השוק

יוליוס בר: כך המרוץ לנשיאות ארה"ב משפיע על מחירי הנפט בעולם

מאז פרוץ המלחמה, מחירי הנפט בשוק האנרגיה העולמי שומרים על יציבות יחסית. בצל העלייה בסיכויים של דונלד טרמפ לנצח במרוץ לנשיאות, נורברט ריקר, ראש מחלקת כלכלה ומחקר הדור הבא בבנק יוליוס בר, חושף כיצד תרחיש שכזה עתיד להשפיע על השוק
מערכת ice | 
מחיר הנפט עולה (צילום shutterstock)
לאורך שנים השווקים ברחבי העולם, היו רגילים לכך שמתיחות גיאופוליטית מובילה לעלייה במחירי הנפט. אך בשונה מהמגמה המוכרת למרות מלחמת חרבות ברזל שלאחרונה חלפו תשעה חודשים מאז שהחלה המחירים שומרים על יציבות. 
על פי הנתונים בסמוך לפרוץ המלחמה מחיר חבית נפט עמד על 88.1 דולר וכיום הוא עומד על 84 דולר, נתון שמעיד על ירידה של 4%. על כן, הנתונים בשטח מעידים על כך שלמרות המלחמה הקשה שאנו נתונים בה מחירי הנפט לא זינקו בצורה משמעותית.
לאחר שארה"ב הפכה בשנים האחרונות לשחקנית מובילה בשוק הנפט העולמי וכעת, ניכר שהמרוץ לנשיאות ארה"ב משפיע רבות על מחירי הנפט בעולם. בצל עם עליית הסיכויים שדונלד טראמפ יבחר לכהונה נוספת ויממש את תוכניתו הכלכלית. נורברט ריקר, ראש מחלקת כלכלה ומחקר הדור הבא בבנק יוליוס בר, חושף ניתוח על כוחה הגובר של ארה"ב בשוק האנרגיה העולמי.
המדינות המפיקות נפט ניצבות מול תחרות בבמת פוליטיקת הנפט העולמית. עם עליית הסיכויים לנשיאות נוספת של טראמפ, ההשפעות הפוטנציאליות על שוקי האנרגיה בארה"ב מתחילות לקבל תשומת לב. למרות ההבטחות לתמוך בהפקת נפט באמצעות הקלה ברגולציות כדי להוזיל את עלויות הדלק, הפרטים המלאים של מדיניות האנרגיה עדיין אינם ידועים ברובם.
הפחתת הרגולציה על קידוחים עשויה להתבטא בצורות שונות. פתיחת שטחים נוספים למכרזי חכירה לקידוחים במים פדרליים או בצפון אלסקה תשפיע על האספקה רק בטווח הארוך, וככל הנראה לא בצורה מרשימה במיוחד. 
הקלה בכללים המגבילים את פליטות המתאן עשויה להיות חיובית עבור חלק מהיצרנים הקטנים, אך לא צפויה להשפיע משמעותית על רוב ייצור הנפט והגז בארה"ב. סוגיית דליפת המתאן זוכה לתמיכה רחבה מצד היצרנים הגדולים, בשל לחץ ציבורי ומעורבות בעלי מניות, ומתאן עצמו הוא מוצר בעל ערך כלכלי.
עסקי הנפט והגז בארה"ב מונעים בעיקר על ידי השוק. מחירי הנפט העולמיים, עלויות התשומות, ההתפתחויות הטכנולוגיות ומצב הרוח העסקי הכללי קובעים במידה רבה את רמות האספקה. 
כיום, אנו עדים לעסקי פצלי שמן המתמקדים ברווחיות במקום בצמיחה. מחירי הנפט מעל 70 דולר לחבית נשארים אטרקטיביים לתמיכה בקידוחים. השנה, תפוקת פצלי השמן בשוליים הפתיעה לטובה. הגברת ההיצע תדרוש שינוי גישה מחזרה לצמיחה ליתר זהירות בהשקעות.
האמביציות האנרגטיות הפוליטיות כפופות למציאות השוק, הכלכלה והטכנולוגיה, כפי שניסיון הממשל הראשון של טראמפ הוכיח. מעבר לפוליטיקה האמריקאית, אנו רואים שוק נפט מסופק היטב עם קיפאון בביקושים בעולם המערבי ובסין, והמשך גידול בתפוקה בארה"ב. לקראת 2025, דפוס שוק הנפט עשוי להשתנות ככל שהמלאים יצטברו בהדרגה וגורמים כלכליים עולמיים ישפיעו, מה שידחוף את המחירים כלפי מטה.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה