דעות
מנגנון ההישרדות הפוליטי: המחיר האמיתי של שלטון נתניהו
בזמן שבנימין נתניהו נאבק לשמור על כיסאו וממשלתו – העניים נותרים שקופים, החטופים נשארים מאחור והחברה הערבית לכודה בפחד. שלטון שלא מסוגל להתקיים בלי שנאה, הפחדה ופילוג, הוא שלטון שלא מנהל מדינה – אלא מנצל אותה. מי משלם את המחיר? אנחנו, האזרחים

בנימין נתניהו אינו מנהיג מדינה – אלא נאשם בפלילים המחזיק במדינה כבת ערובה. שלטונו איננו מבוסס על יציבות, אלא על משבר תמידי. לכל דבר בעולם יש מחיר, כך גם לכס השלטון של נתניהו – מי המשלם? אזרחי המדינה. תקציבים זורמים להתנחלויות, מערכת המשפט מותקפת, הפשיעה משתוללת, הגזירות הכלכליות פוגעות בעיקר בשכבות המוחלשות – והכול כדי לשמר שלטון רופף, הניזון מהפחדה ופילוג.
בהוראת הדרג המדיני, המלחמה בעזה מסלימה. זוהי מלחמה נטולת יעד מדיני, ללא פתרון באופק – רק עוד סבל, הרג ודם. את המחיר המלחמה משלמים אזרחים חפים מפשע משני צידי הגבול, אשר כלואים במעגל אינסופי של ייאוש וכאב. גברים, נשים וילדים חיים בעזה תחת הפצצות. פליטים בארצם בפעם המי יודע כמה – חסרי קורת גג, חסרי תקווה. הילד, עבד אללה נאפז אלמגאידה, הוא חלק מדור שלם שמכיר רק חורבן והרס. את הדמעות שלו מול המצלמה, כשהוא מתחנן להפסקת המלחמה, לעולם – אבל לעולם – לא אשכח. מי שמתעלם מהסבל הזה, לא מחפש פתרון – כי אם תירוצים להמשיך ולשלוט.
ממשלה אחראית הייתה מציבה את החזרת של החטופים בראש סדר העדיפויות, כשלמעלה משנה וחצי זועקות המשפחות לגורל יקיריהם. אולם הרושם המתקבל הוא שהמשאבים מושקעים בראש ובראשונה בשרידות פוליטית. מחדל ה-7 באוקטובר לא הסתיים – הוא ממשיך בכל יום שבו דוחים ומעכבים עסקה. ממשלה שמפקירה את אזרחיה אינה ראויה להיקרא ממשלה – והממשלה הנוכחית היא ההשתקפות הכישלון וההפקר.
בעוד כולנו נאבקים ביוקר המחיה, נתניהו דואג לבייס שלו. בעוד החברה הערבית טובעת בדם בניה ובנותיה, כספים מועברים למאחזים לא חוקיים ולהתנחלויות. כמעט 900 אלף ילדים בישראל חיים בעוני, אך כספי המדינה לא מגיעים אליהם. במקום להשקיע בדיור, ברווחה ובבריאות – מה שמעניין את הממשלה זה לממן כבישים עוקפים בגדה המערבית.
הזנחה ועוני
המדיניות הכלכלית של נתניהו וממשלתו פוגעת קשות בשכבות המוחלשות. לפי דו"ח העוני של הביטוח הלאומי לשנת 2023, מדורגת ישראל במקום השני בעולם המפותח בשיעור עוני הילדים, רק קוסטה ריקה מקדימה אותה. נתוני הדו"ח מצביעים על כך שבישראל חיים בעוני כ-2 מיליון אנשים, מתוכם כ-872 אלף ילדים ו-158 אלף אזרחים ותיקים. תחולת העוני גבוהה במיוחד בחברה הערבית (38.4%) ובמגזר החרדי (33%). על אף המציאות הקשה הזאת, הממשלה ממשיכה לקצץ בתקציבים, תוך פגיעה נוספת והזנחת השכבות המוחלשות.
המדיניות הכלכלית של נתניהו וממשלתו פוגעת קשות בשכבות המוחלשות. לפי דו"ח העוני של הביטוח הלאומי לשנת 2023, מדורגת ישראל במקום השני בעולם המפותח בשיעור עוני הילדים, רק קוסטה ריקה מקדימה אותה. נתוני הדו"ח מצביעים על כך שבישראל חיים בעוני כ-2 מיליון אנשים, מתוכם כ-872 אלף ילדים ו-158 אלף אזרחים ותיקים. תחולת העוני גבוהה במיוחד בחברה הערבית (38.4%) ובמגזר החרדי (33%). על אף המציאות הקשה הזאת, הממשלה ממשיכה לקצץ בתקציבים, תוך פגיעה נוספת והזנחת השכבות המוחלשות.
רק לפני שבועות ספורים העבירה הממשלה את התקציב הגדול בתולדות המדינה – תקציב שמשרת את בעלי השררה ולא את הציבור הרחב. חוק שינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים עבר גם כן – חוק שמסמן פגיעה חמורה במה שנקרא פעם דמוקרטיה. אלה לא צעדים טכניים – אלא עוד חוליות בשרשרת של שלטון שמבקש לשרוד בכל מחיר.
ראש הממשלה נתניהו אינו שולט במדינה – הקיצוניים שולטים בו. השרים איתמר בן גביר ובצלאל סמוטריץ’ אינם מחפשים ביטחון, הם מחפשים עימות מתמיד. ובינתיים הפשיעה המאורגנת לא רק משגשגת – היא הופכת לחלק מהמנגנון הכלכלי. בזמן שהרציחות בחברה הערבית שוברות שיאים, המשטרה נכשלת באיתור הפושעים ובשיקום תחושת הביטחון, ואילו מערכת המשפט מוחלשת ומותקפת.
כאוס והקצנה
בזמן שנתניהו נאבק לשמור על כיסאו ושלטונו, העניים נותרים שקופים, החטופים נשארים מאחור, החברה הערבית לכודה בפחד, חוסר אונים וחמור לא פחות – חוסר אופציות וללא אופק להתפתחות. בינתיים גם המשבר הכלכלי מתעצם, הילדים בעזה ממשיכים לסבול – אך במקום פתרונות, הממשלה לא רק מקצצת בתקציבים הנדרשים אלא משאירה כ-20% מאזרחיה מאחור ומנציחה את הפערים בתוך החברה הישראלית.
בזמן שנתניהו נאבק לשמור על כיסאו ושלטונו, העניים נותרים שקופים, החטופים נשארים מאחור, החברה הערבית לכודה בפחד, חוסר אונים וחמור לא פחות – חוסר אופציות וללא אופק להתפתחות. בינתיים גם המשבר הכלכלי מתעצם, הילדים בעזה ממשיכים לסבול – אך במקום פתרונות, הממשלה לא רק מקצצת בתקציבים הנדרשים אלא משאירה כ-20% מאזרחיה מאחור ומנציחה את הפערים בתוך החברה הישראלית.
השורה התחתונה ברורה: מדובר באסטרטגיה מכוונת. שלטון שלא מסוגל להתקיים בלי שנאה, בלי הפחדה, הוא שלטון שלא מנהל מדינה – אלא מנצל אותה. השאלה האמיתית היא לא כמה עוד נשלם – אלא עד מתי נמשיך לשלם ביקר לנו מכל: הבנות והבנים שלנו, העתיד שלהן ושלהם, החיים של כולנו.
עוד ב-
*הכותבת, אימאן חטיב יאסין, היא חברת כנסת מטעם מפלגת רע"מ, חברה בוועדת הכספים ובוועדה לקידום מעמד האישה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(22):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
16.גברתי, יש לי חדשות בשבילךסתם אחד 04/2025/24הגב לתגובה זו0 0עד שלא יוחזר אחרון חטופנו אין צדיקים בעזה. נאשם בפלילים זה גם מי שלא שילם דוח חנייה ובינתיים הוא חף מפשע. בצד אחד של הגבול יש עם שבניו נשחטו ובנותיו נאנסו, בצד השני חסרי צלם אנוש! אל תתבלבלי !סגור
-
15.גייס חמישי עלובת נפש מקבלת פתון פה (ל"ת)רחל 04/2025/23הגב לתגובה זו3 1סגור
-
14.את אורחת זמניתשמוליק אבו טיבי 04/2025/23הגב לתגובה זו7 1בתור אורחת במדינת היהודים כדאי שתכבדי את המארחים שלךסגור
-
13.עוד אוויב שמדברת רעה שונאת ישראל מקבלת כסף מהמדינה חחחחאור 04/2025/21הגב לתגובה זו5 5יחי בינימין נתניהו.סגור
-
12.קודם שתגנה את ה7.10 תומכת טרור (ל"ת)גיא קולק 04/2025/20הגב לתגובה זו4 4סגור
- טען עוד
-
11.המחיר האמיתי של נתניהושחק 04/2025/19הגב לתגובה זו2 2אני חושב שהמצב הרבה יותר גרוע, הוא מטיל סנקציות כלכליות על כל העולם, על ידי זה שהוא רוצה להפוך את כל העם לפושעי מלחמה כך שלא יוכל אף אחד לנסוע לחול והעולם יפסיד את הכסף של התיירים הישראליים!סגור
-
כמה דפקטים יש במדינה, מי את/ה ? (ל"ת)אור 04/2025/21הגב לתגובה זו2 3סגור
-
10.יש לך זמן לדבר על נתניה. מה עם בעיית הפשיעה במגזר (ל"ת)צביקה 04/2025/18הגב לתגובה זו4 3סגור
-
9.צודקת, הכל אמת (ל"ת)ליל 04/2025/17הגב לתגובה זו6 2סגור
-
הכל שקר (ל"ת)אור 04/2025/21הגב לתגובה זו1 2סגור
-
8.מתי כל חוליית שונאיי ישראל בכנסת ישראל יעופו ממנה (ל"ת)אבי 04/2025/16הגב לתגובה זו3 4סגור
-
7.מדהים כמה אינטליגנטיות התגובות פה. (ל"ת)חל 04/2025/16הגב לתגובה זו3 1סגור
-
6.האיש שמתו ממנו הכי הרבה אזרחים זה השליט העליוןרמי 04/2025/16הגב לתגובה זו7 5אסון הכרמל לא ידע כרגיל כמו תמיד שמערך הכבאות על הפנים,שקורנה וחיסוני הרעל והמעבדה של העולם ,בנה יחד עם קאטר את חמאס, תאונות דרכים פשע המשתולל גזל הקופה הציבורית חוק ההשתמטות פילוג המדינה פרוטקשין שחיתות פשע חקלאי יוקר מחייה בזבוז כספי משלם המיסים על המשפחה שלו ועל משרדים שלא לצורך. 17 שנה הוא שולט כאןסגור
-
שוב הטמטום שלכם על חיסונים? (ל"ת)ראובן 04/2025/24הגב לתגובה זו0 1סגור
-
הטימטום הוא שלך זה שאתה לא יודע זה לא אומר שזה לא נכוןרמי 04/2025/24הגב לתגובה זו0 0תתחיל לחקור הידעת שלפני שנה וחצי יש מסמך חתום של פייזר ושל מודרנה שהם מאשרים שזה גורם לבעיות לב לקרב צעירים הידעת שרופאים הידעת שאין מצב שיש לך נתון על חיסון תוך פחות משנה שמתאים לכולם .על ההתחלה היה דיווחים בישראל על 60000 אלף תופעות לוואי על המנה הראשונה ומחקו את זה למה החוזה מושחרר ל75 שנה ידעת כמה עליה בתחולות סרטן יש במאות אחוזים אתה לא יודע כנס לטלגרם רשום נפגעי החיסון תראה מה קרה לאנשים והם לא מתנגדי חיסון הם התחסנו ונפגעו יש עדויות של רופאים מכל עולם על החיסון והמלך שלך אמר שאנחנו המעבדה של העולם איפה התוצאות? תתחיל לחקור לשאול שאלותסגור
-
5.את ערביה ולכן את אויב. כל מה שכתבת - הפוךניר 04/2025/16הגב לתגובה זו7 4צריך לגרש מכאן אותך ואת משפחתך. אין מקום למוסלמים במדינת היהודיםסגור
-
4.לא טוב פה . תעברי מפהאביגדור 04/2025/15הגב לתגובה זו9 4ערביה זו מדינה,של יהודים.קודם כל וראשית לכל זו מדינה שלנו של יהודים. לא טוב לך פה סעי מפה למדינות ערב שם יקבלו אותך . יאללה סעיסגור
-
3.רק ביבי. (ל"ת)מיכאל 04/2025/14הגב לתגובה זו6 5סגור
-
2.הערבים והקפלניסטים מאוחדים בזמירות הארס והרעל.קול העם 04/2025/14הגב לתגובה זו10 4וזה רק מחדד באור בהיר את בחירתי הנכונה להפנות גבי אליהם. ביבי, העם מאחוריך, מצדדיך ומלפניך. המשך ללא מורא הארסיים.סגור
-
אידיוט ביביסטיראובן 04/2025/24הגב לתגובה זו0 0הקפלניסטים שווים הרבה יותר מכת הביביזם.הם מתנגדים למי שגרר אותנו לתהום.סגור
-
1.מעניין מה את תרמת "למדינה הציונית" חוץ מליילל. (ל"ת)יהודה קפלן 04/2025/14הגב לתגובה זו7 2סגור
-
מוסלמים זה רעל. צריך לבנות להם מכלאות השמדה. (ל"ת)ניר 04/2025/16הגב לתגובה זו4 3סגור