בריאות

רופאים יהודים מחו"ל מתכוננים למלחמה: התרגיל המפתיע בבית החולים הישראלי

רופאים יהודים מארה"ב והונגריה הגיעו השבוע למרכז הרפואי בנהריה, בעיתוי קריטי של מתיחות בגבול הצפון. מה שהתרחש במהלך התרגיל המפתיע, ואיך זה ישפיע על המוכנות הרפואית בצפון, ומה העניק להם משרד הבריאות? כל הפרטים

מערכת ice | 
משלחת רפואית בנהריה (צילום רוני אלברט)
בזמן שהמתיחות בגבול הצפון נמשכת, מתגייסת הקהילה היהודית העולמית לחיזוק החוסן הרפואי: משלחת סולידריות של 14 רופאים ורופאות יהודים מארה"ב ומהונגריה, הגיעה השבוע, ביוזמת המרכז הרפואי לגליל ופרויקט "שותפות ביחד גליל מערבי" של הסוכנות היהודית, למרכז הרפואי שבנהריה.
הרופאים התנדבו בביה"ח במשך 5 ימים, לצד הצוות הרפואי המקומי, וחיזקו את המערך הרפואי.
עם הגעתם, קיבלו חברי המשלחת היתר מוגבל לעסוק ברפואה ממשרד הבריאות - צעד משמעותי המאפשר את גיוסם גם בשעת חירום.
במהלך השבוע, הם האזינו להרצאות של רופאים בתחומים שונים והתנסו בעבודה הרפואית במלר"ד (מחלקה לרפואה דחופה - מיון), תוך לימוד ושיפור המוכנות לשעת חירום, ובעקבות לקחי 7 באוקטובר.
"זו לא רק התנדבות, אלא השקעה אסטרטגית בחוסן הרפואי של הצפון", סיפר ד"ר אסף שמש, מנהל ביה"ח היהודי בבודפשט ומוביל המשלחת, שכבר התנדב במרכז הרפואי שבנהריה בתחילת המלחמה.
לצד ד"ר שמש, הובילו את המשלחת ד"ר סנדי בידנר מאוסטין, טקסס, וד"ר לואיס פרופטה מאינדיאנפוליס, יחד עם איה קגדה, מנהלת קשרי חוץ במרכז הרפואי.

במסגרת ההתנדבות בביה"ח, השתתפו הרופאים בתרגיל חירום, שדימה תקיפה רבת נפגעים באזור. התרגיל כלל סימולציה של פיצוץ רב-עוצמה והגעה המונית של פצועים במצבים שונים, החל מפציעות קלות ועד פגיעות מסכנות חיים.
הרופאים המתנדבים התנסו בעבודה תחת אזעקות, טיפול ב"נפגעים" במלר"ד (מחלקה לרפואה דחופה - מיון), תוך הי"ירי טילים" והעברת "מטופלים" למרחבים מוגנים.
המשלחת, שהגיעה מקהילות יהודיות ממדינות שונות בארה"ב, כטקסס, אריזונה ונברסקה, לצד רופאים מהונגריה, השתלבה בעבודה השוטפת במחלקות השונות, תוך לימוד הנהלים הייחודיים של המערכת הרפואית הישראלית.
המיזם כבר הוכיח את עצמו בלחימה האחרונה, עם הגעת רופאים מתנדבים למרכז הרפואי שבנהריה.
כעת, עם הפיכתו למערך מאורגן של הכשרה והתנדבות, צפוי ביה"ח לחזק משמעותית את מוכנותו לכל תרחיש עתידי.
פנינה אגניהו, מנהלת רשת שותפויות ביחד בסוכנות היהודית: "הקשר המיוחד שנרקם בין הקהילות היהודיות בחו"ל ובין הגליל המערבי בכלל, והמרכז הרפואי לגליל בפרט, מוכיח את עצמו בימים אלו יותר מתמיד. משלחת זו היא דוגמה נהדרת לכוחה של השותפות, לא רק בגיוס תרומות, אלא ביצירת מערך תמיכה מקצועי ארוך טווח, המחזק את החוסן האזורי".
ד"ר צבי שלג, סגן מנהל המרכז הרפואי לגליל: "שמחנו לארח את משלחת הרופאים ולהעניק מהניסיון העשיר ורב השנים שלנו כמרכז הרפואי הקרוב ביותר לגבול הצפוני, ואשר מיומן בטיפול בנפגעים במלחמה ובשעות חירום. הלוואי שלא נזדקק לכך בעתיד, אך אם בכל זאת נצטרך, ידוע לנו כי רמת המוכנות אצלנו לכלל התרחישים גבוהה ביותר, והרופאים מארה"ב ומהונגריה יוכלו לסייע לנו".
איה קגדה, מנהלת קשרי חוץ במרכז הרפואי: "הקשרים המיוחדים שלנו עם הקהילות היהודיות בארה"ב ובהונגריה, הוכיחו את חשיבותם גם במלחמה הנוכחית, כאשר הרופאים התגייסו למען ישראל בכלל, והמרכז הרפואי בפרט. חיבור המרכז הרפואי לתוכנית 'שותפות ביחד', מהווה נדבך משמעותי ליצירת קשרים אלו".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה