטראמפ מקדם תוביל להפחתת רגולציה, מה שיאפשר לבנקים ולחברות פיננסיות לפעול בצורה גמישה יותר. חיזוק הכלכלה האמריקאית על ידי הפחתת מיסים והגברת השקעות עשוי להוביל גם לעלייה במכירות ובהכנסות של חברות פיננסיות. בנוסף, עליית הביטחון הכלכלי וביצועים טובים של שוק המניות עשויים להגביר את הפעילות בתחום המיזוגים והרכישות (M&A), מה שייצור הזדמנויות חדשות לחברות פיננסיות. על פי ניתוחים, חיזוק תחום הפיננסים כתוצאה מהפחתת הרגולציה וההקלות האפשריות בו צפוי להניב תשואות חיוביות למשקיעים.

טכנולוגיה
הסקטור הטכנולוגי צפוי להרוויח תחת ממשל טראמפ בזכות הפחתת הרגולציה, במיוחד בתחום הבינה המלאכותית. הפחתת רגולציות על חברות טכנולוגיה, יחד עם הזדמנויות למיזוגים ורכישות, יאיצו את הצמיחה בתחום. חברות כמו טסלה ואחרות המובילות בתחום הטכנולוגיה צפויות להיות המרוויחות הגדולות מהסביבה העסקית שתיווצר תחת טראמפ.
המרוויחים והמפסידים תחת טראמפ, לפי מגזרים
תעשיה
שינויי המדיניות, ובמיוחד הפחתת רגולציה, עידוד למיזוגים ורכישות, ותמיכה במיזמים משותפים, יעבדו לטובת הסקטור התעשייתי. העלייה בביטחון הכלכלי ותנאים שיפנו מקום להשקעות יאפשרו לתעשיות שהתמודדו עם קיפאון בשנים האחרונות לצמוח מחדש.
תעופה
התוכנית להפחית את הרגולציות הגנת הצרכן תקל על חברות התעופה ותסייע לצמיחה שלהן. בנוסף, הממשל צפוי לתמוך במיזוגים ורכישות בין חברות תעופה קטנות לגדולות, מה שיאיץ את צמיחת החברות בתחום בטווח הארוך. טראמפ גם צפוי לקדם מדיניות פיסקלית תומכת, כולל הפחתת מיסים, מה שעשוי להקל על חברות התעופה להוציא יותר על השקעות בשדרוג צי המטוסים או בהרחבת הפעילות. בנוסף, ככל שתהיה התאוששות בשוק בעקבות הצמיחה הכלכלית תחת טראמפ , כך סביר להניח שנראה גם התאוששות בענף התיירות.
בריאות
סקטור הבריאות עשוי להרוויח מהפחתת רגולציה בתחום, במיוחד בהקשר של חברות ביטוח ושירותי בריאות פרטיים. טראמפ צפוי להקל את נטל הרגולציות על חברות הבריאות והתרופות, מה שעשוי להקל על הפיתוח והשיווק של מוצרים חדשים. בנוסף, ייתכן כי יושם דגש על קידום פתרונות חדשניים, כמו טכנולוגיות בתחום הבריאות הדיגיטלית ותרופות חדשות, מה שיכול להניע צמיחה גם בסקטור זה. הפחתת המיסים והקלות בשוק העבודה גם עשויות להוביל להתרחבות בהשקעות בתחום הבריאות, במיוחד בחברות בריאות פרטיות, ביטוחי בריאות ותרופות.
קריפטו
הפחתת רגולציות ותמיכה בחדשנות טכנולוגית יועילו לחברות קריפטו וסטארטאפים בתחום. טראמפ צפוי להשקיע בבינה מלאכותית ובטכנולוגיות מתקדמות אחרות, מה שיכול להוביל ליצירת פתרונות חדשניים שיתמכו בצמיחה של מטבעות דיגיטליים ומערכות בלוקצ'יין. בנוסף, הפחתת הרגולציה עשויה לסייע לחברות קריפטו להתרחב ולהגביר את האימוץ הכללי של המטבעות הדיגיטליים, במיוחד כאשר המשקיעים מצפים לממשל תומך. הקמת רזרבת ביטקוין פדרלית עשויה להזניק את שווי המטבע ולעודד אימוץ נרחב של תחום הקריפטו.
הסקטורים שעשויים להפסיד תחת טראמפ
רכב

איום המכסים, במיוחד על סחורות מיובאות מקנדה, מקסיקו וסין, כולל רכבים, צפוי ליצור לחץ משמעותי על סקטור הרכב, שמתבסס על ייבוא רכבים וחלקי חילוף. קשיים בשרשראות האספקה עשויים לאלץ את היצרניות להעביר את הייצור למפעלים בארה"ב, מה שכמובן יביא להוצאות נוספות. מכסים גבוהים על רכבים עשויים להוביל לעליית מחירים לצרכן, מה שיגביל את הביקוש ויפגע במכירות.
בנייה
בנייה, כמו תחומים אחרים, חשופה להשפעות ישירות של מכסים גבוהים, במיוחד על חומרי גלם כמו עץ רך (שחלקם מיובא מקנדה) וגבס (מקסיקו וקנדה). העלאת המכסים עלולה להוביל לעלויות גבוהות יותר לחומרי הבניין ולפגוע ברווחיות של חברות בנייה. בנוסף, התוכניות להידוק את אכיפת ההגירה, כולל הרחבת מדיניות הגירוש של פועלים לא חוקיים, עלולה להוביל למחסור בכוח אדם זול.
קמעונאות
הקמעונאים יושפעו במיוחד מתוכנית המכסים, במיוחד על סחורות מיובאות מסין וממדינות אחרות, מה שעלול להוביל לעליית מחירים במוצרי צריכה ולירידה בביקוש מצד הצרכנים. בנוסף, שינויים במדיניות המיסים וההגבלות על הייבוא עשויים להשפיע על הרווחיות של קמעונאים קטנים יותר שיתקשו להסתגל למציאות החדשה.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה