השוק
השיא נשבר: דיבידנדים בסך 1.66 טריליון דולר חולקו ברחבי העולם
תשלומי הדיבידנד ברחבי העולם קפצו ב-5% בשנה שעברה, עם זינוק של 7.2% שנרשם במהלך הרבעון הרביעי. המרוויחים הגדולים: מגזר הבנקאות, שתרם כמעט ממחצית מכלל צמיחת הדיבידנדים בעולם בעקבות שיעורי הריבית הגבוהים. חברות הכרייה דווקא ספגו קיצוצים, אך הנתונים נותרו מרשימים: "מנוע מפתח של צמיחה"
דו"ח חדש של חברת הנכסים הבריטית יאנוס הנדרסון גרופ, קובע כי תשלומי הדיבידנד העולמיים לבעלי המניות הגיעו לשיא של 1.66 טריליון דולר ב-2023, לפי דו"ח חדש של מנהל הנכסים הבריטי יאנוס הנדרסון. דוח מדד הדיבידנד העולמי, שפורסם ביום רביעי, הדגיש כי התשלומים עלו ב-5% משנה שעברה.
הרבעון הרביעי שיקף עלייה של 7.2% משלושת החודשים הקודמים, כאשר הנתון הבסיסי מותאם להשפעת שערי החליפין, דיבידנדים מיוחדים חד פעמיים וגורמים טכניים הקשורים לדוחות כספיים, לרבות שינויים במדד המחירים לצרכן. המגזר הבנקאי תרם כמעט מחצית מכלל צמיחת הדיבידנדים בעולם, והעניק תשלומי שיא שכן שיעורי ריבית גבוהים הגדילו את מרווחי המלווים, כך עולה מהדוח.
בשנה שעברה, הבנקים הגדולים כולל ג'יי פי מורגן צ'ייס, וולס פארגו ומורגן סטנלי הודיעו על תוכניות להעלאת את הדיבידנדים הרבעוניים שלהם לאחר בחינת הפדרל ריזרב, שמכתיב עבור הבנקים בארצות הברית כמה הון בנקים יכולים להחזיר לבעלי המניות. "בנוסף, השפעת החזרה לשגרה לאחר המגפה הביאו לכך שהתשלומים שוחזרו במלואם, בעיקר ב-HSBC", הוסיף הדו"ח של יאנוס הנדרסון.
"הבנקים בשווקים המתעוררים תרמו תרומה חזקה במיוחד לעלייה, אם כי אלו בסין לא השתתפו בתנופת הדיבידנדים של מגזר הבנקאות". עם זאת, ההשפעה החיובית מדיבידנדים בנקאיים "קוזזה כמעט לחלוטין על ידי קיצוצים ממגזר הכרייה", לדברי יאנוס הנדרסון.
הדו"ח ציין כי בכמה חברות גדולות חלו קיצוצי ענק בדיבדינדים שחולקו לבעלי המניות, כגון BHP האוסטרלית, פטרובראס הברזילאית, ריו טינטו הבריטית וכן AT&T ואינטל האמריקניות. אלו דיללו את קצב הצמיחה הבסיסי העולמי לשנה בשתי אחוזים, מה שמעיב על צמיחה רחבה משמעותית בחלקים רבים של העולם.
Shareholder payouts hit a record $1.7 trillion last year as bank profits surged https://t.co/S598hsxImd
— CNBC (@CNBC) March 13, 2024
כ-86% מהחברות הבורסאיות ברחבי העולם הגדילו את הדיבידנדים או שמרו עליהם ברמות הנוכחיות ב-2023, אמר יאנוס הנדרסון. בסך הכל 22 מדינות, כולל ארה"ב, צרפת, גרמניה, איטליה, קנדה, מקסיקו ואינדונזיה, רשמו תשלומי שיא בשנה שעברה. אירופה תוארה כ"מנוע מפתח של צמיחה", כאשר התשלומים עלו ב-10.4% בשנה האחרונה.
עוד ב-
לשנת 2024, יאנוס הנדרסון צופה שהדיבידנדים הכוללים יגיעו ל-1.72 טריליון דולר, שווה ערך לצמיחה בסיסית של 5%.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה