השוק
ענקית ציוד הטיולים פושטת רגל: נכנעה לחובות הענק
"דרך המילוט", שנוסדה ב-1986, התמחתה במכירת ציוד וביגוד לפעילויות חוץ, כולל תרמילים, ציוד לטיולים ורכיבת אופניים, אוהלים, מגלשי סקי וסנובורד. אך מאחורי החזית המצליחה הסתתר סיפור של חובות מצטברים. מסמכי פשיטת הרגל שהוגשו לבית המשפט העליון
רשת "דרך המילוט" (The Escape Route), שהייתה אהובה על חובבי הרפתקאות בקנדה, סגרה את חנויותיה בוויסלר וסקוואמיש הקיץ, מה שעורר גל של שמועות והשערות. התעלומה מאחורי סגירת הרשת הפופולרית נפתרה לאחרונה עם פרסום מכירת פשיטת הרגל בקבוצת Maynards Liquidation, שהחלה ב-10 באוקטובר בוונקובר, עם מלאי מוערך בין מיליון לשני מיליון דולר.
"דרך המילוט", שנוסדה ב-1986, התמחתה במכירת ציוד וביגוד לפעילויות חוץ, כולל תרמילים, ציוד לטיולים ורכיבת אופניים, אוהלים, מגלשי סקי וסנובורד. אך מאחורי החזית המצליחה הסתתר סיפור של חובות מצטברים. מסמכי פשיטת הרגל שהוגשו לבית המשפט העליון של קולומביה הבריטית חשפו כי נכסי המלאי של החברה הוערכו בסכום צנוע של 110,000 דולר בלבד.
ג'יימס גורי, הבעלים האחרון של הרשת, החל את דרכו בחברה ב-2017 והתקדם עד לרכישתה ב-2022. אולם מיד לאחר הרכישה, גילה גורי כי החברה במצוקה פיננסית. ספקים רבים ניתקו קשרים עם שינוי הבעלות, ואחרים הפסיקו משלוחים בגלל חובות ישנים שלא שולמו. למרות ניסיונותיו של גורי לתקן את היחסים עם הספקים על ידי תשלום חובות העבר, רבים סירבו להמשיך לעבוד עם החברה.
עוד ב-
בסתיו 2023, גורי חיפש שותף עסקי פוטנציאלי שיכול היה להזרים הון לחברה, אך ללא הצלחה. החברה לא הצליחה לעמוד בתשלומי החובות, פיטרה את עובדיה ב-4 ביוני, ונסגרה למחרת. ב-19 ביולי, החברה הגישה בקשה מרצון לפשיטת רגל. הנושה המובטח העיקרי, Vancouver City Savings Credit Union (Vancity), זכאי לכ-537,000 דולר, כאשר נושים מובטחים אחרים כוללים חברות ציוד מובילות וממשלת קולומביה הבריטית. סיפורה של "דרך המילוט" מדגים את האתגרים הכלכליים שעסקים קטנים ובינוניים מתמודדים איתם, במיוחד בתקופות של שינויי בעלות ומשברים כלכליים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.מה אכפת לי חברות קנדיותארמגדון 10/2024/27הגב לתגובה זו2 0מדוע מספרים על חברות קנדיות. תדאגו לישראליות. צריך ל מות מנגנון ממשלתי או מלכר, שיסייע לחברות יזראליות להתרומם בתקופת מלחמה ואחריה.סגור