השוק
בנק יוליוס בר: "אנו רואים את הנפט מתנהל לכיוון 65 דולר"
נורברט רוקר, ראש כלכלה ומחקר בבנק יוליוס בר, בהתייחסות להשפעת ההפיכה השלטונית שביצעו המורדים בסוריה על שוק הנפט והכלכלה העולמית. נורברט רוקר, ראש כלכלה ומחקר ביוליוס בר: "אנו רואים את הנפט מתנהל לכיוון 65 דולר. ההערכה הכללית היא שמדובר במכה לרוסיה ולאיראן וניצחון לישראל ולטורקיה מבחינת השפעה באזור"
נורברט רוקר, המשמש כראש כלכלה ומחקר בבנק יוליוס בר, הציג את ממצאי הדו"ח הכלכלי שערך וזאת בהתייחסות להפיכה השלטונית שביצעו המורדים בסוריה, מהלך שגרם להפלת שלטון אסד אשר נמשך 54 שנים.
הדו"ח הכלכלי שערך רוקר, ראש כלכלה ומחקר בבנק יוליוס בר, עסק בשינויים הגיאופוליטיים שהתרחשו לאחרונה בעולם, ביניהם ההפיכה השלטונית שביצעו המורדים נגד הנשיא אסד וכיצד אותו אירוע דרמטי השפיע על שוק הנפט והכלכלה העולמית.
הגיאופוליטיקה תמיד מספקת הפתעות. בעוד שהיסטוריה נכתבת בסוריה, ההשפעה על שוק הנפט ובכך על הכלכלה העולמית - מזערית, שכן לסוריה אין תפקיד בעולם האנרגיה. שוק הנפט הפך לעמיד יותר לזעזועים בצד ההיצע, ולכן פחות רגיש לגיאופוליטיקה. "אנו רואים את הנפט מתנהל לכיוון 65 דולר", ציין רוקר.
האירועים בסוף השבוע הראו כי הגיאופוליטיקה תמיד מספקת הפתעות. אפילו המומחים המובילים נדהמו כשצפו באירועים הבלתי צפויים בסוריה וראו את משטר אסד מתמוטט תוך זמן קצר. "ההערכה הכללית היא שמדובר במכה לרוסיה ולאיראן וניצחון לישראל ולטורקיה מבחינת השפעה באזור", הדגיש רוקר.
יציבות היא נושא אחר, וייתכן כי סוריה תלך בעקבות עיראק או לוב ותכנס לתקופה שבה קבוצות שונות יתמודדו על השלטון. עם זאת, לסוריה אין תפקיד בשוקי האנרגיה והיא מקום למאבק עקיף הרבה יותר בין המעצמות האזוריות.
מבחינת שוק האנרגיה, סוריה היא סיפור צדדי, ולכן מבחינת הכלכלה העולמית, המחירים הם הקשר העיקרי בין גיאופוליטיקה לרווחה כלכלית. התגובה היום בשוק הנפט מעידה על כך: המחירים נשארו בתוך הרעש היומיומי, ולא הושפעו מהעובדה שנכתבה היסטוריה במזרח התיכון בסוף השבוע.
הגיאופוליטיקה השפיעה על שוק הנפט מאז סוף 2023, עם המלחמות שסביבות ישראל שעוררו פחד מהסלמה והפרעות אפשריות באספקה. עם זאת, באותו זמן, שוק הנפט החל לשקף את עמידותו בהיצע.
לאור מחסני נפט מלאים במיוחד בסין, קיבולת ייצור רזרבית נרחבת במדינות היצרניות ויצוא גובר מחוץ למזרח התיכון, שוק הנפט היום יותר עמיד להיצע מאי פעם, והרגישות של שוק הנפט לחדשות מהמזרח התיכון פחתה השנה. כשמסתכלים קדימה, הפוליטיקה בכל זאת דורשת התבוננות זהירה.
בעקבות כך, ציין נורברט רוקר, המשמש כראש כלכלה ומחקר ביוליוס בר, כי המומחים בבנק מבחינים בלפחות שני נושאים שיכולים להתפתח מעבר לרעשי השוק. "האם המדינות יצרניות הנפט יצליחו להפחית את קיצוצי ההיצע בצורה מסודרת? האם הממשלה החדשה בארה"ב תקל את המתחים במזרח התיכון? שני ההתפתחויות האלה עשויות להוות מקור להפתעות בעתיד, עם סיכונים שליליים ולא חיוביים למחירים", הדגיש רוקר. לטענתו, מלבד הפוליטיקה, המצב הבסיסי נשאר ברובו ללא שינוי.
עוד ב-
"אנו רואים את שוק הנפט צועד לעודף היצע. הדרישה פוחתת במערב, לא לפחות בשל העובדה שצריכת הנפט בסין הגיעה לשיא. בינתיים, אספקת הנפט גוברת בהדרגה באמריקה, והמדינות היצרניות צפויות להגדיל מעט את הייצור. אנו רואים את הנפט מתנהל לכיוון 65 דולר ושומרים על תחזית ניטרלית", כך ציין רוקר.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה