השוק
ג'ף בזוס ינקה את האוויר: ישקיע מיליונים בפרויקט "מסריח"
מייסד אמזון ואחד האנשים העשירים בעולם המיליארדר ג'ף בזוס, השקיע מיליוני דולרים במחקר חדש שכל מטרתו הינו פיתוח חיסון למניעת פליטת גזים על ידי פרות. המחקרים מעידים שהפרות אחראיות לכ-14% מהפליטות הגלובליות של גזי חממה
מייסד אמזון המיליארדר ג'ף בזוס, השקיע למעלה מ-7 מיליון ליש"ט (כ-8,832,600), בפרויקט מחקרי שמטרתו פיתוח חיסון שימנע מפרות לייצר גזי מתאן, כך על פי דיווח שפורסם בעיתון ה-"טלגרף הבריטי".
מדובר במאמצים שנועדו להתמודד עם אחת הבעיות המשמעותיות בתחום פליטת גזי החממה בעולם. חקלאות בעלי חיים אחראית לכ-14% מהפליטות הגלובליות של גזי חממה, ורוב הפליטות הללו נגרמות ממטען המתאן המופק בעיקר על ידי פרות. גז זה משפיע על ההתחממות הגלובלית בצורה משמעותית, כאשר הוא חזק פי 80 מפחמן דו-חמצני.
המחקר מתבצע במכון פירברייט הבריטי, ומטרתו לא לפתח חיסון ישיר נגד המתאן, אלא להבין את המנגנונים הביולוגיים הנדרשים כדי להשפיע על יצור הגז. פרופ' ג'ון המונד, ראש קבוצת המחקר באימונוגנטיקה במכון, הסביר כי: "הבנת התגובה החיסונית המדויקת הנדרשת תוכל להוות בסיס לפיתוח החיסון". העבודה במחקר אמורה גם להוביל להתוויית דרכים טכנולוגיות אחרות להורדת פליטות המתאן מבקר.
במקביל, המכללה המלכותית לווטרינריה (RVC) קיבלה מענק נוסף של 1.2 מיליון ליש"ט על מנת לחקור כיצד חיידקי המתאן מתיישבים בקיבת העגלים בששת השבועות הראשונים לחייהם. ד"ר דירק ורלינג, פרופסור לאימונולוגיה מולקולרית ב-RVC, ציין כי "הבנת ההתיישבות המוקדמת של חיידקי המתאן והתגובה החיסונית המתחוללת היא קריטית לפיתוח פתרונות ארוכי טווח".
ד"ר אנדי ג'רביס, מנהל תחום עתיד המזון בקרן ארת' של בזוס, כינה את הפרויקט "מבצע אפולו", בהתייחס למאמץ הגלובלי להפחתת פליטות המתאן מייצור החלב והבשר. קרן ארת' הוקמה על ידי בזוס ב-2020 עם התחייבות להשקעה של 10 מיליארד דולר במאבק בשינויי האקלים, וההשקעה במחקר החיסון היא חלק מהמאמצים האלה.
עוד ב-
לצד המחקר, מתקיימים פרויקטים נוספים שמטרתן הפחתת פליטות המתאן מבקר, כולל פיתוח טכנולוגיות לניטור פליטות הגז, תזונה מותאמת לפרות ושירותים חדשים לשיפור הבריאות שלהן.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה